به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، آیت الله سیدابوالحسن مهدوی، نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری، در جمع عزاداران سالار و سرور شهیدان در مسجد امام حسن مجتبی اصفهان، با اشاره به اینکه رعایت عفت به خصوص عفت شخصی یک از معیارهای سنجش فرهنگ بالای یک جامعه است، گفت: عفت به معنای مراقبت از تمایلات نفسانی در غلبه بر انسان و عفت ورزیدن یعنی جلوگیری کردن از خواهش های نفسانی است.
نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد:عفت یک امر درونی است و آنجا که در رفتار ظاهری انسان هویدا می شود، تقوی نامیده می شود، بنابراین تقوی و عفت هم مرز هستند.
وی اظهارکرد: هنگامی که انسان عفت ورزد، روی رفتار ظاهری اش اثر می گذارد و متقی می شود.
آیت الله مهدوی ادامه داد: عفت هم برای زنان و هم مردان است و هر کس بیشتر رعایت عفت را بکند فرهنگ بالاتری دارد و نفس باید ذلیل و زنجیرکش انسان باشد.
نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری در پاسخ به اینکه چرا مهار نفس فرهنگ انسان را بالا می برد ابراز کرد: خواسته های نفس، عقلانی نیستند و در قالب چارچوب قرار نمی گیرند، بنابراین اطاعت از نفس، فرهنگ انسان را پایین می آورد.
استاد اخلاق حوزه علمیه با اشاره به مذموم بودن اختلاط زن و مرد در اسلام اظهار کرد: چرا در کنار برخی دانشگاه ها که مایه افتخار و مرکز علم برای ایران است، مفاسدی تولید می شود؟
امام جمعه موقت اصفهان خاطرنشان کرد: اسلام طرفدار علم است و اختلاط زن و مرد جهل است، اگر هدف از تحصیل در دانشگاه کسب علم است، چرا با تفکیک جنسیتی دانشگاه ها مخالفت می شود؟
وی با اشاره به مستندات افزایش آمار ثبت نام دانشگاه های تک جنسیتی در سال جاری نسبت به سال های گذشته گفت: جوانان ما نباید با به دست آوردن علم و دانش، ارزشی را از دست بدهند.
امام جمعه موقت اصفهان در خصوص عفت پوشش زن و مرد نیز گفت: لباس انسان نباید تحریک کننده باشد، عقل حکم می کند که برای آرامش روح و روان زنان باید از پوششی عقلانی که همان حکم الهی است، برخوردار باشند.
آیت الله مهدوی ادامه داد: اگر در منطقه ای از شهر رعایت عفت پوشش کمتر است به معنای پایین بودن درک عقلانی مردم آن منطقه است نه نشانه بالاتر بودن فرهنگ آنها و در حجاب، عفت باید کاملا رعایت شود.
وی با انتقاد از برخی روحانیان واعظ گفت: برخی روحانیان واعظ به دلالیل خاص و توجیه، از پرداختن به این موضوع مهم در سخنرانی های خود ابا دارند.
نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: الان ما به بحث عفت از دیدگاه عقل می نگریم وگرنه در آیات قرآن و احادیث و شرع چیزی برای اثبات این حکم، کم نداریم.
وی تاکید کرد: تعقل و فکر کردن، صبر، کفاف و غیرت عوامل تقویت عفت هستند.
وی با اشاره به اینکه صبر مهارکننده نفس است، اظهار کرد: کفاف به معنی احساس استغنا در عین غنی نبودن در زندگی است و کسی که عفیف باشد مرتب به دنبال بالا بردن سطح زندگی و مادیات آن نیست و در نتیجه کار منطقی، قرض و وام کمتر، فشار مالی کمتر و قناعت بیشتر دارد.
وی تاکید کرد: این چهار عامل تقویت عفت می تواند دستمایه محتوایی برای فیلم سازان و سایر مقوله های هنری باشد و همچنین پاسخی برای صدا و سیماست که روی چه چیز باید سرمایه گذاری کند؟
استاد اخلاق حوزه علمیه با اشاره به اینکه نمود ظاهری عفت، حجاب است، اظهار کرد: صدا و سیما حدود حجاب را می پرسد در حالی که مراجع به طور واحد پاسخ آن را مشخص بیان کرده اند.
وی گفت: پوشاندن تمام بدن غیر از وجه و دست ها تا مچ، بدون آرایش بودن صورت، آشکار نبودن زینت ها و نپوشیدن لباس تنگ و چسبان حدود و چارچوب عفت حجاب است که صدا و سیما باید به آن پایبند باشد.
وی تاکید کرد: عفت حجاب و پوشش بحث عقلی و ارشادی است نه تعبدی و شرعی بلکه آن چیزی که عقل می فهمد این است.
نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری با انتقاد از برخی افراد در پذیرفتن و تمایل به فرهنگ غرب گفت: آیا فرهنگ غرب که هیچ کدام از موارد عقلی فوق الذکر را رعایت نمی کند، فرهنگ بالایی دارد که تابع آنها شویم، آنها خلاف عقل عمل می کنند، پس فرهنگشان پایین است.
آیت الله مهدوی ادامه داد: فرهنگ ایران بسیار بالاتر از فرهنگ غرب است و نیازی به تبعیت از فرهنگ آنها نداریم.
استاد اخلاق حوزه علمیه افزود: اگر زنان طبق رعایت قانون اسلام در جامعه ظاهر شوند جامعه از بیشتر آسیب ها درامان خواهد ماند.
وی با درخواست از همگان برای تفکر در مورد فرمایش حضرت زهرا(س) خواستار آن شد که هر کس می تواند چیزی ارزشمندتر از این مزیت را برای زن بیان و اثبات کند.
وی تاکید کرد: در جامعه اسلامی نباید آموزش بالا برود و پرورش پایین بیاید بلکه باید این دو مقوله در کنار یکدیگر تقویت شوند.
پایان پیام/
نظر شما