به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، عاطفه سمائی، مدیر پژوهشکده مجازی عفاف و حجاب کشور ظهر امروز(6 آذر) در همایش تجلیل از پیشتازان رجعت به حجاب برتر، با اشاره به اینکه خوراک، پوشاک و مسکن سه نیاز اساسی بشر است، اظهار داشت: لباس ظاهر و صورت سبک زندگی است و سبک زندگی مهم ترین هویت اجتماع است.
وی با تاکید بر اینکه هویت اجتماع به سبب وجاهت و قدرتی که دارد عقبه ملی هر حکومتی را تثبیت می کند، گفت: در صورتی که پوشش افراد متناسب با آب و هوای جغرافیایی، متناسب با محیط کار و غیره باشد این نوع پوشش، پوشش مرسوم و سنتی خواهد بود.
وی با بیان اینکه پوشش برتر فرد از نگاه حکیمانه وی به جامعه ایدئولوژی و مکتب سرچشمه می گیرد، ادامه داد: اگر پوشش فرد به عقبه فرهنگی و آموزه های اسلامی برگردد بنابراین برترین پوشش نوع پوشش اسلامی است.
وی تاکید کرد: لباس نماد قدرت ملی هر حکومتی است که به نوعی معرف و معیار سنجشی برای حفظ ارزش های جامعه در برابر دیگر کشورها محسوب می شود.
سمائی با اشاره به اینکه نگاه اسلام به مسئله حجاب و پوشش از ابتدا تاکنون دچار تغییر نشده است، اظهار داشت: اسلام پوشش را در پوشاندن عیوب و زیبایی های انسان معرفی می کند.
مدیر پژوهشکده مجازی عفاف و حجاب کشور از نظر اسلام حفظ عفت را وظیفه زنان و مردان مومن دانست و بیان داشت: خدا در قرآن الگوی پاکدامنی و عفت را از بین زنان مومن معرفی نمی کند بلکه الگوی عفت را حضرت یوسف(ع) می شناسد.
وی تاکید کرد: اولین مرحله حریم انسان به حریم خداوند مربوط است و پس از آن به حریم همسر، فرزند، والدین و خانواده، محارم، خویشاوندان و سپس افراد جامعه است و فردی که این حریم ها را رعایت نکند هتاک شناخته می شود.
سمائی با بیان این مطلب که اگر حریم های انسان پاسداری نشود وی فردی خوار و ذلیل در جامعه خواهد شد، گفت: غیرت به معنای غیرزدایی است که فرد نه به حریم دیگران تعدی می کند و نه اجازه می دهد که به حریم خودش تعدی شود.
وی محوریت گفتمان غرب در حوزه لباس را گفتمان فشن دانست و افزود: فشن الگوی رفتاری است که توسط یک عده که خود را برتر از جامعه می دانند و متناسب با نیاز جامعه افکار خود را به جامعه القا می کنند.
وی تصریح کرد: در غرب به سبب ابزارهای پرقدرت رسانه ای، لباس به عنوان چیزی شناخته می شود که عیوب انسان را بپوشاند و زیبایی های انسان را نمایان کند.
مدیر پژوهشکده مجازی عفاف و حجاب کشورخاطر نشان کرد: هر نوع از مکاتب برای پوشش باید ها و نبایدها و اصولی را تعریف کرده اند که از نگاه هر مکتب درقاموس خلقت و جایگاه پوشش برمی آید.
سمائی اشاره ای به جایگاه زن و پوشش بعد از انقلاب های فلسفی، انقلاب جنسی و انقلاب فرهنگی غرب داشت و ابراز کرد: بعد از این انقلاب ها زن در جامعه به جایی رسید که هیچ قید و بندی او را ملزم به حفظ حجاب و پوشش نمی کرد و این تفکر تا جایی پیش رفت که بعد از انقلاب فرهنگی همه مردان و زنان شرق و غرب از نظر پوشش و زیستن باید هم شکل شوند به همین جهت مارک ها و برندهای مشهور برای تولید یک نوع لباس واحد سربرآوردند.
مدیر پژوهشکده مجازی عفاف و حجاب کشور با بیان اینکه امروزه لباس از حالت یکی از نیازهای اساسی زندگی بشر خارج شده است، عنوان کرد: جوانان امروزی لباس را برای متفاوت بودن نسبت به سایرین می پوشند و هرکس نسبت به سایرین متفاوت تر باشد حس بهتری خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه اکنون این تفکر در بین جوانان القاشده است که افراد به خاطر خصوصیت های جسمانی و لباس، برتر شناخته می شوند، گفت: این تفکر باعث رواج تفردگرایی در جامعه شده است و موجب شده که جوانان در زندگی مشترک برای رسیدن به حس برتر دست از خواسته های نامعقول خود برندارند.
پایان پیام/
نظر شما