محمدرضا پورابراهیمی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی درباره محققشدن شعار سال یعنی حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: مردم حماسه سیاسی را با حضور پرشور در انتخابات ریاستجمهوری یازدهم رقم زدند.
وی اظهار کرد: در بحث حماسه اقتصادی شاید انتظاری که هم مردم و هم بهویژه مقام معظم رهبری که طراح این موضوع بودند داشتند، برآورده نشده است.
پورابراهیمی با بیان اینکه بخشی از موضوعات پیگیری شده است، بیان کرد: وقتی از واژه حماسه اقتصادی صحبت میشود باید از اقدامات بزرگ تحولات بزرگ و شکلی از فعالیتها باشد که ما بتوانیم هم وضعیت موجود را به شکلی متفاوت با قبل ببینیم و هم چشمانداز آینده را متفاوت ببینیم.
وی تأکید کرد: آن چیزی که تاکنون اتفاق افتاده است یکسری اقدامات و کارهاست که شاید به صورت عادی و روزانه نیز میتوانست انجام شود.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: از نظر ما دولت باید برخی اقدامات را به صورت ویژه در دستور کار قرار دهد، مثلا شاید ظرف یک الی دو ماه برای ثبات فعالیتهایش نیازمند این بود که خودش را پیدا کند و در عرصههای مختلف بهویژه عرصههای اقتصادی بیاید اما الان سه ماه گذشته است و میتوانیم این بحث را مطرح کنیم که دولت تقریبا باید بر اوضاع مسلط شده باشد.
وی بیان کرد: انتظار از دولت این است یکسری اقدامات و فعالیتهایی را تعریف کند که خروجیاش همان بحث حماسه اقتصادی باشد که حداقل تا پایان سال بخشی از اقدامات را انجام دهد.
پورابراهیمی تصریح کرد: تصور ما این است که الان دولت تماموقت خودش را در سبد فعالیتهای سیاست خارجی گذاشته است که البته این موضوع نیز مهم و خوب است زیرا اگر بحث هستهای ما به نتیجه برسد آثار خودش را در اقتصاد ما نیز میگذارد و موضوع تحولات اقتصادی نیز پیگیری میشود.
وی ادامه داد: اما اگر این احتمال را ما بدهیم که خوشبینی ما به آمریکاییان و کشورهای اروپایی این نباشد که نتیجه مذاکراتی را که الان پیشبینی میکنیم، مثبت باشد قطعا اگر تمام ظرفیت نظام را در سبد دیپلماسی خارجی بگذاریم شاید اگر یک درصد این احتمال را بدهیم که بعد از پیگیریهای مکرر نتیجهای عاید ما نشود آن موقع احساس میکنیم آنچه را که باید در درون انقلاب و نظام در بحث حماسه اقتصادی پیگیری میکردیم، عقب افتاده است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: درست است اقداماتی در داخل کشور انجام میشود اما این متناسب با فضای تحول در ساختار اقتصادی نیست.
وی با اشاره به اقداماتی که باید برای تحول در ساختار اقتصادی انجام شود، گفت: ما باید چند کار را در کشور انجام دهیم باید ابتدا رویکرد بخش اقتصاد غیردولتی را این دولت به شکل جامع پیاده کند که ما هماکنون نهتنها شاهد این نیستیم بلکه زمزمههایی به گوش میرسد و نشانههایی دیده میشود که دولت با رویکرد بخش خصوصی نیز مخالفتهایی میکند.
پورابراهیمی اضافه کرد: یکی از اقداماتی که از نظر ما میتواند منشأ تحولات اساسی در ساختار اقتصادی ما باشد و هم در میانمدت و هم بلندمدت جواب میدهد موضوع بحث کاهش تصدیگری دولت و مجموعههای شبهدولتی در اقتصاد کشور است که اگر این اتفاق بیفتد ما نیازمند حوزه تحریمها نیستیم و میتوانیم خارج از تحریمها نیز کار خودمان را انجام دهیم.
پایان پیام/
نظر شما