ناوگروه 28نداجادر راه ایران/ناوگروه 29 آماده اعزام به اقیانوس اطلس

خبرگزاری شبستان: 28 ناوگروه نیروی دریایی ارتش ایران گشت زنی خود در آبهای آزاد را ادامه می دهد.

به گزارش خبرنگار حوزه سیاسی دفاعی خبرگزاری شبستان، 14 آذر ماه امسال ناو گروه 28 نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران وارد آبهای آزاد شد. این ناوگروه که شامل زیردریایی کیلوکلاس یونس، ناوشکن البرز و ناو پشتیبانی بندرعباس با همراهی بالگردهای رزمی است در مدت سه روز به مقصد اولش دربندر بمبئی هندوستان رسید.این گروه با هدف برقراری ارتباط دیپلماسی بین کشورها و ایجاد امنیت
از بندر عباس سفر خود را آغاز کرد. این مأموریت برای اولین در تاریخ جمهوری اسلامی انجام شده و در سطح خود، ماموریتی چشمگیر و قابل توجه محسوب شده و برگ زرینی در تاریخ افتخارات نیروی دریایی به حساب می‌آید.
این ناو گروه سواحل‌جنوبی دریای عمان، آب‌های آزاد اقیانوس هند، جنوب پاکستان، را پشت سر گذاشته و تا مدار 10 درجه را پیش رفت و در یکی از بنادر هند پهلو گرفت و پس از حضور در خلیج عدن، باب‌المندب و دریای سرخ در بندر سلاله پهلو می‌گیردو به سمت جمهوری اسلامی ایران حرکت خواهد کردو با گشت زنی در حدود هشت هزار مایل دریایی از شمال اقیانوس هند و خلیج عدن تا دریای سرخ به شناورهای دیگر کشورها هم که مورد تهدید دزدان دریایی قرار بگیرند، کمک می کند.

فرمانده نیروی دریایی در این باره گفته بود: حضور نیروی دریایی در اقیانوس آرام و بویژه در دریای چین جایگاه بسیار مهم و ارزشمندی است چرا که حتی، ایران قبل از انقلاب هم در این منطقه حضور نداشته است لذا این مأموریت در تاریخ نیروی دریایی و در مسیر تحقق تدابیر و تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر حضور در آب‌های آزاد، یک گام بزرگ محسوب می‌شود.
این ناو گروه که از دیگر اهدافش نظارت بر منافع ایران در دریاست پس از سه روز از آغاز حرکت در بمبئی پهلو گرفت و با استقبال نیروی دریایی هند روبرو شد .
در مدت حضور نیروی دریایی ایران در این بندر آدمیرال شیکار سینها ( Admiral Shekhar Sinha با کاپیتان بابک بلوچ فرمانده این ناوگروه و فرماندهان این ناوگان و همچنین سفیر ایران و وابسته نظامی ارتش جمهوری اسلامی ایراندر هند دیدار و گفت و گو کرد.

فرمانده غرب نیروی دریایی هند با استقبال از ورود ناوگروه نیروی دریاییجمهوری اسلامی ایران که شامل زیردریایی کیلوکلاس یونس، ناوشکن البرز و ناو پشتیبانی بندرعباس با همراهی بالگردهای رزمی است نسبت به گسترش همکاری های نیروی دریایی دوکشور ابراز تمایل و تاکید کرد.

آدمیرال شیکار سینها ضمن خوشامد گویی به فرماندهان ناوگان ایرانی گفت: نیروی دریایی هند نیز آمادگی دارد در راستای گسترش همکاری های مشترک دریایی دو کشور و تبادل ناوگروه یک ناوگان خود را به بندر عباس اعزام کند.

وی اظهار داشت، دو کشور می توانند چارچوبی را برای همکاری های مشترک دریایی و برای تامین امنیت کشتی های تجاری در آبهای غرب هند تا خلیج فارس مشخص کرده و این همکاری به نفع دوکشور و دیگر کشورها است.

فرمانده نیروی دریایی غرب هند همچنین گفت: نیروهای دریایی دو کشور زمینه های بسیاری برای همکاری های مشترک دارند و ما از گسترش این همکاری ها استقبال می کنیم.

کاپیتان بابک بلوچ فرمانده ناوگروه 28 نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران نیز در این دیدار درخصوص ماموریت ها و وظایف این ناوگروهتوضیحاتی ارائه کرد.

ناخدا یکم بابک بلوچ همچنین بر اهمیت توسعه همکاری های دوجانبه و اقدامات متقابل نیروی دریایی دو کشور برای حفظ امنیت منطقه برای عبور امن کشتی های تجاری تاکید کرد.

در این دیدار سفیر جمهوری اسلامی ایران گفت: ایران و هند ظرفیت های فراوانی برای همکاری های دوجانبه در زمینه های مختلف سیاسی و اقتصادی به صورت دوجانبه و منطقه ای دارند.

علاوه بر مقامات نظامی نیروی دریایی غرب هند مقامات محلی ایالت ˈماهاراشتراˈ، سفیر جمهوری اسلامی ایران و وابسته نظامی ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز درهند از این ناوگروه استقبال کردند.

همراهی زیردریایی یونس در این ناوگروه، نشانه برتری و توان بالای دفاع دریایی ایران است و ناوگروه بیست و هشتم همانند ناوگروههای قبلی وظیفه تامین امنیت خطوط کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در آبهای آزاد را برعهده دارد.

این ناو گروه دیروز مأموریت خود را به سمت یکی دیگر از بناد مهم کشورهای جنوب شرق آسیا ادامه دادوپیش از پهلو گرفتن در بمبئی در  طول مسیر، ضمن اعلام آمادگی برای پاسخ به درخواست کمک یک فروند کشتی تجاری پاکستانی، یک کشتی لیبریایی را که عازم بندر فوجیره امارات بود را از چنگ دزدان دریایی نجات داد.
گفتنی است: ناوگروه بیست و نهم نیز در بهمن ماه حرکت می‌کند و یا از مسیر بندرعباس، شمال اقیانوس هند، تنگه مالاکا به اقیانوس آرام و دریای چین می‌رود و یا از طریق خلیج عدن، دریای سرخ، کانال سوئز، دریای مدیترانه به اقیانوس اطلس خواهد رفت البته امکان دارد این ناوگروه از یک مسیر دیگر قاره آفریقا را از جنوب دور بزند و مستقیم به اقیانوس اطلس ورود کند. اما حضور در اقیانوس اطلس و نزدیک شدن به مرزهای آبی یکی از قدرتمندترین نیروهای دریایی جهان، در حد خود از حساسیت بسیار بالایی و اهمیت قابل توجهی برخوردار است.

به نظر می رسد نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران پس از موفقیت های بیشمار در تنگه باب المندب و خلیج عدن به نوعی فراهم کننده امنیت در این منطقه بوده و قصد دارد این قدرت را در دیگر آبهای آزاد نیز به رخ بکشد.
اکنون، 27 ناوگروه از نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در آب‌های بین‌المللی و آزاد جهان حضور یافته‌اند که یکی از مهمترین مأموریت‌های این ناوگروه‌ها، حضور سال گذشته ناوگروه 24 این نیرو در اقیانوس آرام و عبور از "خط استوا" بود.

پایان پیام/

 

کد خبر 321767

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha