خبرگزاری شبستان: مراسم قرعهکشی رقابتهای جام جهانی برزیل، جمعه شب در کشور میزبان برگزار شد و 32 تیم راهیافته به این رقابتها در قالب 8 گروه رقیبان خود را در مرحله گروهی شناختند.
پس از مشخصشدن حریفان ایران در مرحله گروهی رقابتها که شامل تیمهای آرژانتین، نیجریه و بوسنی هستند برخی از هواداران احساساتی تیم فوتبال ایران با مراجعه به صفحه مسی در فیسبوک برای وی به اصطلاح فوتبالیها شروع به کریخوانی کردند.
متأسفانه محتوای اغلب این مطالب از حالت کریخوانی در آمده و غالب محتوای مطالب تبدیل به ناسزاگویی و توهین شد تا جایی که مسی نیز در برابر پیامهای توهینآمیز واکنش نشان داده و وی از آنها ابراز تأسف کرده و آنها را کاملا "غیر دوستانه" خوانده است و این موضوع در فضای رسانهها نیز انعکاس زیادی داشته و متأسفانه چهرهای غیرواقعی و ناپسند از ایرانیها را به نمایش گذاشته است.
مسی فوتبالیستی است که در تمام جهان شناخته شده است و آمار و افتخاراتی که تاکنون کسب کرده به طور قطع وی را تبدیل به بهترین فوتبالیست حال حاضر جهان کرده است.
تأسف ما این است که هواداران فوتبال ایران که قطعا جزء بهترین تماشاگران دنیا نیز هستند چرا باید اینگونه از خجالت بهترین بازیکنان فوتبال جهان در آیند؟ حتی اگر این عمل با هدف تضعیف روحیه مسی نیز صورت گرفته باشد چیزی از زشتی و قبح این کار غیراخلاقی نمیکاهد و میتواند حتی نتیجه عکس نیز بدهد.
همانطور که میدانیم نتایج فوتبال را بازیکنان داخل زمین رقم میزنند و مشخص میکنند، منظور من این نیست که بگویم تیم فوتبال ایران از زمین مسابقه برنده بیرون میآید اما میتواند سربلند زمین بازی را ترک کند، حالا نتیجه هرچه میخواهد باشد.
هواداران و بازیکنان تیم ما باید به داشتههای خود تکیه کنند که به حق نیز با نگاهی به آمادگی بازیکنان و ترکیب تیم ملی در حال حاضر تیم خوب و آمادهای است که با تمرینها و مسابقههای تدارکاتی دوستانه و منظم میتواند به صعود به دور بعدی مسابقات امیدوار باشد.
آری فوتبال ورزشی هیجانی است اما نباید اجازه داد این هیجانات به صورت ناهنجاریهای اجتماعی ظهور و بروز کند چرا که در این صورت میتواند از ایران چهرهای منفی بسازد. همگروه شدن با کشورهای آرژانتین، نیجریه و بوسنی فرصتی طلایی برای مسئولان ما در حوزههای مختلف است که قطعا میتواند نتایج جالب توجهی را در دیپلماسی عمومی به همراه داشته باشد، بدیهی است که می توان با یک نگاه جهانی و برنامهریزی استفاده حداکثری از این فرصت کردنهایت که برخی از آنها را به شرح ذیل میتوان برشمرد.
1- برنامهریزی برای برگزاری مسابقه دوستانه در سایر رشتههای مشترک بین ایران و سه کشور همگروه.
2- مدیران و مسئولان میراث فرهنگی میتوانند تورهای سیاحتی را برای بازدید از اماکن توریستی ایران را فعال نمایند.
3- صدا و سیما میتواند تولید برنامههای مشترک برای معرفی جاذبههای توریستی، تفریحی و ورزشی را در دستور کار قرار دهد و از این فرصت در راستای پیشبرد اهداف نظام بهره ببرد.
4- تجار و بازرگانان میتوانند با شناسایی بازارهای هدف این کشورها با توجه به شناختی که از ایران در رسانههای کشورهای همگروه ایران به وجود میآید فعالیتهای تجاری پایدار و مثمرثمری ایجاد نمایند.
هادی دهقانی
پایان پیام/
نظر شما