به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، حجت الاسلام حمیدرضا سلیمانی، مشاور وزیر و دبیر ستاد عالی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور شامگاه شنبه(2 آذر) در دیدار با کتابداران مساجد و نهاد کتابخانههای گیلان در بیت نماینده ولی فقیه در استان، با بیان اینکه ستاد عالی کانونهای فرهنگی و هنری از سال 71 تاسیس شده است، اظهار کرد: تاسیس کتابخانههای مساجد از همین زمان در دستور کار ستادعالی قرار گرفت.
وی بابیان اینکه درحال حاضر بیش از 5 هزار کتابخانه مخزن دار در مساجد کشور در حال فعالیت است، افزود: 6 هزار کتابخانه باز نیز در شبستان مساجد در حال ارائه خدمات به مراجعه کنندگان است.
حجت الاسلام سلیمانی افزود: سالانه 4 میلیارد تومان کتب دینی و کمک درسی در اختیار مساجد قرار میگیرد تا مورد استفاده اصحاب مسجد باشد.
وی با تاکید بر ایجاد کتابخانه در مکانی مناسب در جوار مساجد اظهار کرد:6 هزار و 500 کتابدار در کتابخانههای مساجد سراسر کشور به صورت افتخاری در حال فعالیت هستند.
مشاور وزیر ادامه داد:2هزار نفراز این کتابداران توسط ستاد عالی تحت پوشش بیمه قرار گرفتند.
وی با اشاره به عدم وجود کتب بر اساس نیاز مخاطبان و تاکید بر پرورش مولفان و نویسندگان اذعان کرد: عدم دسترسی به آثار بزرگان دین و نبود کتابدار تمام وقت در مساجد از مشکلات عمده ماست.
حجت الاسلام سلیمانی با اشاره به استفاده جوانان از اینترنت و ابزارهای روز، تصریح کرد: همین عامل موجب دوری قشر جوان از کتاب شده است در حالی که ما باید همواره برای کتاب ارزش قائل بوده و پاسدار قلم باشیم.
وی با اشاره به طرح"سه هزار مسجد سه هزار کتابخانه" اظهار کرد: این طرح، طرح بسیار عظیمی است که برای نخستین بار در کشور در گیلان و با محوریت استانداری کلید خورده و اجرای آن نیارمند عزم همگانی است.
دبیر ستادعالی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور با اشاره به سرانه مطالعه در کشور گفت: سرانه مطالعه در گیلان رقم بالایی است و باید این رکورد حفظ شود.
وی در ادامه به ارائه پیشنهاداتی در خصوص ترویج کتابخوانی در جامعه پرداخت و افزود: نهادینه سازی کتاب نذری در جامعه به ویژه کتب علمای دینی، نهادینه کردن فرهنگ مطالعه مفید به خصوص از دوران کودکی، تشکیل مجمع خیرین کتابخانه ساز در جوار مساجد در سراسر کشور، اختصاص بخشی از نیم درصد درآمد شهرداری به کتابخانه مساجد از جمله پیشنهادات است.
حجت الاسلام سلیمانی با بیان اینکه باید برای ارتقای دانش منزلت قائل شده و از مدرک گرایی پرهیز کنیم، خاطرنشان کرد: کتابخانههای مساجد در افزایش نرخ مطالعه مفید هستند و باید قرآن و طرح تلاوت نور در سرانه مطالعه لحاظ شود.
وی با تاکید بر توجه به احداث کتابخانه در نقشه تیپ ساخت مساجد، اذعان کرد: مستحکم شدن طرح پیوند مسجد با مدرسه موجب استفاده دانشآموزان از کتابخانههای مساجد شده و در ارتقای فرهنگ کتابخوانی مفید است.
وی در پایان با اشاره به توسعه کتابخانههای مساجد روستایی تصریح کرد: ما در روستاها در حوزه فرهنگ به رسالت خود عمل نکردیم و باید کتابخانههای مساجد روستایی را احداث کنیم.
گفتنی است، در پایان این مراسم از 30 نفر از کتابداران برتر مساجد استان تقدیر شد.
پایان پیام/
نظر شما