به گزارش خبرگزاری شبستان از استان گلستان، حجت الاسلام سیدمهدی موسوی، امام جمعه شهرستان علی آباد کتول، عصر امروز (2 آذر) در جلسه شورای فرهنگ عمومی این شهرستان گفت: فرهنگ چگونگی تفکر واحساس اعضای جامعه را بیان می کند و بسیاری از مشکلات جامعه متاثر از نابسامانی فرهنگ عمومی است.
وی افزود: فرهنگ عمومی در حقیقت به همان حیات طیبه بر می گردد چرا که اگر فرهنگ عمومی و رفتار مردم خوب و شایسته باشد تمام مسائل سیاسی، اجتماعی و اقتصادی مردم را تحت شعاع خود قرار می دهد.
حجت الاسلام موسوی ترویج کتاب و کتابخوانی را یکی از راه های غنی ساختن فرهنگ جامعه دانست و اظهارداشت: اگر مرد و زن، پیرو جوان ما با کتاب مانوس شوند با افزایش علم سطح فرهنگ آنها تقویت می شود.
موسوی با بیان ارزش مطالعه در جامعه، خاطرنشان کرد: عموما در جامعه بیشتر مشکلات و نابسامانی ها در بین افراد اهل مطالعه نیست زیرا کسی که با کتاب آشنایی داشته باشد به سمت هرزگی نخواهد رفت.
حجت الاسلام موسوی در ادامه گفت: راه اندازی کارخانجات و طرح های صنعتی همه برگرفته از کتاب و کتابخوانی است.
علی اکبر کی پور، فرماندار علی آبادکتول نیز در ادامه اظهار داشت: ابعاد و دامنه مفهومی که به عنوان «فرهنگ» می شناسیم، آنقدر عمیق و وسیع است که مشکل میتوان آن را در قالب تعریفی مشخص و محدود گنجانید.
وی افزود : با مراجعه به بحث های جامعه شناسان و صدها توصیف و تعریف از «فرهنگ» بطور کلی میتوان دریافت که از ارزش ها و اعتقادات و باورها گرفته، تا منش و هنجارها و ادبیات و هنر و معماری، آئینها و غیره همگی ذیل مجموعه فرهنگ میگنجد.
فرماندار علی آباد کتول در خصوص تقویت فرهنگ عمومی، گفت: برای اجرای یک راهکار مفید در تقویت فرهنگ عمومی لازم است ابتدا بانک های اطلاعاتی ایجاد شود.
کی پور اظهارداشت: ایجاد بانک های اطلاعاتی موجب می شود تا بتوانیم آسیب شناسی کرده و جامعه هدف را بهتر بشناسیم.
وی آموزش و پرورش را یکی از ظرفیت های مهم در این مسیر دانست و گفت: در آموزش و پرورش نیروهای جوان پرورش یافته و تحویل جامعه می شوند پس اگر بتوانیم خروجی آموزش و پرورش را بهینه سازی کنیم مهمترین نتیجه و موثر ترین راه را در پیش گرفته ایم.
حسن دیلم، ریس اداره فرهنگ وارشاد علی آباد کتول نیز در این جلسه اظهارداشت: فرهنگ عمومی مجموعه ای منسجم و نظام یافتهای از اهداف، ارزش ها، عقاید، باورها، رسوم و هنجارهای مردم متعلق به یک جامعه بزرگ، قوم یا ملت است.
وی افزود: بنابراین فرهنگ عمومی، شامل تمامی فعالیت های مبتنی بر اندیشه و عادت است که در جهت برآوردن نیازهای بشری بسته به انواع جوامع از نظر تاریخی، سیاسی، اقتصادی، مذهبی، رفتارهای عمومی مردم را شکل میدهد.
پایان پیام/
نظر شما