ابوالفضل هاشمی، مدیرکل کتابخانههای مساجد ستاد عالی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت با بیان اینکه در سالهای اخیر با کاهش اعتبارات کشوری، در سطح مساجد نیز با کمبود اعتبار مواجه بودیم اظهار کرد: سعی کردیم این کمبود اعتبار را به گونهای مدیریت کنیم که کتابخانهها احساس کمبود اعتبار نکنند.
وی ادامه داد:در همین راستا منابع کتابخانهای را که در سالیان گذشته آماده کرده بودیم طی دو سال اخیر به تناوب به استانها ارسال کردیم.
مدیرکل کتابخانههای مساجد ستاد عالی با بیان اینکه ستادعالی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور به دنبال تقویت کتابخانهها هم از نظر کمی و هم کیفی است، بیان کرد: بالغ بر 10 هزار کتابخانه در سطح کشور به صورت بسته(مخزن دار) و باز( در فضای داخلی مساجد) درسطح کشور فعالیت میکنند.
هاشمی با اشاره به نرم افزار مهر مسجد، افزود: این نرم افزار کتابخانهای را با تیراژ وسیع آماده چاپ کردیم همچنین در سایت اداره کل کتابخانههای مساجد نیز این نرم افزار برای دانلود و استفاده همه کتابداران مساجد بارگذاری شده است.
وی با اشاره به حوزه سخت افزاری کتابخانههای مساجد و تجهیزات کتابخانهایی، اذعان کرد: در حوزه سخت افزاری نیز منابع مالی اختصاص دادیم که تا پایان سال گذشته به کتابخانههای مساجد اهدا شد.
هاشمی تصریح کرد: امسال هم در حال عقد توافقنامه هستیم تا این کار هم به زودی انجام شده و تجهیزات کتابخانهای شامل قفسه، میز، صندلی و غیره به مساجد ارسال شود.
وی با اشاره به راهاندازی کاروان کتاب همزمان با هفته کتاب تاکید کرد: در حال حاضر در انبار کتاب محموله کتاب به 32 استان کشور حاضر شده که قرار بود به مناسبت هفته کتاب به استانها ارسال شود اما به دلیل شرایط جوی نامناسب حاکم بر کشور، این کاروان با تاخیر حرکت خود را آغاز کرد.
مدیرکل کتابخانههای مساجد ستاد عالی کشور ادامه داد: علاوه بر قرآن، مفاتیح و نهج البلاغه که سهمیه هر استان است کتابها را نیز برحسب تعداد کتابخانههای هر استان به مقصد ارسال شده که شامل 15 دوره کتاب هر دوره شامل 10 کارتن است که بین کتابخانههای استان توزیع میشود.
وی با بیان اینکه تامین کتب کمک آموزشی از مشکلات عمده ما در دو سال گذشته بود، تصریح کرد: به دلیل کمبود مالی نتوانستیم این کتب را در دو سال گذشته خریداری کنیم، اما هم اکنون از طریق رایزنی با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درصدد هستیم تا با تامین اعتبار کتب را خریداری و در سال 92 به کتابخانههای مساجد سراسر کشور ارسال کنیم چرا که عمده نیاز کتابخانههای مساجد با توجه به مخاطبینش همین کتب کمک آموزشی است.
هاشمی در ادامه به بیمه کتابداران مساجد اشاره و بیان کرد: سالانه 2 هزار نفر از اصحاب مسجد در قالب این طرح بیمه میشوند.
وی اذعان کرد: به دلیل کمبود اعتبارات برخی از پروندههای تشکیل شده راکد مانده بود اما توافق شده این طرح ادامه یابد و تفاهم اصلی ما پابرجاست.
پایان پیام/
نظر شما