راکتور اراک به مانند غنی سازی خط قرمز ماست

خبرگزاری شبستان: صالحی راکتور اراک را به مانند غنی سازی خط قرمز جمهوری اسلامی ایران خواند و گفت: اگر غرب نقض پیمان کند و دست به مقابله با ما بزند ، ملت حماسه ای بالاتر از جنگ تحمیلی خواهد آفرید. <BR>

به گزارشخبرگزاری شبستان، علی اکبر صالحی، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی در سومین سالگرد شهادت مجید شهریاری در دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه شهید شهریاری به حق شهریار شهدای علم و دانش لقب گرفته است اظهار داشت: وی دانشمند مهندسی هسته ای بود که کارهای کاربردی ما در حال حاضر در این عرصه است. در موضوع 20درصد مرجع ما مجید شهریاری بود.

 

وی با بیان اینکه شهید شهریاری لحظه ای را به بطالت نمی گذراند به عناصر قدرت یک ملت اشاره کرد و افزود: دانش یکی از آنهاست و این شهید والامقام ما را در تحقق 20 درصد سرفرازمان کرد به نحوی که اگر پشتوانه های قدرت شهدا را نداشتیم اینگونه نمی توانستیم در مقابل خصم بیایستیم.

 

رئیس سازمان انرژی اتمی سهم شهید شهریاری را در کسب قدرت علمی برای کشور عالی برشمرد و گفت: قریب به 11 سال است که از پرونده هسته ای ساختگی ما می گذرد و یکی از ابهامات دشمن این است که جمهوری اسلامی چرا به دنبال انرژی هسته ای است این کشور که گاز و نفت دارد؟

 

صالحی این ابهام دشمن را القای دروغ بزرگ آنها عنوان کرد و افزود: از نظر علمی کشورهای بزرگ و صاحب تمدن باید به گونه ای برنامه ریزی کنند که تا ابد از انرژی مطمئن برخوردار باشند .

 

وی گفت: برخی ها گداخته هسته ای را منبع لایزال می دانند اما چطور باید به آن منبع رسید؟ مگر می توان بدون دستیابی به فناوری هسته ای به آن رسید؟

 

معاون رییس جمهور با بیان اینکه ما انرژی هسته ای را باید داشته باشیم افزود: بر اساس قیمت سوخت فسیلی، یک نیروگاه هسته ای هزار مگاواتی سالی 7 تا 8 میلیون بشکه نفت صرفه جویی می کند.

 

صالحی گفت: ما در حال حاضر حدود 4 میلیون بشکه نفت در داخل صرف تولید انرژی می کنیم که می شود 400 میلیون دلار در روز و 140 میلیارد دلار در سال.

 

صالحی لجاجت از سوی جمهوری اسلامی ایران را نیز ابهام و دروغ بزرگ دیگر غرب علیه ملت ایران دانست و گفت: ما برای اولین بار سال 2003 آمادگی خودمان را اعلام کردیم تا بنا به خواست آنها شفاف سازی کنیم و فراتر از تعهداتمان به آنها اجازه بازرسی دهیم.

 

وی افزود: قریب دو و نیم سال پروتکل الحاقی را اجرا کردیم که در این مدت بارها تاسیسات هسته ای و دو بار از تاسیسات نظامی پارچین بازدید کردند اما بعد از آن وفای به عهد نکردند.

 

صالحی با اشاره به بیانیه تهران مبنی بر تحویل دادن اورانیوم 20 درصد از سوی غرب به ایران گفت: همین بیانیه هم با فشار اوباما بر روسای جمهور ترکیه و برزیل نقض شد و سه روز بعد قطعنامه مشهور تحریم را در شورای امنیت به رای گذاشتند.

 

وی تصریح کرد: زمانی که شهریاری عزیر شهید شد حدود 5 هزار سانتریفیوژ و حدود هزار و 500 کیلوگرم اورانیوم غنی شده داشتیم و هنوز تاسیسات فردو و اورانیوم با غنای 20 درصد و صفحات سوخت نداشتیم اما امروز 19 هزار سانتریفیوژ، حدود 7 تن اورانیوم با غنای 5 درصد و صفحات سوخت 20 درصد و 15 نوع رادیو دارو تولید کرده ایم.

 

رئیس سازمان انرژی اتمی در ادامه با بیان اینکه توافق ژنو یک قدم به جلو است گفت: انقلاب ما در بستر اخلاق حرکت می کند و باید از بداخلاقی ها دست برداریم. ما در حال حاضر در برهه حساسی هستیم که باید انسجام داخلی داشته باشیم واز بگومگوها دست برداریم.

 

صالحی با اشاره به آیاتی از قران کریم گفت: ما با چشم باز و هوشیاری تمام طوری رفتار می کنیم که اگر دشمن از در صلح درآمده ما هم از در صلح در می آییم.

 

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با بیان اینکه طرف مقابل چه زیر توافقنامه ژنو بزند و چه بر اساس آن عمل کند، ما چیزی از دست نداده ایم اظهار داشت: دائم حرف از 20 درصد می زنند درحالیکه از اول ما اصلا اساس تولید 20درصد نداشتیم و ما برای یک راکتور این درصد غنا را می خواستیم و چون غرب نقض پیمان کرد ما آن را تولید کردیم و در حال حاضر به اندازه خودمان داریم.

 

صالحی به موضوع دیگری که برخی کشورهای 1+5 به آن می پردازند پرداخت یعنی راکتور آب سنگین اراک و گفت: گفته اند اراک را باید متوقف کنید چون منشاء پلوتونیوم است و می تواند در ساخت سلاح استفاده شود که اینهم یکی از دروغهای بزرگ آنهاست.

 

صالحی راکتور اراک را یک دستاورد بزرگ علمی برای کشور دانست و گفت: اگر غرب بر خلاف توافقنامه ژنو بخواهد بر تعطیلی آب سنگین اراک تاکید کند در اصل می خواهند بگویند ما نمی گذاریم پرونده ایران به حالت عادی بازگردد چرا که بر اساس این توافقنامه بعد از دو مرحله که یکی از آن امضا شده است، پرونده ایران باید عادی شود.

 

معاون رئیس جمهور مباحث غرب درباره آب سنگین اراک را دروغ بزرگ دیگری خواند و خطاب به آنها افزود: رفتار و گفتار شما نشان می دهد شما می خواهید ما راکتور آب سنگین اراک را نداشته باشیم یعنی می خواهید ما را از حق خودمان محروم کنید اما بدانید این خط قرمز ماست و به مانند غنی سازی هرگز از آن عدول نخواهیم کرد.

 

صالحی غنی سازی را مصرح در ان پی تی اعلام کرد و گفت: تولید انرژی صلح آمیز هسته ای یعنی باید تمام لوازمش نیز به همراه داشته باشد و الا اگر ما وارد کننده نیروگاه باشیم و نتوانیم سوخت بسازیم این علم به چه درد ما می خورد؟

 

صالحی با اشاره به تکلیف مجلس مبنی بر تولید 20 هزار مگاوات سوخت هسته ای در آینده گفت: ما با روس ها در حال مذاکره هستیم برای تولید 4 هزار مگاوات انرژی هسته ای که آنها آمادگی دارند که این نیروگاه را برای ما بسازند. با پیشرفت توافقنامه ژنو، سال آینده شاهد کلنگ زنی نیروگاه هسته ای دیگری در بوشهر خواهیم بود.

 

صالحی گفت: اگر سوخت این نیروگاه ها تامین نشود و غرب یکدفعه استنکاف کند از دادن سوخت به ما، آنگاه ما باید چکار کنیم؟ ما در میان مدت آمادگی ساخت و تولید 4 هزار مگاوات و در مرحله بعد 5 هزار مگاوات نیروگاه هسته ای داریم به گونه ای که انتقال تکنولوژی هم بشود.

پایان پیام/


 

کد خبر 318448

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha