به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، مهدی قره شیخلو، رییس سازمان دارالقرآن الکریم در برنامه فصل نو که چهارشنبه 20 آذرماه از شبکه قرآن و معارف سیما پخش شد، با اشاره به لزوم ایجاد یک ارگان واحد در برنامه ریزی و عملیاتی کردن موضوعات قرآنی گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران در کشور شاهد شکوفایی ساختار های مختلف در حوزه برنامه ریزی و عملیاتی کردن طرح های مختلف قرآنی بودیم که آخرین آنها شورای توسعه فرهنگ قرآنی است که امیدواریم به سرنوشت ساختارهای قبلی دچار نشود.
طی دو سال گذشته شاهد راه اندازی شورای توسعه قرآنی در کشور بودیم که اهم فعالیت این شورا به نظریه پردازی و تبیین راه، سپری شد که از این پس باید شاهد سرعت گیری بیشتر در حوزه عملیاتی کردن برنامه های قرآنی از سوی شورای توسعه فرهنگ قرآنی باشیم.
وی با اشاره به دو رکن اساسی برای رسیدن شورای توسعه فرهنگ قرآنی به اهدافش عنوان کرد: توجه به ظرفیت ها و توانمندی سازمان های قرآنی، هم افزایی و مشارکت با آنها، همچنین ایجاد انگیزه، حساسیت و دغدغه در میان مردم برای دریافت آموزش های عمومی قرآن دو شرط اساسی برای به توفیق رسیدن فعالیت های شورای توسعه قرآنی است.
قره شیخلو افزود: برای توسعه مبانی فرهنگی طبق تأکیدات مقام معظم رهبری همه مسئول هستند و برای ایجاد اشتیاق عمومی به آموزش های قرآن نیازمند عزم عمومی و مشارکت سازمان ها به خصوص صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران هستیم.
وی با اشاره به تأثیرات تصویب بودجه قرآنی برسرعت بخشی و کیفی سازی فعالیت های این حوزه تصریح کرد: تصویب بودجه قرآنی انتظاراتی را میان سازمان ها و ارگان اجرایی به وجود آورد که نبود این بودجه می تواند آسیب های جدی را به طرح های قرانی وارد کند.
اصل بودجه و توزیع آن در میان سازمان ها از شورای توسعه فعالیت های قرآنی بسیار ارزنده است اما در بخش چگونگی مصرف این بودجه نیازمند نظارت های بیبشتری هستیم که به نظر می رسد میزان تخلف در صرف این بودجه بسیار اندک است.
نیازمند آموزش های کاربردی قرآنی هستیم
قره شیخلو با اشاره به لزوم تعمیق آموزش های قرآنی و کاربردی کردن آنها در متن زندگی افراد، تصریح کرد: پس از سه دهه تجربه در امر آموزش های قرآنی امروز نیازمند تبیین آموزه های قرآن کریم به شیوه کاربردی در زندگی افراد هستیم تا مردم قرآنی فکر و عمل کنند و دستگاه ها و متولیان قرآن باید به این ضرورت مهم، پی ببرند.
وی افزود: سازمان دارالقرآن الکریم تمرکز خود را بر تربیت قرآنی اقشار جامعه قرار داده است که برگزاری کارگاه های مهارت زندگی و توسعه تدریجی آن در سراسر کشور و کارگاه های نگاه نو به زندگی نمونه هایی از آنها است.
دستگاه های قرآنی باید به یک هم افزایی دست یابند
رییس سازمان دارالقرآن الکریم با بیان این مطلب که دستگاه های قرآنی با به مشارکت گذاشتن ظرفیت های خود می توانند رشد و ارتقای برنامه های قرآنی را فراهم کنند، خاطرنشان کرد:دستگاه های قرآنی کشور با هم پوشانی نقاط ضعفشان می توانند در ارتقای برنامه های قرآنی سهیم شوند؛ برای مثال 90 درصد موسسات قرآنی در کنار تربیت نیروهای متخصص قرآنی نیازمند فضای آموزشی هستند از طرفی بسیاری از مدارس کشور از صبح تا بعدازظهر فعالیت می کنند که این کمبودها با مشارکت دستگاه های مربوطه به خوبی مرتفع می شود.
از طرفی سازمان دارالقرآن خود را موظف کرده تا اولویت آموزش های قرآنی را ویژه فرهنگیان و معلمان شاغل در مدارس قرار دهد.
وی افزود: اگر حاکمان قرآنی و مردم به وظایفشان درست عمل کنند قطعا شاهد رونق و ارتقای فعالیت های قرآنی در سطح کلان کشور خواهیم بود.
پایان پیام/
نظر شما