امانالله قراییمقدم، استاد دانشگاه و جامعهشناس در گفتوگو با خبرنگار شبستان گفت: تغییر فکر باعث شده زوجهای جوان نسبت به فرزندآوری با احتیاط رفتار کنند و یا اینکه به طور کل از آن چشمپوشی کنند.
وی افزود: چنین افکاری به دلیل این است که زوجهای جوان آیندهنگری کرده و میخواهند از زندگی خود لذت ببرند.
وی با بیان اینکه تغییر ذهنیت در خصوص فرزندآوری عامل اصلی عدم تمایل به فرزندآوری است، گفت: زنان مرفه و باسواد راجع به آینده فرزندانشان فکر میکنند و از طرفی راحتطلب شدهاند که باعث شده بچه زیاد را صدمهای به رفاه و آسایش خود بدانند در حالی که زنان در طبقات پایین، فکر مساعدتری برای فرزندآوری دارند.
وی با اشاره به سخنان رهبری در خصوص هشدار در مورد کاهش جمعیت، گفت: اگر تعداد فرزندان هر خانواده به یک یا دو فرزند محدود شود جمعیت فعال جامعه کم شده و اداره امور کشور با اختلال مواجه میشود. نیروی کار و فعال اجتماع که بین 15 تا 60 سال است کاهش یافته و تولید، کشاورزی، اقتصاد و فرهنگ به خطر میافتد.
این استاد دانشگاه با تأکید بر اینکه هر خانواده باید حداقل سه فرزند داشته باشد، گفت: با این وجود خانوادههای ثروتمند به دلیل تنپروری و لذتطلبی بیشتر به تکفرزند تمایل دارند در حالی که طبقات سنتی جامعه، کودکآوردن را مایه خیر و برکت میدانند.
قراییمقدم با اشاره به آسیبهای تکفرزندی در اجتماع، تصریح کرد: این کودکان در آینده سرخورده، خودخواه و خودبین شده و در روابط اجتماعی با مشکل مواجه خواهند شد چه بسا کسی که در دوران کودکی با کسی تعامل ندارد در برقراری ارتباط با دیگران دچار مشکل شده و پیوستگی او با جامعه مختل میشود و چون این کودک تنها و برادر و خواهر و پیوستگی اجتماعی ندارد امکان خودکشی وجود دارد.
وی در خصوص پیری جمعیت کشور هشدار داد و گفت: در حال حاضر سن متوسط زنان در جامعه 5/75 سال و برای مردان 72 سال است و به طور قطع در آیندهای نهچندان دور با پیری جمعیت روبرو خواهیم بود.
وی گفت: این جمعیت سالمند به خانه سالمندان، بهداشت، تغذیه، پرستاری و شرایط مناسب اجتماع نیاز دارد که کشور باید برای این پدیده آماده باشد زیرا جامعهای که خانواده آن هستهای شده باید خانه سالمندان، مراکز خصوصی و دولتی نگهداری از سالمندان را افزایش دهد.
پایان پیام/
نظر شما