ضرورت آموزش مهارت های زندگی در جامعه

خبرگزاری شبستان: مدیرگروه سلامت روانی و اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، پخش گزارش در شبکه های متعدد تلویزیونی را باعث تأثیر بیشتر در میزان خودکشی های دانست و بر ضرورت آموزش مهارت های زندگی تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، کارگاه آموزشی "رسانه و خودکشی" امروز(12 آذر) با هدف آشنائی اصحاب رسانه و خبرنگاران کرمانی با چگونگی انتشار و انعکاس اخبار مربوط به این رفتار نادرست دینی و اجتماعی در حوزه معاونت سلامت دانشگاه علوم پزشکی کرمان برگزار شد.


مدیرگروه سلامت روانی و اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی کرمان به عنوان مدرس این کارگاه در سخنانی به آمارهای جهانی خودکشی و آمارهای موجود در کشورمان اشاره کرد و در ادامه به تشریح بیشترین سنینی که میزان خودکشی در آنها بالاست و نیز عوامل مرتبط با این پدیده شوم، عوامل جمعیت شناختی و محیطی، عوامل شغلی و... پرداخت.


دکتر علی بهرام نژاد با بیان اینکه همواره یک عامل منجر به اقدام فرد به خودکشی نمی شود؛ گفت: عوامل گوناگون همچون مؤلفه های یک ماتریس کنار هم قرار می گیرند تا فرد دست به چنین اقدامی می زند.


وی در این زمینه عوامل روانشناختی از جمله استرس، برخورد نادرست با مسائل زندگی، فشارهای زندگی، مشکلات شخصی از قبیل حس طرد شدن و یا فقدان یک شخص عزیز را از عوامل تأثیرگذار در خودکشی دانست.


دکتر بهرام نژاد، آموزش مهارت های زندگی به افراد جامعه را یکی از راه های مؤثر در پیشگیری از اقدام به چنین امری دانست و افزود: راجع به دو چیز حتی به شوخی نباید سخن گفت و آن دو "طلاق" و "خودکشی" است زیرا سخن گفتن درباه آنها احتمال خطر به اقدام را افزایش می دهد.


وی با بیان اینکه تمام کسانی که می خواهند خودکشی کنند بین مردن و ماندن تردید دارند؛ تأکید کرد: نباید فرد مستعد خودکشی را به سمتی سوق داد که او دست به چنین کاری بزند.


دکتر بهرام نژاد سپس با نشان دادن تیتر بعضی از نشریات کشور راجع به خودکشی و توضیح در مورد هر یک از آنان، آثار گزارش خودکشی بر بروز خودکشی های بعدی را مورد توجه قرار داد و سپس به چگونگی انعکاس اینگونه اخبار اشاره کرد.


وی تصریح کرد: پرهیز از انعکاس نادرست اخبار خودکشی می تواند در پیشگیری از رفتارهای تقلید گرایانه خودکشی کمک کننده باشد و لذا انتشار خبر خودکشی نباید این عقیده را که خودکشی روشی طبیعی برای حل مشکلات است را گسترش دهد.


مدیرگروه سلامت روانی و اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، پخش گزارش در شبکه های متعدد و برنامه های مختلف تلویزیونی را باعث تأثیر بیشتر در میزان خودکشی های دانست و گفت: انتشار مداوم و مکرر اخبار مرتبط با خودکشی، اشتغال فکری در مورد خودکشی به ویژه در جوانان و نوجوانان افزایش می دهد.


وی در خصوص نقش مذهب و آموزه های دینی در جلوگیری از بروز خودکشی خاطرنشان کرد: نحوه استفاده از مذهب در این زمینه بسیار مهم است زیرا به طور مثال فردی که خودش دچار احساس گناه است نباید خواندن گناهان کبیره را به او توصیه کرد زیرا باعث تزریق حس خودکشی به اوست.


دکتر بهرام نژاد مذهب را یک عامل محافظت کننده در این زمینه دانست و افزود: "مذهب درونی" محافظت کننده است اما ایمان سطحی و اکتفا کردن به انجام مناسک عبادی چندان محافظت کننده نیست.


در پایان این کارگاه آموزشی، آزمونی از خبرنگاران گرفته شد.

 

 

 

پایان پیام/

کد خبر 319623

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha