به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، نمایندگان مجلس در ادامه جلسه علنی امروز سه شنبه 28 آبان با کلیات طرح اصلاح مواد 38 و 39 قانون مالیات بر ارزش افزوده با 75 رای موافق، 70 رای مخالف و 13 رای ممتنع از مجموع 214 رای مخالفت کردند.
این طرح در رابطه با پرداخت عوارض آلایندگی از برخی واحدهای تولیدی نظیر واحدهای تولیدی نفت و گاز، پتروشیمی، سیمان، آلومینیوم و مس و سایر واحدهای تولیدی بود.
غلامرضا نوری قزلچه نماینده بستان آباد در موافقت با کلیات این طرح گفت: متاسفانه واحدهای تولیدی که در سالهای اخیر به سوخت فسیلی روی آورده اند آلودگی های فراوانی را ایجاد کرده اند و شهرهایی که نزدیک آنها هستند نیز از این شدت آلایندگی رنج می برند.
وی اظهار کرد: ما در وضعیت خوبی قرار نداریم و باید از هر فرصتی استفاده کنیم تا این عوارض آلایندگی را کمتر کنیم تا این واحدها بتوانند شرایطشان را اصلاح کنند.
احمد توکلی نماینده تهران به عنوان دیگر مخالف این طرح اظهار کرد: ما در این طرح می گوییم یک درصد از فروش این کارخانجات و صنایع برای آلایندگی پرداخت شود این خودش تشویق آلایندگی است چون بنگاههایی که هزینه برای رفع آلودگی می کنند این عوارض را پرداخت می کنند و واحدهایی که نیز آلاینده هستند و تلاشی برای رفع آلودگی می کنند نیز باید این 1 درصد را پرداخت کنند.
توکلی این طرح تبعیض بین رشته ای را نیز قائل می شود زیرا ما برای برخی از رشته ها و صنایع تولیدی تنبیه در نظر گرفته ایم اما سایر رشته ها را نمی خواهیم تنبیه کنیم و این تبعیض ضدکارایی عمل می کند و اقتصاد را از نقطه بهینه دور می کند.
جعفر قادری نماینده شیراز نیز در موافقت با کلیات این طرح اظهار کرد: در حال حاضر ما اطلاعاتی راجع به میزان وصولی و نحوه توزیع این صنایع در اختیار نداریم اما با این مصوبه می توانیم این اطلاعات را داشته باشیم.
وی با اشاره به مشکلاتی که پالایشگاههای شازند، اراک، آبادان، تهران، بندرعباس و تبریز برای کشور ایجاد کرده اند اظهار کرد: این پالایشگاه نه تنها به آلایندگی ها اضافه کرده اند بلکه مصرف آب به آنها نیز دچار مشکل شده اند.
وی بیان کرد: در حال حاضر پالایشگاهها و صنایع پتروشیمی که در کنار شهرها هستند نمی توانند طرح توسعه ای شان را ادامه دهند زیرا به دلیل عوارض آلایندگی مورد اعتراض مردم قرار می گیرند اما اگر این یک درصد را پرداخت کنند می توانند طرح توسعی شان را ادامه دهند.
محمدرضا خباز معاون تقنینی معاونت پارلمانی رییس جمهور نیز در مخالفت با این طرح گفت: ما قانون جامعی در این زمینه داریم و بهتر است این موضوع در آن قانون بیاید و وصله و پینه کردن قانونی که خودش آزمایشی است طبیعتاً آثار خوبی از بعد حقوقی ندارد.
وی با اشاره به اینکه مالیات بر ارزش افزوده امسال 6 درصد است و طبق قانون برنامه پنجم توسعه در سال آینده به 7 درصد می رسد گفت: اگر قراراست یک درصد در قانون مالیات بر ارزش افزوده اضافه شود چه اتفاقی می افتد قطعاً بر محصولی که قرار است ارایه داده شود افزایش قیمت انجام می شود شما نگران تورم موکلین خود هستید و باید بدانید این یک درصد عوارض آلایندگی که از پالایشگاهها و واحدهای تولیدی قرار است پرداخت شود بر قیمت تمام شده کالا نیز تاثیر می گذارد.
پایان پیام/
نظر شما