سید تقی نوربخش مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی در نشست خبری امروز خود که به منظور ارائه گزارش عملکرد 100 روزه سازمان تامین اجتماعی بر گزار شد، با بیان اینکه در دولت تدبیر و امید دکتر روحانی در بخش بیمه ای کشور مواردی را اعلام کرده اند که ما موظف به انجام آن هستیم، گفت: ما در ابتدای کار 7 گروه راهبردی در سازمان تشکیل دادیم.
وی خاطر نشان کرد: اولین برنامه ما بحث AT بود که با تلاش 100 روزه همکاران ما در سازمان دیتا سنتر ما راه اندازی شد که یکی از 5 پروژه بزرگ دیتا سنتر در ایران می باشد.که در آینده بخشی از خدمات ما به بیمه شدگان به صورت غیر حضوری و اینترنتی خواهد بود.
وی با بیان اینکه افزایش اعتبار دفترچه های بیمه از دیگر اقدامات در دست سازمان تامین اجتماعی است خاطر نشان کرد: ما با تلاش شبانه روز ی سعی کردیم در ابتدا بخشی از مشکلات دارویی را مرتفع نماییم که با تزریق منابع توسط سازمان تامین اجتماعی صورت گرفت.
وی قانون گرایی، برنامه محوری، پاسخگو بودن و پاکدستی را چهار اصل فعالیتهای سازمان تامین اجتماعی برشمرد.
وی خاطر نشان کرد که 38 میلیون نفر در کشور بیمه شده داریم و سازمان نیز 1500 میلیارد تومان ذخیره استراتژیک برای پرداخت حقوق در مواقع بحرانی دارد.
وی افزود: در ارتباط با سقف افزایش مستمریهای بازنشستگان برای سال 93، هنوز چیزی مشخص نیست اما کف افزایش آن در سال آینده 18 درصد خواهد بود.
وی در مورد بیمه کارگران ساختمانی خاطر نشان کرد: طبق تبصره بودجه 92 باید 200 هزار کارگر ساختمانی تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی قرار میگرفتند، اما تا شهریور ماه سال جاری هیچ مبلغی از طرف خزانه و سازمان امور مالی به سازمان پرداخت نشد. اما با پیگیری ما 300 ملیارد تومان واریز شد که بر اساس آن ما تاکنون 150 هزار کارگر ساختمانی را بیمه کردیم که 50 هزار نفر دیگر نیز تا پایان سال تحت پوشش این بیمه قرار می گیرند.
وی افزود: دو میلیون کارگر ساختمانی نیز پشت نوبت تحت پوشش قرار گرفتن بیمه کارگران ساختمانی قرار دارند، که بر اساس قانون باید کسانی که پروانه کارگر ساختمانی از سازمان فنی و حرفهای دارند، تحت پوشش بیمه کارگران ساختمانی درآیند، اما سازمان تامین اجتماعی بر اساس قانون تنها میتواند 200 هزار نفر را بیمه کند و امیدواریم در بودجه سال آینده اعتبار در نظر گرفته شده افزایش یابد تا بتوانیم تعداد افرادی بیشتری را تحت پوشش بیمه درآوریم.
نوربخش در مورد سرنوشت چک 3.5 میلیارد یورویی سازمان تامین اجتماعی، عنوان کرد: این موضوع مربوط به چکهای تضمینی بوده که بلوکه شده است، و بنده کمیتهای شامل معاونان را در سازمان تامین اجتماعی تشکیل دادم تا پیگیر امر مربوطه باشد و مکاتبات بسیار زیادی با مبادی مورد نظر از جمله بانک مسکن انجام شد که در حال حاضر در حال نهایی شدن است.
وی در مورد میزان پرداخت از جیب مردم و بالا بودن این میزان در هزینههای درمانی نیز بیان کرد: برای اینکه بتوانیم یک درصد از پرداخت از جیب مردم را در هزینههای درمان کم کنیم، به 450 میلیارد تومان منابع نیازمندیم، بنابراین به ازای 10 درصد باید 4500 میلیارد تومان تامین اعتبار داشته باشیم. که تمام سعی خود را برای کاهش سهم مردم انجام می دهم.
نوربخش افزود: در سال 88، 2500 میلیارد تومان منابع برای یکسانسازی حقوق بازنشستگان و مستمریبگیران این سازمان در نظر گرفته شده بود که 800 میلیارد تومان آن به سازمان تامین اجتماعی تخصیص یافت و مابقی آن پرداخت نشده است و علیرغم عدم اجرایی شدن اعتبارات در نظر گرفته شده، از محل سهام مخابرات سازمان تامین اجتماعی این موضوع اجرایی شد.
