آمادگی منطقه آزاد انزلی در جذب سرمایه گذار به ویژه در بخش گردشگری

خبرگزاری شبستان: مدیرعامل منطقه آزاد انزلی اعلام کرد: این سازمان آمادگی جذب سرمایه گذار در بخش‌های بازرگانی و بخصوص گردشگری را داشته و تمرکز خود را بر فعال سازی گردشگری دریایی در دریای خزر قرار داده ‌است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، رضا مسرور، رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی امروز در نشست سرمایه گذار خارجی در سازمان امور اقتصادی و دارایی استان که با حضور سرمایه گذاران و فعالین اقتصادی و مدیران دستگاه‎های اجرایی استان برگزار شد، به بیان تاریخچه‌ای از روند شکل گیری مناطق آزاد جهان و ایران، پرداخت و گفت: ایجاد درآمد ارزی مهمترین هدف ایجاد این مناطق است.

 

وی با اشاره به تفاوت‌های قانون مناطق آزاد و ویژه اقتصادی اظهارکرد: وجود معافیت‌های مالیاتی 20 ساله، امکان تردد بدون ویزا برای اتباع خارجی، وجود خرده فروشی، تغییر مالکیت اراضی به هر سازمان، حاکمیت قوانین ثبت شرکت‎های متفاوت از سرزمین اصلی از جمله مهمترین تفاوت‎ها و وجوه برتری قانونی، مناطق آزاد به مناطق ویژه اقتصادی است.

 

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی ضمن تبیین و تشریح مهمترین موارد قانونی مرتبط با جذب سرمایه گذار در محدوده مناطق و ماده 112 برنامه پنجم توسعه کشور، درخصوص مهمترین مزایای منطقه آزاد انزلی تصریح کرد: نزدیکی با بنادر حاشیه دریای خزر-کشورهای حاشیه اروپایی-آسیایی، وجود بندر انزلی در محدوده و نقش بندر درحال احداث کاسپین به عنوان بندر پشتیبان ایران در دریای خزر، نزدیکی به پایتخت و شهرهای مهم کشور، قرارگرفتن در مسیر کریدور شمال-جنوب، اجرای قانون کالای همراه مسافر و برخورداری از نیروی انسانی از مهمترین مزایای منطقه آزاد انزلی برای فعالیت اقتصادی است.

 

وی طرح‌های تولیدی غیرآلاینده و HIGH TECH را مهمترین اولویت جذب سرمایه گذار در حوزه صنعتی اعلام کرد و گفت: آمادگی جذب سرمایه گذار در بخش‌های بازرگانی و بخصوص گردشگری را داشته و تمرکز خود را بر فعال سازی گردشگری دریایی در دریای خزر با ساخت اسکله‌های مارینا قرار داده‌ایم.

 

مسرور افزود: ساخت دهکده سلامت و احداث مجموعه‌های گردشگری از دیگر اولویت‌های سرمایه گذاری حوزه گردشگری منطقه است.

 

وی به آسیب شناسی تطبیقی میان عملکرد مناطق آزاد ایران با نمونه‌های موفق در دیگر کشورها پرداخت و تصریح کرد: علی رغم وجود برتری‌هایی در مزایای قانونی قابل ارائه به سرمایه گذاران، وجود برخی تضادها در اجرای قوانین با قانون سرزمین اصلی مهمترین چالش مناطق آزاد کشور است.

 

مدیرعامل منطقه آزاد انزلی اضافه کرد: برخلاف سایر مناطق آزاد جهان که ابتدا زیرساخت‌های ضروری از سوی دولت ایجاد و سپس محدوده‌ای به نام منطقه آزاد تعیین می‌شود، در ایران هنوز مناطقی مانند منطقه آزاد انزلی در مرحله ساخت زیرساخت‌هایی چون بندرکاسپین قرار دارند.

 

وی وجود همگرایی در روابط خارجی کشور را دارای نقش بسیاری زیادی برای برای جذب سرمایه گذار خارجی ارزیابی کرد و گفت: انعقاد توافقنامه‌های تجارت ترجیحی با تعداد بیشتری از کشورها و تغییر رویکرد به مناطق آزاد از رویکرد توسعه محوری منطقه‌ای، به درآمدزایی ارزی ملی، مهمترین راهکارهای برون رفت از وضع موجود است.

 

مسرور خواستار بازبینی در قوانین، مقررات و آئین نامه‎های اجرایی قانون چگونگی اداره مناطق آزاد شد و افزود: باید پارادایم کشور نسبت به مناطق آزاد تغییر یابد چراکه این مناطق نقش بسزایی در صادرات کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه دارد بنابراین باید نگاه ما نسبت به آنها تغییر یابد به حدی که جایگاه بهتری در میزان درآمدهای ارزی کشور داشته باشند.

 

گفتنی است، در پایان این جلسه مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی به سئوالات سرمایه گذاران حاضر در جلسه درخصوص آئین نامه‌های اجرایی قانون مناطق آزاد و نحوه سرمایه گذاری در این منطقه پاسخ داد.

 

پایان پیام/


 

کد خبر 318703

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha