حماسه سیاسی محقق، حماسه اقتصادی معطل

خبرگزاری شبستان: رهبر فرزانه انقلاب مطابق رسم هر ساله برای امسال نیز نامی انتخاب کردند تا مبین راه ملت و مسئولان درسال روبرو باشند. شعاری که بخشی از آن محقق و بخش دیگر همچنان منتظر تحقق است.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، رهبر فرزانه انقلاب با توجه به انتخابات ریاست جمهوری سال 92 را سال حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی نامیدند تا ملت ضمن محقق کردن حماسه ای عظیم در بعد سیاسی با مشکلات اقتصادی حاصل از تحریم ها نیز مبارزه کنند.
بخش اول فرمایشات رهبری درباره حماسه سیاسی بود.در این رابطه، رهبر معظم انقلاب بر روی چهار مسئله اساسی در رابطه با انتخابات پیش رو تأکید ویژه داشته اند:
نخست، حضور گسترده و جهادی مردم در انتخابات است، که دارای تأثیرات فراوان در ابعاد گوناگون وجودی از جمله ایجاد امنیت اقتصادی، سیاسی، روانی و ... بوده و در عین حال سبب مهار و خنثی سازی تهدیدات خارجی و ناامیدی دشمنان می شود.
دوم، مشارکت و حضور تمامی سلیقه ها و جریان های معتقد به جمهوری اسلامی در انتخابات می باشد. در این باره رهبر معظم انقلاب شرکت در انتخابات را هم حق و هم وظیفه همه دانسته و معتقدند همه کسانی که به نظام جمهوری اسلامی و به استقلال و آینده کشور معتقد بوده و اهمیت می دهند و دلشان برای منافع ملی می سوزد، باید در انتخابات شرکت کنند. کما اینکه ایشان روی گرداندن از انتخابات را مناسب کسانی می دانند که با نظام اسلامی مخالفند.
سوم، تمکین در مقابل قانون می باشد، که به عنوان یک وظیفه همگانی برای همه مطرح است. در این مورد رهبری معظم انقلاب بطور کلی معتقدند « در مسئله‌ انتخابات و غیر انتخابات، همه باید تسلیم رأی قانون باشند؛ در مقابل قانون تمکین کنند».
و چهارم، توجه مردم در انتخاب رئیس جمهور آینده به امتیازات امروز رئیس جمهور منهای ضعفهای موجود می باشد. از این نقطه نظر، نیز مقام معظم رهبری معیارهای مهمی را برای انتخاب رئیس جمهور آینده مشخص نموده و تأکید کرده اند که « این را همه بدانند که آنچه ما برای رئیس‌جمهور آینده نیاز داریم، عبارت است از امتیازاتی که امروز وجود دارد، منهای ضعف هایی که وجود دارد... رئیس‌جمهور هر دوره‌ای باید امتیازات کسبی و ممکن‌‌الحصول رئیس‌جمهور قبلی را داشته باشد، ضعف های او را نداشته باشد... آن چیزهایی که امروز برای دولت و برای رئیس‌جمهور نقاط قوّت محسوب می شود، اینها باید در رئیس‌جمهور بعدی وجود داشته‌ باشد، اینها را باید در خود تأمین کند؛ آن چیزهایی که امروز نقاط ضعف شناخته می شود را باید از خود دور کند... هر کسی می‌آید، پایبند به انقلاب، پایبند به ارزش ها، پایبند به منافع ملی، پایبند به نظام اسلامی، پایبند به عقل جمعی، پایبند به تدبیر باشد.»
با حضور پرشورمردم در 24 خرداد امسال مردم ایران علی رغم انتظار بسیاری از دشمنان تنگ نظر با حضوری بیش از هفتاد درصد در انتخابات شرکت کردندتا اثبات کنند پشت رهبرشان ایستاده اند.
پس از پیروزی دولت تدبیر در انتخابات ریاست جمهوری، حال چشم ها به سوی دولت بود تا حماسه اقتصادی محقق شود.
رهبری درباره اقتصاد مواردی را به عنوان راهبرد برای دولت مشخص کردندکه از ان جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:
اجرایی کردن سیاستهای اصل 44

تقویت اقتصاد دانش‌بنیان
کنترل تورم
اجرای مراحل بعدی طرح تحول اقتصادی
کاهش وابستگى به نفت
تقویت تولید داخلی
تقویت خودکفایی و استقلال اقتصادی
مبارزه با مفاسد اقتصادی

