به گزارش خبرگزاری شبستان، سید مهدی شرفی، معاون توسعه منابع و پشتیبانی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان تهران گفت:یکی از سیاستهایی که سازمان اوقاف در پیش گرفته، وارد کردن اطلاعات کامل موقوفات در سامانه است که این رویه به شیوههای گوناگون و در قسمتهای مختلف انجام میشود.
وی در خصوص فواید این شیوه ثبت اطلاعات اذعان داشت:این کار فواید و پیامدهای مثبتی دارد. به طور مثال اگر اطلاعات موقوفات در سامانه وارد شود، خود به خود نیاز کارمندان و کاربرانی که به این اطلاعات نیاز دارند، رفع شده و کمتر به پروندههای مکتوب و اسناد موقوفه نیاز پیدا میکنند.
شرفی افزود: تمام اطلاعات و مدارک، اسناد مانند تصویر وقف نامه و ... در سامانه ثبت میشود و زمانی که وقف نامه به عنوان مدرک اصلی وقف، در سامانه وجود داشته باشد، خود به خود همه اطلاعات مورد نیاز، به طور مستقیم از سامانه اخذ میشود.
معاون توسعه منابع و پشتیبانی در خصوص جزییات اطلاعات موقوفات در سامانه گفت: اطلاعات ثبت شده شامل اطلاعات کامل موقوفه، نیت واقف، نوع موقوفه، سال وقف و .... میگردد.
وی با بیان انجام بیش از 90 درصد کار توسط ادارات تابعه در سامانه انجام می شود ، افزود: بیش از 90 درصد اطلاعات موقوفات در سامانه ثبت شدند اما کاری که در این بخش انجام میدهیم، ویرایش اطلاعات مربوط به موقوفات است که دارای چند مرحله و سطح است و سطح دو تقریبا تمام شده است و سطح چهار که مرحله خواندن وقف نامه است و ویرایش و کنترل اطلاعات سامانه ، آغازشده است.
شرفی روند کار در ثبت موقوفات در اداره کل به صورت ارزیابی کیفیت و مطابقت با اسناد اصلی موقوفات است،گفت: اول اصل وقف نامه که وقفیت را ثابت میکند، مطالعه میکنیم. بعد بازنویسی وقف نامه که توسط ادارات انجام شده به طور دقیق با وقف نامه تطبیق داده میشودو در مرحله بعدی نیت واقف و در نهایت تقسیمبندی کار یعنی طبق نظر واقف، نیات را درصدبندی میکنیم و اگر خود واقف میزان سهم نیت از درآمد موقوفه را تعیین نکرده باشد، با مشورت سازمان و ناظر شرعی این کار انجام میشود.
به گفته وی این شیوه ورود اطلاعات از ابتدای سال 92 آغاز شده و تا کنون بیش از 20 درصد موقوفات بطور کامل و نهایی و با ارزیابی کیفیت ، ثبت شده اند.
معاونت توسعه منابع و پشتیبانی در ادامه اذعان داشت: فیلدهای تمام اطلاعات موقوفه در سامانه ثبت میشود که این موارد را میتوان در بخشهایی دسته بندی کرد. در بخش اطلاعات مربوط به خود موقوفه مانند بازنویسی وقفنامه، سال وقف، نوع وقف و ... و در بخش اطلاعات مدیریتی که به نحوه اداره و مدیریت فرد یا افرادی در اداره امور موقوفه مربوط میشود.
وی گفت: بخشی نیز مربوط به اطلاعات رقبه میشود که شامل مساحت موقوفه، مساحت عرصه، اعیان، حدود اربعه، آدرس فعلی، سهم موقوفه است و بخش دیگر به نیت موقوفه اختصاص دارد. اینکه واقف با چه هدفی وقف را انجام داده است، چند درصد سهم نیت وقف میشود، آیا خود واقف تقسیمبندی کرده است که چند درصد از موقوفه برای چه کاری صرف شود؟ و طبق اطلاعات وقف نامه این بخش نیز تکمیل میشود.
شرفی با بیان اینکه بخش اعظمی از کار تمام شده است، افزود:در خصوص انجام کار، ادارت تابعه تمام اطلاعات خود را وارد کردهاند اما بخش اصلی کار که مربوط به ارزیابی کیفیت ثبت و نحوه ورود اطلاعات در سطح چهار است ، در حال انجام است.
پایان پیام/
نظر شما