به گزارش خبرنگار شبستان، علیرضا مرندی رئیس فرهنگستان علوم پزشکی، در نخستین همایش سلامت معنوی گفت: صدها سال قبل اعتقاد مذهبی و معنویت جزئی از سلامت بود اما با گذشت زمان سلطه کشورهای غربی بر علم باعث جدایی مادی گرایی و علم با مسائل اعتقادی شد.
وی با اباز تاسف از اینکه مسائل اعتقادی در صحنه تفکر و آموزش کشور کمرنگ شده اظهار کرد:گذشته ارزشمند پزشکی ما بر پایه معنویت بود که متاسفانه در حال حاضر به نوعی از بین رفته است و مادی گرایی به بعد پزشکی ورود پیدا کرده است.
دکتر مرندی با اشاره به اینکه مقالات بسیاری در ثابت کردن تاثیر بعد معنوی بر سلامت جسم انجام شده است گفت: بر اساس تحقیقات فعالیت مذهبی بر سلامت روان، جسم، کاهش اعتیاد و انواع آسیبهای اجتماعی موثر است. به طوری که باعث افزایش عزت نفس، شادی، رضایت از رندگی و به تعویق انداختن دوره سالمندی میشود و سن امید به زندگی را تا 7 سال افزایش میدهد.
وی خاطرنشان کرد:معنویت زیربنای اعتقادات، عبادات، اخلاقیات و بر پایه سلامت جسم و روح است؛ معنای معنویت معناداری کل زندگی انسانهاست نه فقط جنبهای خاص. هر چه انسان معنویت بیشتری داشته باشد به کمال بیشتری دست مییابد که در نهایت رضایت خداوند را در پی دارد.
وی تصریح کرد: در عرصه سلامت سالهای طولانی است که به سلامت معنوی توجه شده است ولی در کشور فرهنگستان علوم پزشکی از حدود 4 سال پیش توانسته به این موضوع ورود پیدا کند که البته در کشور ما نیز مطالعات بسیاری در این زمینه انجام شده است. در کل باید گفت سلامت معنوی نقش مهمی در سبک زندگی سالم دارد که این موضوع بارها اثبات شده و باید بیشتر به آن توجه کنیم.
پایان پیام/
نظر شما