به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان ،این نشریه اقتصادی با رویکردی تحلیلی درباره تاثیر توافقات ژنو بر اقتصاد ایران نوشت :ایران بدلیل سیاست های چالش برانگیز رییس جمهور سابقش در فعالیت های هسته ای و همچنین فعالیت های سیاسی با بحران اقتصادی عمیقی در منطقه خلیج فارس و خاورمیانه مواجه شد و طی 10 سال گذشته اقتصاد ایران به مرز نابودی کشانده شد.
این گزارش نوشت :پس از سالهای تحریم رییس جمهور جدید ایران رویه دیپلماتیک جدیدی را با روندی امتحان گونه در پیش گرفت.زیرا تحریم ها در دهه گذشته تاثیر شدیدی بر اقتصاد ایران داشته اند.پول ملی افت زیادی داشت و نرخ بیکاری و تورم بسیار بالا رفت . مردم زیر خط فقر زندگی میکردند و صادرات نفت سی درصد کاهش داشت.و منابع مالی انها در خارج از کشور بلوکه شد.
در این گزارش با اشاره به تاثیر تحریم های غیر منصفانه علیه ایران آمده است :فعالیت های بخش خصوصی نیز تحت تاثیر این تحریم قرار گرفت و تمامی معاملات تجاری و نقل و انتقال پول به مشکل خورد.این مسائل منجر به بدتر شدن شرایط اقتصادی شد.
در این زمان تلفات اقتصادی ایران به حدود172میلیارد دلاررسید و روحانی در پارلمان ایران از برخی اختلالات رادیکال و خزانه ای خالی گفت و مقابله با تورم را در اولویت قرار داد.
این گزارش درباره نگرانی اصلی روحانی می نویسد:در حال حاضر نگرانی اصلی روحانی از لغو تحریم ها اقتصادی است تا کشورش را از بحران اقتصاد و معیشت نجات دهدو همزمان غنی سازی را توسعه ندهد اما حفظ کند.
ایران باید نسبت به حل روابط با شرکای اقتصادی از جمله خلیج فارس بپردازد. این نظر کارشناسی نویسنده این گزارش است و در ادامه می افزاید :اکنون ایران پس از چند دهه باید از سرمایه اش استفاده کند و نیروی انسانی ایران نیز میتواند از این شرایط بهره ببرد.ایران به عنوان کشوری توریستی میتواند برای کشورهای اطراف خلیج مقصد خوبی باشد .
ایران در حال حاضر نیازمند هدفی عملی برای عمل به توافقات ژنو و باز گرداندن روابط با شرکای اقتصادیش است و بهترین کار استفاده از منابع طبیعی و فناوری اطلاعات و ارتباطات برای بالا بردن استاندارد زندگی در کشورش است.
این تنها فرصت دولت روحانی برای قرار دادن ایران در مسیری صحیح است تا با نفوذ در تمام نقاط منطقه حاظر شده در مسیر توسعه قدم بردارد.
پایان پیام/
نظر شما