حجت الاسلام حسین هوشمند، استاد و مدرس دانشگاه آزاد اسلامی کرج در مصاحبه با خبرگزاری شبستان در البرز در خصوص مبحث عقل و عقل برتر گفت: عقل تعاریف و مراتب مختلفی دارد، در این زمینه مثل معروفی است که می گوید: تا مرد سخن نگفته باشد، عیب و هنرش نهفته باشد، در حقیقت عقل برتر بستر کارآمدی ایمان است و نشانه اوج ایمان حقیقی انسان در این مطلب است.
حجت الاسلام هوشمند ادامه داد: بسیاری از افراد اینطور فکر می کنند، که عاقل اند، ولی عاقل نیستند. عقل موهبت بشری است که خداوند به محبان خود می بخشد.
این مسوول با اشاره به ارتباط دین با عقل توضیح داد: کسی که عقل ندارد دین ندارد، دین یکی از مسائلی است که عقل آن را تایید می کند.
به گفته این استاد دانشگاه، زندگی عاقلانه مقدمه زندگی عادلانه است، موهبت عقل زمینه زندگی سالم، برقرار و در جریان را فراهم می سازد.
حجت الاسلام هوشمند توضیح داد: انسان باسوادی عاقل تلقی می شود، که نگاه کور را می بندد و با علم، حلم و عقل درک مسیرهای زندگی را برای خود تعیین می کند.
وی با اشاره به فرمایش امیرالمومنین علی (ع) در خصوص صبر در بدست آوردن عقل و دانش تصریح کرد: مولا علی(ع) در جمله ای می فرمایند که یک آموزه دینی بیاورید که در آن صبر و حلم نباشد، اینجا اهمیت صبر و حلم در به دست آوردن علم مشخص می شود.
استاد دانشگاه در پایان با ارزیابی حرکت قیام امام حسین(ع) توضیح داد: امام حسین(ع) به واسطه صبر و حلم به مقام شهادت در کربلا رسید، این صبر و حلم نشانه و شاخص وجودی افراد مومن است، مانند حضرت زینب(س) که به برکت صبر به مرتبه ای از کمال انسانیت و آن عقل برتر رسید و چیزهایی را دید که انسان عادی نمی توانست ببیند.
پایان پیام/
نظر شما