جلال آل احمد انسانی بسیار متفاوت و متمایز بود

خبرگزاری شبستان: معاون فرهنگی وزیر ارشاد گفت: نسبت جلال با مردم یک نسبت راحت بود و نه متکلفانه. در روزگار ما که عده‌ای به مردمی‌بودن تظاهر می‌کنند جلال از خود مردم بود و این مسئله در تمام عادات و رفتارهایش نیز

به گزارش خبرنگار ادبیات خبرگزاری شبستان، سیدعباس صالحی، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم اختتامیه ششمین جایزه ادبی جلال آل‌احمد طی سخنانی گفت: در نودمین سالروز جلال آل‌احمد دور هم جمع شده‌ایم و باعث افتخار من است که در این جمع هستم. جلال شخصیتی بود که نام و یادش در تاریخ این سرزمین خواهد ماند چون او انسانی بسیار متفاوت و متمایز بود و چند ویژگی متمایز نیز داشت.

 

وی در توضیح ویژگی‌های شخصیتی جلال ‌‌آل‌احمد بیان کرد: جلال از دو بیماری تعدد و تلون که بیماری‌های رایج عرصه روشنفکری بود به دور بود، او دغدغه‌مند بود و این مسئله ریشه در ذهن و فکر او داشت و همیشه نیز به این دغدغه‌ها وفادار ماند. یکی دیگر از ویژگی‌های جلال روشنفکر بومی‌بودن او بود؛ جلال روشنفکری بود که دیدگاه‌ها و منظرهایش وارداتی نبود و چنین شد که جلال پرچمی برای کسانی که می‌خواستند روشنفکر باشند بود نه از نوع گرته‌بردار محض.

 

وی در ادامه مردمی‌بودن جلال‌ آل‌احمد را از دیگر ویژگی‌های او برشمرد و در این‌باره گفت: نسبت جلال با مردم یک نسبت راحت بود و نه متکلفانه. در روزگار ما که عده‌ای به مردمی‌بودن تظاهر می‌کنند جلال از خود مردم بود و این مسئله در تمام عادات و رفتارهایش نیز مشهود بود. ویژگی دیگر وی دوری از کانون‌های جذاب قدرت در زمان خودش بود چرا که در آن زمان کسانی بودند که با تطمیع، جذب قدرت‌های فاسد می‌شدند اما او پاک ماند و زیست.

 

معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به روحیه معلمی جلال، این ویژگی را برتر خواند و افزود: جلال همواره برای کسانی که از او خاطره دارند یک معلم بوده است و خیلی‌ها از او درس‌ها گرفته‌اند. عجین‌بودن با ویژگی‌های انسانی از دیگر ویژگی‌های جلال است و او با انسانیت دم‌خور و براستی یک انسان واقعی بود. در روزگار ما که خیلی‌ها از این انسانیت فاصله گرفته‌اند او انسان ماند.

 

صالحی ویژگی دیگر جلال را شهامت و صراحت او دانست و خاطرنشان کرد: جلال اهل نفاق، تظاهر و ریا نبود و در هر دوره‌ای از زندگی‌اش و در فراز و نشیب‌های زندگی خود را حفظ کرد و به نویسندگی‌اش ادامه داد. در این راستا سبک نویسندگی نیز به عنوان سبک ادبی جلال آل‌احمد پدید آمد که بعدها نیز خیلی‌ها خواستند سبک او را دنبال کنند اما این سبک به نام او ثبت شد.

 

وی با بیان اینکه جلال در حوزه‌های متنوع ادبی حضور داشت، گفت: معمولا نویسنده‌ها در یک حوزه فعالیت می‌کنند اما جلال آثار درخشانی در حوزه‌های داستان، سفرنامه، خاطرات، مقالات و ترجمه برجای گذاشت.

 

صالحی تأکید کرد: جلال در طول عمر خودش نشان داد که می‌توان حیات و زندگی را به عمق برد حتی اگر طول این حیات زیاد نباشد.

 

وی در پایان ابراز امیدواری کرد برنامه‌هایی نظیر این فرصتی برای ما و نسل‌های بعدی باشد که با این طلایه‌داران بیش از پیش آشنا شویم.

 

پایان پیام/

 

 

 

کد خبر 315874

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha