به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، مهدی قیصری نیک، معاون امور کتابخانههای وابسته آستان قدس رضوی اظهار کرد: کتابخانه سیار و تلفنی دارای نقشی مهم و متفاوت در ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی و گسترش فعالیتهای پژوهشی در سطح شهر مشهد است.
معاون امور کتابخانههای وابسته آستان قدس رضوی خاطرنشان کرد: کتابخانه سیار و تلفنی آستان قدس رضوی، علاوه بر در اختیار داشتن 20 هزار نسخه کتاب چاپی در مخزن خود، میتواند منابع درخواستی اعضای خود را از همه کتابخانههای وابسته این سازمان و همچنین کتابخانه مرکزی به امانت بگیرد.
وی با اشاره به گستردگی جغرافیایی شهر مشهد و کمبود کتابخانه در این کلانشهر مذهبی، بهویژه در نقاط محروم و دور از مرکز و همچنین مشکلات تردد افرادی چون معلولان، جانبازان، نابینایان، بازنشستگان، اعضای هیئت علمی، وجود این کتابخانه را امری ضروری برشمرد و افزود: در حال حاضر، تعداد اعضای فعال این کتابخانه، حدود 800 عضو حقیقی و حقوقی است.
قیصری نیک این کتابخانه را دارای دو بخش سیار و تلفنی ذکر کرد و گفت: مراکز فرهنگی و آموزشی، مانند حوزههای علمیه، دانشگاهها، مدرسهها، مسجدها، کانونها، مراکز بهزیستی اعضای بخش سیار این کتابخانه را تشکیل میدهند که امانت بلندمدت تعداد قابل توجهی کتاب به این اعضای حقوقی، از خدمات ارائه شده در این بخش است.
وی در ارتباط با خدمات بخش تلفنی این کتابخانه تصریح کرد: اعضای این بخش را معلولان، جانبازان، نابینایان، بازنشستگان و اعضای هیئت علمی حوزه و دانشگاه که امکان یا فرصت مراجعه به کتابخانهها را ندارند، تشکیل میدهند.
معاون امور کتابخانههای وابسته آستان قدس رضوی نحوه بهرهمندی این افراد حقیقی از خدمات این کتابخانه را به صورت درخواست تلفنی ذکر کرد و افزود: این افراد، پس از عضویت میتوانند کتابهای مورد نیاز خود را به صورت تلفنی درخواست و در جلو منزل خود در محدوده شهر مشهد، دریافت کنند.
بنا بر گزارش پایگاه اطلاع رسانی آستان قدس رضوی، قیصری نیک گفت: در سه سال گذشته، بیش از 185 هزار و 500 جلد کتاب از سوی این کتابخانه به اعضای حقوقی و مراکز آموزشی و فرهنگی، به صورت امانت بلندمدت و اهدا، واگذار شده است.
وی خاطرنشان کرد: این کتابخانه همه روزه به جزو روزهای تعطیل، از ساعت 7و 30 دقیقه صبح تا ساعت 13 در خدمت مراکز و مؤسسههای فرهنگی و آموزشی و همچنین اعضای خود است.
پایان پیام/
نظر شما