همایش بین المللی ناصرکبیر زینت بخش آمل می شود

خبرگزاری شبستان: همایش بین المللی ناصر کبیر(اطروش) نخستین مروج اسلام در سرزمین‌های شمالی و ایران دوم دی همزمان با اربعین حسینی در بقعه ناصرالحق شهرستان آمل برگزار می شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مازندران، همایش بین المللی ناصر کبیر(اطروش) نخستین مروج اسلام در سرزمین‌های شمالی و ایران 2 دی همزمان با اربعین حسینی با محوریت مجمع جهانی اهل بیت(ع) و با همکاری نهادهای علمی ـ فرهنگی استان و کشور در خیابان شهید بهشتی بقعه ناصرالحق شهرستان آمل برگزار می‌شود.


این گزارش می افزاید: تبارشناسی ناصر کبیر(خاندان ناصر اطروش)، رویکرد اجتماعی سیاسی ناصر کبیر، رویکردهای فرهنگی مذهبی ناصر کبیر، مذهب ناصر و جایگاه او در نگاه دیگران، امامزادگان زیدی در ایران، میرات حدیثی ناصر کبیر، میراث فقهی ناصر کبیر، میراث کلامی ناصر کبیر بخشی از محورهای این همایش بین‌المللی است.


در ادامه گزارش آمده است: جایگاه نهج‌البلاغه در آثار علمای زیدی، جایگاه صحیفه سجادیه در آثار علمای زیدی، نقش ناصر و علمای زیدی در گسترش معارف اهل بیت(ع)، معرفی آثار علمی ناصر مسائل الناصریات، البساط، الاحتساب و نقش ناصر کبیر و مکتب ناصریه در تقریب بین شیعیان از جمله دیگر محورهای این همایش است.


گفتنی است، حسن بن على از اولاد امام سجاد(ع) معروف به ناصر اطروش در سال 230 هجرى متولد گردید و نزد علماى زیدى تلمذ کرد و جامع علوم فقهى و کلامى گردید. در سال 284 هـجری در گیلان قیام کرد و در سال 304 هجرى در آمل از دنیا رفت. وى در طول زندگیش بسیارى از زرتشتیان گیلان را مسلمان کرد.


عبارات ناصر اطروش یادآور عبارات زیباى اولین خطبه نهج البلاغه على(ع) است و شاید ناصر اُطروش از جدش وام گرفته است.


یادآور می شود، ناصرالحق، ابومحمد حسن اطروش مشهور به ناصر کبیر از فقها، متکلم، علما، حاکم و شعرای توانمند در قرن سوم هجری قمری است و در علوم تفسیر، فقه کلام و حدیث از سرآمدان روزگار خود محسوب می شد.


وی همچنین جد مادری شریف رضی و شریف مرتضی است و از وی به عنوان نخستین مروج اسلام در سرزمین‌های شمالی و ایران نام برده می‌شود.


تألیفات و آثار وی بیش از 300 کتاب بوده ‌است که از جمله آثارش می توان به اصول الدین، الامالی، الامامة الصغیر، الامامة الکبیر، امهات الاولاد، البساط ، رد علم کلام تفسیرالاطروش در دو مجلد که در آن هزار بیت از هزار قصیده احتجاج کرده، الفقه الناصریة که شریف مرتضی علم‌الهدی آن را شرح و تصحیح کرد و المسائل‌الناصریات اشاره کرد.

پایان پیام/

 

کد خبر 320960

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha