فقه اسلامی ظرفیت برآورده کردن همه نیازهای جامعه را دارد

آیت الله مقتدایی با بیان اینکه قوانین نظام اسلامی باید برگرفته از دین و شریعت اسلام باشدگفت: فقه اسلامی چنان قوی و غنی است که ظرفیت برآورده ساختن همه نیازهای جامعه را دارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم،آیت الله مرتضی مقتدایی امشب(30آبان)در مراسم رونمایی از کتاب تآملات فقهی در حوزه قانونگذاری در مرکز تحقیقات اسلامی مجلس افزود: تاسیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی برای منطبق کردن قوانین با فقه اسلامی کار بسیار لازم و ضروریاست ولی خیلی با تاخیر این مرکز تاسیس شده است و باید مجلس شورای اسلامی از ابتدای انقلاب به فکر تاسیس چنین مرکزی می افتاد.


عضو ارشد جامعه مدرسین حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: اگر مرکز تحقیقات اسلامی ابتدای انقلاب تاسیس می شد ما از نظر اسلامی شدن قوانین پیشرفت زیادی می کردیم و حق هم این است که قوانینی که باید تصویب شود باید در این مرکز بررسی تا منطبق بر شرع باشد.


آیت الله مقتدایی یادآورشد: فقه اسلامی چنان قوی و غنی است که ظرفیت برآورده ساختن همه نیازهای جامعه را دارد و شهر مقدس قم نیز محل نشر و گسترش فقه اسلامی است و کارشناسان و فضلای آشنا به فقه زیاد هستند و مرکز تحقیقات اسلامی مجلس باید از این ظرفیت به خوبی استفاده نماید.


مدیر سابق حوزه های علمیه سراسر کشور ادامه داد: نباید تصور کرد چون شورای نگهبان بر قوانین نظارت می کند دیگر ما نباید کاری انجام دهیم، ممکن است آنها هم گاهی اشتباه کنند، وجود مرکز تحقیقات اسلامی مجلس برای بررسی دقیق و عمیق لوایح و منطبق ساختن آنها با شرع، امری ضروری و لازم است.


آیت الله مقتدایی نقش مرکز تحقیقات اسلامی مجلس را نیز بسیار حساس دانست و گفت: مرکز باید به صورت دقیق قوانین را مطالعه، بررسی و با فقه تطبیق دهد تا همان چیزی که شان نظام جمهوری اسلامی است درقانون ما تجلی پیدا کند.


استاد برجسته حوزه علمیه قم یادآورشد: گاهی اگر نیاز است لوایحی چند بار بررسی شود مرکز تحقیقات اسلامی مجلس این کار را انجام دهد تا لایحه ای به صورت ناقصدر مجلس تصویب نشود.


وی ادامه داد: در گذشته مواردی بود که طرحی در مجلس تصویب و شورای نگهبان تایید و ابلاغ شده است ولی به دلیل برداشت های اشتباه از تحریر امام راحل، با اشکال مواجه بود، بنابراین فعالیت های مرکز تحقیقات اسلامی مجلس یک کار اساسی، مبنایی و حساس است تا از این زاویه اعتماد پیدا شود که قوانینی که در مجلس تصویب، توسط شورای نگهبان تایید و برای اجراء ابلاغ می شود، شرعی است.


آیت الله مقتدایی گفت: حوزه علمیه قم حوزه قوی و غنی است، مرکز تحقیقات اسلامی مجلس ضمن اینکه باید دقت خود را در بررسی لوایح بالا ببرد در زمینه های مختلف هم از بزرگان و فقهای حوزه مشورت بگیرد عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: همیشه به مجلس شورای اسلامی اشکال داشتیم که جرا مرکزی مانند مرکز تحقیقات اسلامی مجلس را برای تطبیق قوانین با فقه و شریعت اسلامی ندارد و امروز از تاسیس چنین مرکزی بسیار خرسند و خوشحال هستیم.


آیت الله مقتدایی خاطرنشان کرد: امام راحل در ابتدای انقلاب بسیار تاکید داشتند که قوای سه گانه باید شرعی باشند، راجع به دستگاه قضایی از همان ابتدا دو روحانی فاضل آیت الله شهید بهشتی و آیت الله موسوی اردبیلی را در راس دیوان عالی کشور و دادستان کل کشور قرار دادند و شورای عالی قضایی نیز با حضور فقهای و علمای برجسته تشکیل شد.


وی اظهار داشت: حضرت امام راحل در مورد مجلس شورای اسلامی نیز بر حراست از قوانین تاکید داشتند که منطبق بر شریعت اسلامی و قانون اساسی باشد.


آیت الله مقتدایی خاطرنشان کرد: در همان زمان در دستگاه قضایی شورای پنج نفره متشکل از بنده و حضرات آیات جوادی آملی، موسوی اردبیلی، ربانی آملشی و مومن هفته ای سه جلسه به طور مستمر بررسی قانون مجازات اسلامی را در دستور کار داشتیم


کتاب " "تآملات فقهی در حوزه قانونگذاری" با حضور آیت الله مرتضی مقتدایی عضو مجلس خبرگان رهبری در مرکز تحقیقات اسلامی مجلس رونمایی شد. در این کتاب در مجموع به شش نشست علمی مرکز از جمله نشست «رابطه فقه و قانون (با رویکرد ـ به مبانی نظری)"ٰ، "بررسی طرح تشکیل سازمان امر به معروف و نهی از منکر"، "تبیین باب ضمان نفوس در آئینه تقنین»، "ارتباط حکم حکومتی و قانون"، «غرر در معاملات جدید» و نشست «ارث اقلیت‌های دینی» که در آن شخصیت هایی مانند آیت الله محمد علی تسخیری و دکتر محمد جواد ارسطا و... سخنرانی کردند، پرداخته شده است..

 

پایان پیام/

کد خبر 315415

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha