به گزارش خبرگزاری شبستان از هرمزگان، دکتر محمد شکاری در نشست شورای اداری استان، به مناسبت هفته جهانی ایدز گفت: بر اساس آخرین آمارها 52درصد از مبتلایان به بیماری ایدز در استان مربوط به رفتارهای پرخطر است که از نُرم کشوری آن بالاتر است.
وی افزود: این درحالی است که در سال91، 45درصد از بیماران ایدز در استان مربوط به الگوی رفتارهای پرخطر بود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان اضافه کرد:سه درصد از بیماران نیز از طریق مادر به کودک دچار این بیماری شده اند.
شکاری ایدز را یک بیماری دانست نه یک ناهنجاری، تصریح کرد: باید این تابو شکسته شود تا بتوانیم این بیماری را کنترل کنیم.
وی ماهواره ها، آرایشگاه ها و باشگاه های بدن سازی را از مراکز اشعه ایدز نام برد و ابراز داشت: بندری بودن، ارتباط استان با کشورهای همجوار، وجود مناطق آزاد تجاری، مهاجرپذیر بودن، آب و هوای مناسب و تنوع فرهنگی از دلایل شیوع این بیماری در استان است.
شکاری اظهار کرد: گروه های مرجع از جمله اساتید دانشگاه ها، روحانیون و رسانه ها می توانند در فرهنگ سازی و آسیب شناسی بیماری ایدز تاثیرگذار باشند.
به گفته این مقام مسئول، بیماری ایدز پس از گذشت 30سال از شناسایی آن، همچنان یکی از چالش های جدی بخش بهداشت دنیاست و حدود 65میلیون نفر در دنیا به این بیماری مبتلا هستند که تاکنون 30میلیون نفر از این بیماران جان خود را از دست داده اند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان یادآور شد:روزانه هفت هزار نفر در دنیا به ویروس اچ ای وی مبتلا می شوند که 97درصد از آنان در کشورهای درحال توسعه هستند.
شکاری آمار همگیری ایدز در بخش زنان و کودکان به ویژه کودکان کار را در حال افزایش و نگران کننده دانست و افزود: بر اساس آمار در حال حاضر 53درصد بیماران اچ ای وی در کشور از راه اعتیاد(تزریقی)، 33درصد الگوهای رفتاری پرخطر و 3.4درصد نیز از مادر به کودک به این بیماری مبتلا می شوند.
وی تاکید کرد: تاکنون هیچ موردی از انتقال این بیماری از طریق فراورده های خونی در کشور گزارش نشده است.
پایان پیام/
نظر شما