وی همچنین در مورد مکانیسم پرداخت حقوق مدیران سازمان تامین اجتماعی نیز عنوان کرد: در ارتباط با حقوق مدیران در هیات امنا مصوبهای داده شده بود و بنده نیز تقاضای بازنگری در پرداخت حقوق مدیران را داشتم.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی افزود: سازمان تامین اجتماعی دارای 240 بنگاه اقتصادی است، بنابراین باید حقالزحمه مدیرانش نیز متناسب با حجم فعالیت یک بنگاه باشد و با توجه به عرف، پرداخت شود.
نوربخش تاکید کرد: من شخصا دو ماه پیش خواستار بازنگری در این زمینه بودم، بنابراین باید این موضوع پیگیری شود و خواستار بازنگری در این رابطه هستیم.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی افزود: از میزان 60 هزار میلیارد تومان بدهی دولت دهم به صندوقهای بیمهای، 56 هزار میلیارد تومان بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی بود.
نوربخش با اشاره به اینکه در سه ماهه آغاز به کار دولت جدید، 1300 میلیارد تومان از مطالبات سازمان تامین اجتماعی پرداخت شده است، گفت: در سال 92 نیز 15 هزار میلیارد تومان بدهی جدید برای سازمان تامین اجتماعی ایجاد میشود. بنابراین علیرغم آنکه توسط دولت گذشته گفته شد، امکان تسویه حساب دولت با سازمان تامین اجتماعی به طور مکانیسمی وجود ندارد.
وی با بیان اینکه نباید در سازمان تامین اجتماعی هیچگونه مبلغی از ردیف شمول و غیرشمول این سازمان به جز در مورد بیمهشدگان هزینه شود، اظهار کرد: این ردیف غیرشمول حتی نباید برای هیات مدیره و هیات امنا استفاده شود.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی تاکید کرد: قوه مقننه موضوع تحقیق و تفحص در سازمان تامین اجتماعی را انجام داده و طبق قانون مواردی که نیازمند پیگیری باشد، رسیدگی میکند.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در خصوص سرنوشت استخدام 500 نفری در سازمان تامین اجتماعی، گفت: استخدام 500 نفری در این سازمان طی مصوبه هیات امنا بود، اما روش استخدام در تامین اجتماعی باید از طریق امتحان و روش گزینشی صورت گیرد، اما در ارتباط با این موضوع، شکل ظاهریاش قانونی بوده است. و بسیاری از این نیروها از قبل مشغول به کار شده بودند.
نوربخش با اشاره به اینکه در آینده اقدام به چنین کاری در ارتباط با استخدامها نخواهیم کرد، گفت: اینکه شکل قانونی در هیات امنا مصوب شود، تکرار نخواهد شد و این موضوع محدود به این دوره نیست. حتی در دورههای قبلی پنج درصد استخدامها در اختیار مدیرعامل بوده که بنده در دوره مدیریت خود از این شرایط استفاده نخواهم کرد و تمامی استخدامها از مجرای قانونی انجام خواهد شد.
وی در ادامه به آمار بیمهشدگان اجباری این سازمان و نیز شرایط صندوق بیمه بیکاری، اشاره کرد و گفت: آمار بیمهشدگان اجباری رو به کاهش و آمار بیمهشدگان توافقی رو به افزایش است و به صورت کلی آمار بیمهشدگان تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی دارای روندی رو به رشد است.
نوربخش با بیان اینکه باید حوزه آی تی در سازمان تامین اجتماعی مورد توجه قرار گیرد، اظهار کرد: باید ارائه خدمات را غیرحضوری کنیم و در این راستا وصول لیست حق بیمه در 60 شعبه سازمان تامین اجتماعی را اینترنتی کردهایم و دیگر نیازی به مراجعه حضوری کارفرما نیست.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی از اجرایی شدن این طرح طی دو ماه آینده در سراسر کشور خبر داد.
وی با بیان اینکه صندوق بیمه بیکاری دارای 750 میلیارد تومان کسری است، گفت: با بررسی میزان پرداخت بیمه بیکاری از سال 87 تاکنون این پرداخت ها هر ساله بیشتر شده است که به این معنی است که به تعداد بیکاران در هر سال افزوده شده است.
پایان پیام/
نظر شما