بعد شورانگیز عاطفی و احساسی کربلا را فراموش می کنیم

خبرگزاری شبستان: مجموعه اشعار سپید عاشورایی سید علی اکبر میر جعفری با عنوان «چند مجلس از دهه اول محرم» روز دوشنبه 4 آذر ماه ساعت 16 در سالن سلمان هراتی حوزه هنری رونمایی شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان ،حجت الاسلام زائری در ابتدا با اشاره به اینکه حضورش در این جلسه به دلیل ارادت به نویسنده کتاب و کارها و صمیمیت اوست، گفت: کتاب "چند مجلس از دهه اول محرم"، کتاب ارزشمندی هم به جهت مضمون و هم از جهت نگاه نویسنده به کتاب است.


وی با بیان گوشه ای از سخنان آیت الله جوادی آملی خطاب به مهمانان همایش باران غدیر که چندی پیش در حوزه هنری برگزار شده بود، افزود: آیت الله جوادی آملی به تعبیر من در خصوص کارکرد هنر به مهمانان همایش گفتند: "رسالتی که برای هنرمند قائل هستیم در حوزه اندیشه نیست. قرار نیست هنرمند دانش و علمی را به مخاطب ارائه دهد بلکه وظیفه او ایجاد انگیزه در مخاطب است. مشکل مخاطب در عمل از اندیشه نیست بلکه از انگیزه ست؛ مشکل در عمل از جزم نیست بلکه از عزم است. این تفکیک در زمینه جسمانی این طور تعبیر می شود که بعضی افراد با چشم خطر را می بینند اما پا ندارند که فرار کنند و بعضی پای سالم دارند اما چشم سالم ندارند که خطر را ببینند." ایشان این تطبیق را از نظر ذهنی و درونی به احوالات افراد دادند.


زائری با تاکید بر اینکه ارزش هنرمند به انجام کاری است که دانشمند و محقق از انجام آن عاجز است، بیان داشت: گاهی یک موسیقی و یا فیلم تاثیری بر مخاطب ایجاد می کند که هیچ کتاب و سخنرانی آن تاثیر را بر انگیزه و عزم مخاطب ایجاد نماید.
وی در ادامه در باره کتاب "چند مجلس از دهه اول محرم" گفت: با دیدن کتاب از انتخاب طرح جلد هوشمندانه و اسم آن تا انتهای متن آن، خیال انگیزی شاعرانه در نمایاندن تجلیات مختلف در حادثه کربلا کاملا مشهود است. کتاب مانند نخ تسبیح بخش های مختلف را به هم وصل می کند و در همه جا به صورت خیال انگیزی محبوب دیده می شود.


زائری با با بیان اینکه گاهی در جمع های روشنفکری ابعاد حادثه کربلا فراموش می شود، افزود: ما گاهی چنان از حماسه و اندیشه و شعور حرف می زنیم که بعد شور انگیز عاطفی و احساسی کربلا را فراموش می کنیم و گاهی گرفتاری به این قصه ها هر دو طرف را از اصل ماجرا غافل می کند، اتفاقی که در نسل های قبل تجربه های تلخی از آن داشتیم.


وی خاطرنشان کرد: گاهی احساس می شود ندانسته و نا خواسته انسان درگیر این تجربه های تلخ می شود که با یک بیانیه و اعلام موضع فضای آسیب دیده دچار تشنج می شود. امیدوارم که ما بیش از این گرفتار این آسیب در این فضا نشویم.

 

میر جعفری: در اشعارم گریز به صحرای کربلا را با کلمات نشان دادم
سید علی اکبر میر جعفری در مراسم رونمایی مجموعه شعر سپید خود گفت: گریز به صحرای کربلا زندگی ما ست؛ من سعی کردم که در این مجموعه گریز به صحرای کربلا را با کلماتم نشان بدهم.

 

مجموعه اشعار سپید عاشورایی سید علی اکبر میر جعفری با عنوان "چند مجلس از دهه اول محرم" با حضور حجت الاسلام زائری، علیرضا قزوه، سعید بیابانکی، جواد محقق، حمیدرضا شکارسری، سید احمد نادمی، ناصر هاشم زاده، علی آبان و... روز دوشنبه 4 آذر ماه ساعت 16 در سالن سلمان هراتی حوزه هنری رونمایی شد.
 

 

در این مراسم سید علی اکبر میر جعفری شاعر این مجموعه اشعار سپید گفت: هر یک از ما در مجالس سوگ عزیزان و آشنایان خود شرکت داشته ایم و می دانیم که معمولا در این مجالس مداح در صورتی که بخواهد از مصیبت وارد شده بگوید سعی می کند تا بیان کند که متوفی را با عزت و آبرو دفن کردند و اگر متوفی پیر باشد با امام حسین، اگر جوان باشد با علی اکبر و اگر نوجوان باشد با حضرت قاسم مقایسه می کند.


وی ادامه داد: ما به این مقایسه گریز به صحرای کربلا می گوییم؛ حقیقت امر این است که این گریز به صحرای کربلا زندگی ما ست؛ من سعی کردم که در این مجموعه گریز به صحرای کربلا را با کلماتم نشان بدهم.


این شاعر افزود: اگر این مجموعه توانسته باشد حتی با یک شعر من را به این مقصود نزدیک کرده باشد احساس توفیق می کنم.


میرجعفری با اشاره به اینکه در قرن 5 و 6 ساده نویسی در شعر و ادبیات به وجود آمد گفت: بعد از این دوران ما به نثر و شعر متکلفانه رسیدیم؛ شاعران و نویسندگان بعد از اینکه مراحل ساده نویسی را پیمودند احساس کردند که باید آرایه هایی را به متن بیفزایند تا چیزی متفاوت ایجاد شود.


به گزارش پایگاه خبری حوزه هنری؛ شاعر مجموعه شعر"چند مجلس از دهه اول محرم" ادامه داد: متاسفانه در دوره ما اگر متنی نتواند با مخاطب ارتباط برقرار کند به آن متکلف می گوییم اما شاید خواننده به تکلف افتاده است نه خالق اثر.


وی تصریح کرد: اگر در شعر با متنی ساده رو به رو شویم به معنای آن نیست که شاعر از سر ناتوانی آنچه به ذهنش رسیده را بیان کرده است بلکه تلاش شاعر بر این بوده که مخاطب بتواند با آن شعر و یا متن ارتباط برقرار کند.
پایان پیام/
 

کد خبر 317028

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha