5/9 میلیون ایرانی پرونده الکترونیک سلامت دارند

خبرگزاری شبستان: مسئول دفتر آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت با اشاره به اینکه پرونده الکترونیک سلامت در 26 استان راه‌اندازی شده، گفت: طی دو سال گذشته 5/9 میلیون پرونده الکترونیکی برای بیماران تشکیل شده است.

 

به گزارش خبرنگار شبستان، حسین ریاضی، مسئول دفتر آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت با اشاره به اینکه 110 خدمت الکترونیکی توسط وزارت بهداشت آماده شده است، گفت: برخی از این خدمات عمومی و برخی دیگر مورد استفاده مدیران و ارایه‌دهندگان خدمات سلامت قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه خدمات الکترونیکی سلامت در بستر شبکه ملی اطلاعات ارایه می‌شود، گفت: استقلال این شبکه از اینترنت، سرعت و امنیت بالا و قابل دسترسی‌بودن حتی در مواقع قطعی اینترنت از مزایای این شبکه بوده و اطلاعات به صورت آنلاین در هر دقیقه در آن صرف می‌شود.

وی همچنین از راه‌اندازی داده‌های مرکز ملی سلامت طی ماه گذشته خبر داد و گفت: داده‌ها از قبیل پرونده الکترونیک و سیستم اطلاعاتی ثبت می‌شود و نرم‌افزارهای ارایه‌دهنده خدمات در این مرکز در اختیار این مرکز قرار گرفته و نیازهای ده‌ساله آینده وزارت در حوزه سخت‌افزارهای مورد نیاز را پاسخگوست.

ثبت داروهای کمیاب با پیامک 201490

مسئول دفتر آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت در ادامه با اشاره به اینکه افراد می‌توانند داروهای کمیاب خود را از طریق پیامک به سامانه 201490 ارسال کنند، گفت: با ارسال این پیامک کمبود این دارو ثبت شده و اولین داروخانه‌ای که این دارو را موجود داشته باشد از طریق پیام کوتاه اعلام می‌شود.

وی توضیح داد: در صورت موجودنبودن دارو در داروخانه‌ها شماره در لیست انتظار ثبت شده و طی مدت 2 یا 3 هفته نیاز بیمار برطرف می‌شود.

وی ادامه داد: سامانه پرونده الکترونیک سلامت (سپاس) از سال 90 راه‌اندازی شد که 200 هزار پرونده بستری تشکیل شده در سال 91 تعداد آن به دو میلیون پرونده و در سال 92 به بیش از 5/9 میلیون نفر پرونده الکترونیک سلامت رسید.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر این سامانه در 26 استان راه‌اندازی شده است، گفت: با اتصال همه استان‌ها به این سامانه به صورت آنلاین تعداد فوتی‌ها، وضعیت تخت‌های بیمارستانی و رصد انواع بیماری‌ها صورت می‌گیرد. همچنین به وسیله اطلاعات ثبت‌شده در این پرونده می‌توانیم اپیدمی‌های جدید را پیش‌بینی کنیم.

وی با بیان اینکه در حال حاضر سه درصد اطلاعات بیماران در اختیار بخش خصوصی قرار دارد، گفت: طی تفاهم‌نامه‌ای که با سازمان نظام‌پزشکی امضا کردیم کار توسعه اتصال بیماران در بخش خصوصی به پرونده الکترونیک سرعت بخشیده شود تا بدین‌وسیله بیماری مراجعه‌کنندگان با استفاده از سوابق پیشین به راحتی صورت گیرد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: قصد داریم در سطح اول خدمات سلامت را الکترونیکی کنیم و در سطوح دنیا خدماتی را که نیاز به مراجعه دارد به دفاتر خدمات الکترونیکی واگذار شود.

به گفته ریاضی، علاوه بر 110 خدمت الکترونیک تبیین‌شده توسط وزارت بهداشت 50 سرویس الکترونیک دیگر نیز در دست تدوین است که طی امسال و سال آینده به اتمام خواهد رسید.

پایان پیام/


 

کد خبر 320690

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha