سازمان تبلیغات در پی جذب صرف بودجه‌های دولتی نیست

حجت‌الاسلام خاموشی پرهیز از رقابت در عرصه قرآن را شعار اصلی سازمان تبلیغات اسلامی معرفی کرد و گفت: این پرهیز به معنای رقابت‌طلبی در عرصه‌های تخصصی به ویژه در جذب بودجه تلقی نمی‌شود.

 

 

به گزارش خبرنگار شبستان، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی، رییس سازمان تبلیغات اسلامی در دیدار اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی از سازمان دارالقرآن گفت: احیای سامانه قرآنی کشور از سوی رهبری در سال 81 به سازمان تبلیغات ابلاغ شده و در شرح وظایف این سازمان احیای فعالیت‌های قرآنی در عرصه‌های آموزشی و تبلیغ و ترویج از اولویت خاصی برخوردار است.

 

وی با بیان این مطلب که فعالیت‌های فرهنگی سازمان تبلیغات به دو قسم قرآنی و غیر قرآنی تقسیم می‌شود، اظهار کرد: تصحیح قرآن در شرح وظایف این سازمان گنجانده شده که برای تکمیل کادر تخصصی این مهم نیاز به تربیت متخصصان است.

 

حجت‌الاسلام خاموشی با بیان این مطلب که سازمان تبلیغات در پی جذب صرف بودجه‌های دولتی نیست، تصریح کرد: بنا بر تلاش‌های انجام شده سازمان دارالقرآن، تشکل‌ها و خانه‌های قرآنی در سراسر کشور مشغول به فعالیت است که افزایش بودجه‌های سنواتی در این مهم اثرگذار بوده است.

 

رییس سازمان تبلیغات اسلامی ادامه داد: این سازمان با افزایش بودجه‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مخالف نیست اما به دلیل رقابت‌طلبی در عرصه‌های تخصصی درخواست افزایش بودجه‌های قرآنی خود را از مجلس شورای اسلامی دارد.

 

 

وی با اعلام تصویب بودجه‌های این سازمان بر اساس آمایش سرزمینی دارالقرآن‌ها در سال 90 بیان کرد: این مهم با همکاری استانداری‌ها و فرمانداری‌ها محقق می‌شود تا بودجه‌ها متناسب با نیازمندی هر شهر و استان اختصاص می‌یابد. از سوی دیگر به منظور گسترش دامنه نهضت قرآن‌آموزی، تقویت جلسات مساجد در دستور کار قرار دارد.

 

حجت‌الاسلام خاموشی با بیان این مطلب که جمهوری اسلامی در سال‌های گذشته در عرصه چاپ قرآن بی‌بدیل عمل کرده است، ابراز کرد: قرآن از حوزه‌های سودآور نشر است از این رو سازمان تبلیغات بستر حضور انتشاراتی‌های مختلف به ویژه از بخش مردمی را به این عرصه فراهم کرده تا بخش مردمی به حاشیه رانده نشود.

 

وی با اشاره به حضور فعال سازمان تبلیغات ودر شورای توسعه فرهنگ قرآنی بیان کرد: ادبیات این شورا به سمت تعامل پیش می‌رود اما هنوز تا اجرای حقیقی اهداف فاصله بسیار است.

 

حجت‌الاسلام خاموشی پرهیز از رقابت در عرصه قرآن با هر نهاد و دستگاهی را شعار اصلی سازمان تبلیغات معرفی کرد و افزود: حمایت از مؤسسات باید به معنای حقیقی صورت بگیرد و تبعیضی در این زمینه اعمال نشود؛ در غیر این صورت وابستگی و در پی آن تعطیلی بخش مردمی پیش می‌آید.

 

وی با تأکید بر لزوم ایستادگی در فعالیت‌های فرهنگی خاطرنشان کرد: سازمان تبلیغات اسلامی این ادعا و توانمندی را دارد و نمی‌گذارد که ظرفیت موجودش مغفول بماند و انتظار دارد مجلس نیز بر فعالیت‌های شورای توسعه فرهنگ قرآنی نظارت لازم را داشته باشد.

 

 

بنا بر این گزارش، محمد انجم شعاع، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات مردمی قرآنی در ادامه این دیدار با اشاره به تلاش سازمان تبلیغات برای ایجاد وحدت میان وزارت ارشاد و این سازمان در امر قرآنی در دولت های نهم و دهم گفت: طی دو سال اخیر قریب به 200 مؤسسه قرآنی منحل شده است و نیز 19 هزار و 200 معلم قرآنی فاقد بهره‌مندی از مزایای بیمه‌ای هستند.

 

وی با ابراز خرسندی از تصویب معافیت مالیاتی مؤسسات مردمی در کمیسیون تلفیق مجلس یادآور شد: انتظار می‌رود در امر تخصیص بودجه به مؤسسات تحت نظارت سازمان تبلیغات اسلامی نیز حمایت‌های لازم صورت بگیرد تا بتوان رشد فعالیت‌های قرآنی در بخش مردمی را نیز شاهد شویم.

 

 

این گزارش می‌افزاید: حجت‌الاسلام رسایی، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس نیز در این دیدار با تأکید بر لزوم هدفمندی جلسات فعالان قرآنی با نمایندگان مجلس گفت: اختلافات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان تبلیغات،‌ مؤسسات قرآنی را در اجرا و تحقق اهداف بلاتکلیف کرده است.

 

وی خاطرنشان کرد: باید جلسه‌ای مشترک با حضور مسئولان از هر دو دستگاه مربوطه برگزار شده و نظرات مدنظر مطرح شود تا مجلس راحت‌تر بتواند مهندسی فرهنگی مدنظر رهبر معظم انقلاب را در عرصه مقدس قرآن و فعالان آن پیاده کند.

  

همچنین فاطمه رهبر، عضو دیگر کمیسیون فرهنگی مجلس در این دیدار کنترل و نظارت صرف بر فعالیت‌های قرآنی توسط سازمان دارالقرآن‌الکریم را مناسب ارزیابی کرد و گفت: تصحیح اغلاط قرآن‌های وارداتی و صادراتی، پرهیز از تشتت فعالیت‌های قرآنی و صدور قرآن به کشورهای فارسی زبان منطقه به ویژه افغانستان باید از سوی این سازمان مورد توجه بیشتری قرار بگیرد.

 

وی با تأکید بر لزوم اتخاذ سازوکارهای مناسب برای کسب بودجه‌های مورد نیاز ابراز کرد: بسیاری از خیرین در مسیر قرآن اقدامات موثری را انجام می‌دهند، بنابراین سازمان دارالقرآن می‌تواند با اتخاذ راهکارهای کاربردی این خیرین را به مسیر صحیح در جهت افزایش بودجه فعالیت‌های اثرگذار قرآنی هدایت کند.

  

بنا بر این گزارش، حجت‌الاسلام طاهری، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس نیز در این دیدار با بیان این مطلب که اکثر چهره‌های مشهور قرآنی امروز تربیت‌یافته جلسات منظم مساجد در گذشته هستند، گفت: متأسفانه امروزه نقش مساجد در این زمینه نادیده گرفته شده است، از سوی دیگر انتظار می‌رود سازمان درالقرآن در امر ترجمه مصحف شریف به دیگر زبان‌ها نیز توجه و عنایت ویژه داشته باشد.

 

وی سامان‌دهی نشر و توزیع قرآن‌های ویژه مراسم ختم را نیز از اولویت‌های کاری سازمان دارالقرآن برشمرد و اظهار کرد: شورای توسعه فرهنگ قرآنی می‌تواند در امر مدیریت واحد فعالیت‌های این عرصه مؤثر عمل کرده و با همکاری سایر نهادها نقایص موجود را برطرف کند. 

 

همچنین حجت‌الاسلام ملک‌محمدی از اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در این دیدار قرآن را مظهر قدرت، عظمت و علم الهی خواند و گفت: متأسفانه ما به عنوان نمایندگان مجلس در سال آخر فعالیت خود به سازمان دارالقرآن آمده‌ایم و این کوتاهی در امر تخصیص بودجه به فعالیت‌های قرآنی نیز دیده می‌شود.

 

وی تغییر مکان سازمان دارالقرآن‌ را نیز از ضروریات دانست و خاطرنشان کرد: به منظور پیروی از خط‌مشی بنیانگذار انقلاب به عنوان احیاگر قرآن در عصر حاضر باید امر تبلیغ و ترویج فرهنگ وحی در مدارس، دانشگاه‌ها و مساجد به عنوان هدفی اصلی پی‌گیری شود.

 

شایان ذکر است، دیدار اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی از سازمان دارالقرآن‌الکریم با حضور رییس این کمیسیون و رییس سازمان تبلیغات اسلامی سه‌شنبه 30 فروردین برگزار شد.

 

پایان پیام/

 

 

 

 

 

 

 

 


کد خبر 32258

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha