قابلیت افزایش مالیات تا بیش از دو برابر

خبرگزاری شبستان: رییس امور مالیاتی کشور گفت: تامین هزینه های مالی کشور درسال گذشته از محل درآمد های نفتی بیش از 50درصد بوده است.

 به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، علی عسگری، رئیس سازمان امور مالیاتی کشور و معاون وزیر اقتصاد و دارایی در پیش نشست همایش توسعه اقتصاد نفتی و اقتصاد اسلامی با اشاره به اینکه تامین هزینه های مالی کشور درسال گذشته از محل درآمد های نفتی بیش از 50درصد بوده است، افزود: با وجود حساسیت‌های نفتی و مباحثی که تاکنون بوده اتفاقات مناسب و ضروری در کشور رخ نداده و لازم است در این زمینه تجدیدنظرهای اساسی صورت گیرد.


وی افزود: ما در اقتصادی هستیم که سهم درآمد مالیاتی از درآمد ناخالص داخلی حدود 7 درصد است و در گذشته هم همین حدود بوده است و سهم مالیات از هزینه‌های جاری حدود 44 درصد می‌شود و این نشان می دهد که تأمین هزینه‌های دولت از درآمدهای نفتی در سال‌های گذشته بیش از 50 درصد بوده است.


معاون وزیر اقتصاد و دارایی افزود:سهم مالیات از تأمین هزینه‌های عمومی دولت به 34 درصد می‌رسد که دو دهه اخیر این میزان 28 درصد بود.واین آمارها نشان می‌دهد که ساختار اقتصاد ما در تأمین درآمد دولت طی سال‌های گذشته تغییر قابل توجهی نداشته در صورتی که همیشه تأکید کرده‌ایم باید به سمت اقتصاد بدون نفت حرکت کنیم.


عسگری افزود: ارز حاصل از درآمدهای نفتی که در اختیار دولت قرار دارد همواره یکی از منابع تأمین نقدینگی کشور بوده و وقتی این ارز وارد بازار می‌شود بخشی از آن جذب نمی‌شود و بانک مرکزی ناچار به انتشار پول می‌شود.


رییس امور مالیاتی کشور افزود: نتیجه این وضعیت افزایش 5/4 برابری نقدینگی و پایه پولی در کشور طی سالیان اخیر بوده که آسیب‌های زیادی برای کشور داشته است.
معاون وزیر اقتصاد گفت: امروز در بسیاری از کشورها سهم درآمد دولت از مالیات بیش از 80 درصد است و کشورهای توسعه یافته با درآمدهای مالیاتی اداره می‌شوند.؛با ظرفیت‌های موجود اقتصاد کشور ما می‌توانیم دست کم بیش از دو برابر میزان فعلی مالیات بگیریم و این یعنی حدود 15 درصد از درآمد ناخالص داخلی.


وی در ادامه در آسیب‌شناسی وضعیت مالیاتی کشور گفت: متأسفانه پایه‌های مالیاتی کافی نیستند و مالیات مأخوذه و یا مالیات بردرآمد است و یا مالیات بر ثروت و یا مالیات بر خدمات و سایر مالیات‌ها در اقتصاد ما تعریف واقعی پیدا نمی‌کنند.


عسگری تاکید کرد: براساس برآوردها اگر بخش‌های معاف از مالیات مانند کشاورزی و بخش‌های فرهنگی را جدا کنیم حدود 57 درصد اقتصاد ما مالیات می‌پردازد که در این میان هم وجود 20 درصد از مالیات فرار می‌کند بنابراین کمتر از نصف اقتصاد ما زیر بار مالیات است.


وی گفت: اقتصاد ما از نظر بزرگی دردنیا هفدهم است و از برخی کشورهای اروپایی توسعه یافته نیز بزرگ‌تر است اما از نظر شاخص‌های اقتصادی ما وضعیت مطلوبی نداریم.


این کارشناس مسایل اقتصادی افزود: مشکل اینجاست که همیشه دولت‌ها خودشان را مالک نفت می‌دانستند چه قبل از انقلاب وچه در دولت های بعد از انقلاب در حالی که نفت یک کالای سرمایه‌ای است و ارز وارد از آن نباید به مصارف غیر سرمایه‌ای برسد.


وی در پایان گفت: ما بعد از 20 سال تازه تعریف کرده‌ایم که بخش خصوصی و بخش دولتی چه مختصاتی باید داشته باشند و هنوز نتوانسته‌ایم اجماعی در این زمینه ایجاد کنیم و همچنین نظام مالیاتی ما نیز نیاز به اصلاح جدی دارد.

پایان پیام/

 

کد خبر 319314

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha