به گزارش خبرگزاری شبستان از استان گلستان، بعد از انتصاب امیری به عنوان مدیر کل اطلاعات استان گلستان، اسماعیل مهاجر دومین مدیر کلی بود که در دولت یازدهم در استان گلستان مراسم معارفه وی انجام شد.
این مراسم که قرار بود ساعت 13 امروز یکشنبه (10 آذر) در تالار فخرالدین اسعد گرگانی برگزار شود با یک ساعت تاخیر شروع شد و از نکات جالب آن سخنرانی تعدادی از دبیران سازمان های مردم نهاد زیست محیطی و مدیران کشوری و استانی بود.
همچنین مهندس مجابی، معاون توسعه و مدیریت منابع انسانی سازمان محیط زیست کشور و مهندس مزینانی مدیر کل حراست و امور اداری این سازمان از مهمانان کشوری این مراسم بودند.
سازمان های مردم نهاد اهرم قوی محیط زیست به شمار می روند
اولین کسی که در این مراسم برای ایراد سخن دعوت شد، امید کابلی، نماینده تشکل های مردم نهاد استان گلستان بود که طی سخنانی گفت: نهادهای مدنی در کنار حاکمیت و بخش خصوصی یکی از سه ضلع توسعه در جوامع بشری به شمار می روند و در حفظ منابع طبیعی و محیط زیست یکی از اهرم های قوی به شمار می رود.
کابلی با بیان اینکه در حوزه محیط زیست نیازمند تقویت بیش از پیش و فعالیت های کمی و کیفی هستیم، اذعان داشت: پیشنهاد می دهم در زمینه آموزش همگانی در حوزه محیط زیست و حفظ و حراست از آن با مشارکت مردم اقداماتی صورت گیرد.
وی افزود: نقیصه ای که در این بخش وجود دارد اینست که آموزش ها مقطعی است و مد نظر ما نبوده و نیست ولذا انتظار داریم در حوزه آموزش همگانی سازمان های مردم نهاد با همکاری اداره کل محیط زیست همکاری کنند تا این امر به یک فرهنگ در جامعه تبدیل شود و اعتقاد دارم آموزش باید از مدارس شروع شود.
محیط زیست و منابع طبیعی هر چه زودتر ادغام شوند
سید حمید کشمیری، دبیر تشکل های مردم نهاد شمال شرق نیز به عنوان دومین سخنران این مراسم طی سخنانی گفت: با وروق زدن صفحات قرآن کریم و تدبر در آن می فهمیم که 10 درصد آیات قرآن در مورد حفظ منابع طبیعی و محیط زیست است یعنی اگر 6 هزار و 666 آیه قرآن کریم داریم نزدیک به 700 آیه در این مورد صحبت هایی داشته اند چه اینکه احادیث بسیاری هم داریم که نسبت به رعایت حقوق منابع طبیعی و محیط زیست تذکر می دهند.
وی ادامه داد: واقعیت اینست که تحت عنوان رفاه، اشتغال و تولید سرمایه و اینگونه واژگان که مد نظر مدیران است امروز بجایی رسیدیم که وضعیت آب و هوا و الودگی طوری است که غوغا می کند، تخریب، آتش سوزی، ویلاسازی و غیره در نقاط مختلف دیده می شود و امروز در شرایطی از آب و هوا قرار داریم که در تنفس هوای طبیعی مشکل داریم.
کشمیری خاطرنشان کرد: وضعیت جاده سازی و مناطق چهارگانه در اختیار محیط زیست که فیلتر شکن نجات هستند، وضعیت پارکینگ های کلانشهرها و وضعیت انبوه تولید خودرو ها موانعی است که در کار بوجود آمده اما الحمدلله دیدگاه آقای روحانی در این زمینه ها بسیار عالی است و مقام معظم رهبری نیز موضوع محیط زیست را مقوله ای درجه یک عنوان کرده است.
دبیر تشکل های مردم نهاد شمال شرق تصریح کرد: قوانینی که در حمایت از محیط زیست و حفظ آب و خاک تصویب می شود چقدر موثر است؟ متاسفانه سازمان محیط زیست در برنامه ریزی ها همواره در حاشیه قرار می گیرد و اگر انتقادی هم بکند متهم می شود که مخالف توسعه و اشتغال است.
کشمیری گفت: با اینکه همه مسئولان تاکید دارند که باید دانش بنیان باشیم اما در کنار همه مشکلات قانونی است که سازمان جنگل ها و مراتع را چون مالکیت دارد اجازه می دهد در مقابل محیط زیست در مورد ایجاد فضای ممنوعه و حفاظت شده مقاومت کند.
کشمیری با اشاره به اینکه عرصه های منابع طبیعی ما به معنای واقعی دستخوش تغییرات شده، اظهارداشت: پیشنهاد می کنم زمینه ادغام سازمان محیط زیست و منابع طبیعی هر چه زودتر فراهم شود چون دستاوردهای زیادی دارد.
بیاینه تعدادی از روزنامه نگاران حامی محیط زیست استان
الهه موسوی، نیز به نمایندگی از برخی روزنامه نگاران حامی محیط زیست به عنوان سومین سخنران این مراسم بود.
وی پرشدن صندلی های تالار فخرالدین اسعد گرگانی توسط حامیان محیط زیست را پیام امید و همدلی خواند و افزود: محیط زیست از حالت لوکس بودن خارج شده و تبدیل به یک مطالبه مدنی و ضروری در جامعه اسلامی شده است و شهروندان متوجه شده اند که اگر محیط زیست را پاس ندارند هیچ توسعه صنعتی و دیگری نمی تواند آرامش را به آنها هدیه دهد.
وی در ادامه به قرائت بیانیه این تعداد از روزنامه نگاران پرداخت و گفت: اولین درخواستی که داریم اینست که بگذارید عکاسان، خبرنگاران، روزنامه نگاران و اصحاب رسانه از چرخش آزاد اطلاعات و اخبار در این زمینه برخوردار باشند چون اگر مردم به موقع به اخبار دسترسی پیدا کنند حمایت خواهند کرد.
دومین موردی که موسوی به آن اشاره کرد سایه روشن های سنگین سیاست بر محیط زیست استان گلستان بود و وی خواهان این شد که فضای امنیتی از این حوزه برداشته شود و اقدامات این حوزه سیاسی تلقی نشود.
مشاوره با فعالان مدنی و نخبگان این عرصه به عنوان حلقه اتصال مردم و مدیران نکته سوم و نکته چهارم نیز رعایت اعتدال در حوزه عزل و نصب ها که در این عرصه سیاسی کاری نشود و کارشناسان از روی تخصص و تعهد انتخاب شوند.
پیگیری موثر برای استفاده از ظرفیت گردشگری و ضرورت داشتن تشکیلات منسجم و رسیدگی به امورات محیط بانان مواردی بود که در این بیانیه بر آنها تاکید شد.
آهوی گرگان با طرح مطالعاتی قابل احیا است
در ادامه مهندس قائمی یکی از فعالین و پیشکسوتان محیط زیست استان گلستان نیز دقایقی را به ایراد سخن پرداخت.
قائمی گفت: ایران از لحاظ وجود اکوسیستم ها در منطقه خاورمیانه رتبه خوبی دارد و استان گلستان نیز با قرار گرفتن در میان دو رشته کوه البرز و زاگرس و منطقه جنگلی و تالاب ها موقعیت ممتازی دارد اما ما از لحاظ استانداردهای موجود در حد مطلوبی نیستیم و این به دلیل ضعف عملکرد یک دستگاه یا نهاد نیست.
وی افزود: اولین منطقه حفاظت شده در کشور در سال 55 بنام پارک ملی گلستان رقم خورد و بعد از آن منطقه جهان نما نیز به عنوان یکی از مناطق مهم به شمار می رود اما بعد از آن ما نتوانستیم منطقه ای با قابلیت های خاص دو منطقه فوق الذکر اضافه کنیم.
قائمی اضافه کرد: با وجود اینکه استان گلستان در کنار رشته کوه البرز قرار دارد و به منزله یک اکو تنب عمل می کند و دارای تنوعات گیاهی و جانوری فوق العاده ای و با اهمیتی است روی این اصل ما علاقه مندان به محیط زیست حتما باید به توسعه میدانی این فضا ها کمک کنیم.
این فعال محیط زیست خاطرنشان کرد: تا سال دو هزار یونسکو به میراث های زمین شناسی توجهی نداشت اما بعد از کنفرانس چین فهمیدند جهانیان مشتاق ژئوپارک هستند لذا ما در استان گلستان پدیده های زمین شناسی زیادی داریم که می تواند به عنوان ژئوپارک مورد استفاده قرار بگیرد.
قائمی تصریح کرد: جزیره ای شدن پارک ملی گلستان و تبدیل شدن زمین های آن به زمین زراعتی از خطراتی است که جنگل گلستان ا تهدید می کند. اگر ما اجازه دهیم جنگل های هیرکانی لوه همین طور تخریب شود زحمات چند ساله محیط زیست بر باد خواهد رفت لذا پیشنهاد می کنم در لوه 20 تا 30 هزار هکتار به عنوان پشتوانه حفاظتی پارک ملی گلستان در نظر بگیریم.
وی به جاده سازی و تعریض جاده گلستان نیز اشاره کرد و گفت: خوب است به دلیل اکثریت وسعت جنگل گلستان در استان گلستان پیگیری های حقوقی این امر نیز در استان گلستان صورت بگیرد تا فرصت ها هدر نرود.
قائمی گریزی نیز به تالاب گمیشان زد و افزود: که این تالاب در حال خشک شدن است و اگر نتوانیم از طریق کانال کشی آب دریای خزر را به آن برسانیم نابود می شود همچنین آهوی دشت گرگان که من آخرین بقایای آن را در حین کارم دیدم نیز می تواند طی یک طرح مطالعاتی احیا شود.
قرائت دو حکم به امضای معصومه ابتکار
در ادامه مراسم علی مرگدری، معاون برنامه ریزی استانداری گلستان؛ محمد ممشلی مدیر کل سابق محیط زیست استان و مهندس مجابی معاون توسعه و مدیریت منابع انسانی سازمان حفاظت محیط زیست کشور به سخنرانی پرداختند.
در پایان مراسم دو حکم که به امضای خانم معصومه ابتکار رئیس سازمان محیط زیست رسیده بود قرائت شد.
در حکم اول که خطاب به محمد ممشلی نوشته شده آمده است:
جناب آقای محمد ممشلی بدینوسیله از خدمات و فعالیت های جنابعالی در اجرای ماموریتهای محوله تقدیر و تشکر می شود، امید است در سایه توفیقات خداوند متعال در بهبود طبیعت و محیط زیست موفق و موید باشید.
همچنین در حکم دوم که خطاب به اسماعیل مهاجر نوشته شده امده است:
جناب آقای اسماعیل مهاجر؛ نظر به سوابق و تجارب جنابعالی بموجب این حکم به سمت مدیر کل حفاظت محیط زیست استان گلستان منصوب می شوید. امید است در صیانت از طبیعت و محیط زیست با اهداف والا موفق و موید باشید.
همچنین از طرف لشکر 30 پیاده گرگان، شرکت آب و فاضلاب منطقه ای گلستان، شهرداری گرگان، کارکنان اداره کل محیط زیست و ادارات تابعه هدایایی به محمد ممشلی مدیر کل سابق این سازمان اهدا شد.
پایان پیام/
نظر شما