به گزارش خبرگزاری شبستان، پارچه مشکی رنگی که امروزه با آن کعبه را میپوشانند پیراهن یا پرده کعبه یا جامه کعبه نامیده میشود. این پوشش در قرون اخیر به رنگ مشکی بوده و آیات قرآن به رنگ طلایی با خطی زیبا بر آن بافته میشود. اما پیش از این از رنگهای دیگری برای این پوشش استفاده میشده است.
ابن اسحاق گوید: در عصر رسول خدا، بر کعبه پارچه سفید رنگ بافت مصر مشهور به «قباطی» میآویختند و سپس از بردهای یمانی برای آن استفاده میکردند. پس از پیامبر، عمر، عثمان، حجاج و ابن زبیر بر کعبه پارچه قباطی و پرده دیبا پوشانیدند.
این پردهها گاهی به رنگ سبز و گاهی قرمز بوده و گاهی با دو یا چند پرده بر روی هم کعبه را میپوشانیدند.
در زمان ناصر عباسی، ابتدا پرده ای به رنگ سبز برای کعبه آماده شد و پس از آن، از اواخر خلافت وی، این پرده به رنگ مشکی تهیه گردید.
زمانی که سلاطین مصر تهیه پرده کعبه را بر عهده داشتند همه ساله پرده ای به رنگ قرمز برای کعبه ارسال میکردند.
در زمان ملکشاه سلجوقی، که ایرانیان افتخار تهیه پرده کعبه را داشتند پرده هایی که برای کعبه آماده میشد به رنگ زرد بود. ابن بطوطه در سفر نامه خود (رحله) میگوید: پیراهن خانه کعبه را در شهر شوشتر خوزستان، ایران از دیبای خالص میبافتند و به کعبه میفرستادند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج وابسته به بعثه مقام معظم رهبری در سال 1221 تا 1229 که اهل حجاز افتخار تهیه پرده را داشتند نخست پرده را از حریر سرخ تهیه کرده و سپس در سالهای بعد آن را به حریر سیاه تبدیل کردند.
در موسم حج بخصوص در روزهای نزدیک به تعویض پرده اندک اندک آن را بالا میبرند و بر میچینند و به جای آن پرده سفیدی می آویزند و پس از انجام مراسم حج پرده نو بر کعبه میپوشانند. بنا بر این مشکی بودن رنگ پرده (جامه) دلیل خاصی ندارد و به انتخاب تهیه کنندگان مربوط میشود.
پایان پیام/
نظر شما