افزایش 66 درصدی صادرات از بازارچه های مرزی خراسان جنوبی

خبرگزاری شبستان: رئیس سازمان بازارچه های مرزی خراسان جنوبی، میزان کالاهای صادراتی طی 8ماهه نخست امسال براساس وزن را 494 هزار و 506 تن ذکر کرد و گفت: این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته 66درصد افزایش یافته است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از بیرجند، محمدرضا لکزایی، رئیس سازمان بازارچه های مرزی خراسان جنوبی، امروز (5 آذر) در شورای ساماندهی مبادلات مرزی استان با اشاره به اینکه هم اکنون در کشور 64 بازارچه مرزی وجود دارد که از این تعداد 43 بازارچه غیر فعال و 23 بازارچه فعال است، اظهار داشت: خراسان جنوبی تنها استانی است که صد درصد بازارچه های مرزی آن فعال است.


وی با اشاره به اهداف تشکیل بازارچه های مرزی اذعان کرد: ایجاد اشتغال برای مرزنشینان، ایجاد امنیت پایدار در روستاهای مرزی، جلوگیری از قاچاق کالا، افزایش تولیدات و افزایش صادرات غیر نفتی از مهمترین اهداف تشکیل بازارچه های مرزی است.


رئیس سازمان بازارچه های مرزی خراسان جنوبی با بیان اینکه حوزه کاری بازارچه های مرزی بسیار گسترده است، گفت: در خراسان جنوبی 4 بازارچه مرزی وجود دارد که از این تعداد 3 بازارچه یزدان، دوکوهانه و میل 73 قدمتی 20 ساله دارند.


به گفته لکزایی، در این سه بازارچه زیرساخت های مناسب از جمله مهمانسرا، جایگاه انرژی سوخت و مسجد و ... تکمیل و فراهم شده است.


وی با اشاره به اینکه بازارچه مرزی میل 78 چهار سال گذشته آغاز به فعالیت کرده است، تصریح کرد: در حال حاضر ساختمان اداری این بازارچه تکمیل و برای تجهیزات نیاز به اعتبار دارد.


وی ایجاد اشتغال را مهمترین مزیت بازارچه مرزی برشمرد و گفت: تاکنون برای یکهزار و 200 تا یکهزار و 500 نفر در چهار بازارچه مرزی استان به طور مستقیم شغل ایجاد و همچنین 5 هزار نفر به طور غیر مستقیم ایجاد اشتغال شده است.


رئیس سازمان بازارچه های مرزی خراسان جنوبی ادامه داد: طی هشت ماهه نخست امسال 18 دستگاه تریلی ایرانی و افغانی از بازارچه های استان تردد داشته اند، خاطرنشان کرد: میزان کالای وارداتی استان طی این مدت 223 میلیون و 886 هزار دلار بوده و این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته تغییری نیافته است.


وی میزان کالاهای وارداتی استان طی هشت ماهه نخست امسال براساس وزن را 494 هزار و 506 تن ذکر کرد و گفت: این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته 66 درصد افزایش یافته است.


به گفته وی، مهمترین کالاهای صادراتی استان سیمان، گچ، کاشی و مصالح ساختمانی و همچنین مواد غذایی همچون کیک و بیسکوئیت و کنسروجات بوده است.


رئیس سازمان بازارچه های مرزی خراسان جنوبی میزان واردات استان طی هشت ماهه نخست امسال را 731 هزار و 592 دلار ذکر کرد و گفت: این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته 115 درصد افزایش یافته و عمده ترین واردات استان شامل تخم سپند و دام زنده می شوند.


لکزایی به رسمیت نشناختن این بازارچه ها توسط کشور افغانستان، فقدان راه ارتباطی مناسب، عدم پرداخت جوایز صادراتی به پیلوران مرزی، عدم فعالیت در بازارچه ها مرزی با کارت بازرگانی و عدم زیرساخت های لازم برای بازارچه مرزی میل 78 ، نبود آب در بازارچه دو کوهانه را از مهمترین چالش های بازارچه های مرزی استان برشمرد.


پایان پیام/
 

کد خبر 317054

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha