به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان؛ امامزاده عبدالله ملایر یکی از مکان های مقدس و متبرک در شهرستان ملایر است و در مناسبت های مذهبی مختلف میزبان مردم مومن و انقلابی ملایر است.
این امامزاده در میدان شهدای گمنام شهرستان ملایر واقع شده است و از دیرباز این آستان مقدس مکانی جهت عرض ارادت و اظهارعشق وعلاقه به خاندان اهل بیت عصمت و طهارت (ع) بوده است و همه ساله پذیرای جمع کثیری از ارادتمندان به این خاندان می باشد.
بر مزار ایوان صحن، دو گلدسته بلند الحاق شده است و نقشه این بنا، مربع شکل است و در وسط آن ضریح به چشم می خورد و در چهار طرف حرم، شبستان هایی قرار دارد.
پوشش غرفه های اطراف گنبد در داخل آجری با بندکشی گچی است. ورودی ضلع جنوبی حرم، دارای دری چوبی با نقش های هندسی است.
معروف ترین امامزادگان ملایر، امامزاده عبدلله واقع در شهر ملایر است که با چهار واسطه به امام صادق(ع) می رسد و همچون نگینی درخشان در این شهر می درخشد.
شجره نامه امامزاده عبدالله(ع):عبدالله بن عیسی الاکبرالنقیب بن محمدالاکبربن علی العریضی بن امام جعفرصادق (علیه السلام)، بنابراین امامزاده عبدالله(ع) از نوادگان امام جعفر صادق (علیه السلام) است.
ترویج ارزشهای اسلامی در دستور برنامه های فرهنگی امامزادگان ملایر قرار گرفته است
حجتالاسلام رضا زینالعابدینی، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان به خبرنگار شبستان گفت: حرم مطهر امامزاده امامزاده عبدالله در سال1377 مورد بازسازی و مرمت قرار گرفته و در سال1381 نسبت به ساخت گنبد و گلدسته امامزاده اقدام شده است.
وی با بیان اینکه زمین های اطراف حرم مطهر در راستای توسعه آستان مقدس خریداری شده است، افزود: همچنین از سال 1384جهت ساخت حسینیه با زیربنای بیش از یک هزار مترمربع در دو طبقه اقدام و در حال حاضر مورد بهره برداری قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: امامزاده ها در بین مردم ملایر که یکی از شهرستان استان همدان است بسیار مورد توجه هستند و نذورات خود را در ایام خاص سال در این مکان ها توزیع می کنند.
حجتالاسلام زینالعابدینی خاطرنشان کرد: در این امامزاده برنامه های مختلف فرهنگی برای ترویج ارزشهای اسلامی وآشنایی نسل جوان با دستورات الهی اجرا می شود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان ابراز کرد: در حال حاضر، شهرستان ملایر دارای 42 امامزاده و بقعه متبرکه است که متولی مدیریت از این بقاع نیز بر عهده سازمان اوقاف و امور خیریه است.
63درصد شهرستان ملایر موقوفه است
حجت الاسلام حسین قبادی، معاون فرهنگی و اجتماعی اوقاف و امورخیریه همدان به خبرنگارشبستان گفت: 63 درصد شهرستان ملایر موقوفه است و در حال حاضر 179 موقوفه در ملایر وجود دارد.
وی به ثبت اطلاعات و آمار رقبات و موقوفات ملایر در سامانه اوقاف اشاره کرد و افزود: این طرح که به مدت دو سال است در ملایر آغاز شد در سال جاری نیز ادامه پیدا کرده است.
وی تصریح کرد: امامزادگان مامنی برای رسیدن انسان به آرامش درونی و ظرفیتی برای توسعه گردشگری در هر منطقه هستند که در این راستا تاکنون 20 امامزاده ملایر در ردیف فهرست آثار ملی جای گرفته اند.
معاون فرهنگی و اجتماعی اوقاف و امورخیریه همدان اظهار داشت: نوسازی امامزادگان به امکانات جدید و بهداشتی، تجهیز و تعمیر درب و ضریح امامزادگان، مجهز شدن برخی امامزادگان به گلدسته و داشتن خادم توسط اوقاف را از جمله اقدامات اوقاف ملایر در امامزادگان این شهرستان برشمرد.
حجت الاسلام قبادی خاطرنشان کرد: برخی امامزادگان به خاطر داشتن پیشنه تاریخی علاوه بر بحث مذهبی مورد توجه گردشگران از نظر قدمت تاریخی بوده که در این راستا احیا و مرمت این امامزادگان برای میراث فرهنگی بسیار مهم است.
وی شفای مریضان و حل مشکلات را از جمله توسلات مردم به این بقاع برشمرد و گفت: هر کس با نیت خالص به زیارت این بقاع متبرکه برود دست خالی برنمی گردد.
پایان پیام/
نظر شما