دولت جدید برای خلق حماسه اقتصادی می‌بایست مفهوم اقتصاد مقاومتی که همانا کاهش وابستگی‌ها و تأکید بر مزیت‌های تولید داخل و تلاش برای خوداتکایی است در جامعه نهادینه نماید. خلق حماسه اقتصادی از طریق تبیین مفهوم اقتصاد مقاومتی و با واژگانی از قبیل حمایت از تولید ملی، کارآفرینی، اتخاذ سیاست‌های پولی و ارزی متناسب، اصلاح الگوی مصرف، اجرای اصل 44، تصحیح سیاست‌های بازرگانی، توجه به نخبگان، تولید دانش کاربردی و استفاده از فن‌آوری نوین، آمایش سرزمین، حضور بخش‌های غیردولتی و خصوصی در تصمیم‌سازی‌های دولت در شهرستان‌ها و استان‌ها، استفاده از ظرفیت‌های بومی، توجه به توسعه متوازن در مناطق مختلف استان، فعال‌سازی ستاد حمایت از سرمایه‌گذاری خارجی در استان، آنالیز مهم‌ترین ظرفیت‌ها و امکانات و نیز مشخص کردن عمده‌ترین موانع و مشکلات هر بخش و هر منطقه برای سرمایه‌گذاری، استفاده از ظرفیت هم استانی‌ها و همشهری‌های هر منطقه که در خارج از کشور مقیم شدند برای حضور در عرصه‌های اقتصادی در ایران و منطقه بومی خودشان، تعامل سازنده و مفید بین دستگاه‌های دولتی مرتبط با حوزه‌های اقتصادی با تشکل‌های بخش خصوصی، فراهم کردن فرصت و وقت لازم توسط مسئولین برای پیگیری مشکلات و خواسته‌های فعالان بخش اقتصادی، سروسامان دادن به وضعیت تسهیلات بانک‌ها به مراکز تولیدی، توجه به فعال‌تر سازی بنگاه‌های موجود اقتصادی به جای ایجاد بنگاه‌های جدید، از جمله عناوینی هستند که از محورهای اقتصاد مقاومتی می‌باشند و در صورت توجه جدی به آنها می‌توان حداقل در کوتاه مدت به رونق اقتصادی دست یافت.
الگوی مقام معظم رهبری در "حماسه اقتصادی" این است که ما به‌لحاظ اقتصادی کارنامه موفقی داشته باشیم و ازآن‌جایی که ایشان فرمودند: ما به‌لحاظ اقتصادی می‌توانیم بهتر عمل کنیم، امیدوارم مسئولان نیز برنامه موفقی ‌در این خصوص ارائه دهند
ما در تولید نباید وابسته به نفت باشیم، جمهوری اسلامی ایران می‌تواند پیشتاز عدالت در توسعه باشد؛ عدالتی که در نظام سرمایه‌داری غرب وجود دارد، منحصر به چند سرمایه‌دار است، در صورتی که ما باید فرصت‌های تولید را برای اقشار مختلف عادلانه کنیم.
عدالت در تولید صرفاً عدالت در توزیع نیست، اگر پشتوانه تولیدی به‌شکل منصفانه و عادلانه باشد، آن‌وقت می‌توانیم حرف متعالی متناسب با شعار عدالت اقتصادی داشته باشیم و این نام‌گذاری به‌نام "حماسه اقتصادی" می‌تواند گره‌گشای بسیاری از مشکلات اقتصادی ما باشد.

از نظر مقام معظم رهبری ضرورت نخست و در واقع پیش شرط بنیادین برای نیل به حماسه اقتصادی در سال 1392، رونق و تقویت تولیدات ملی و توجه روز افزون به تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی است. این در حالی است که باید مکانیسم هایی نیز اندیشید که در چارچوب آن وابستگی کشور به درآمدهای حاصل از فروش نفت بطور فزاینده ای کاهش یافته و منابع دیگر جایگزین آن شود. رهبر انقلاب در پیام نوروزی شان با بیان اینکه سال 92 برابر چشم‌انداز امیدوارانه‌ای که به لطف پروردگار و همت مردم مسلمان برای ما ترسیم شده است، سال پیشرفت و تحرک و ورزیدگی ملت ایران خواهد بود و آمادگی ملت ایران بیشتر و حضور او مؤثرتر و سازندگی آینده‌ این ملت به دست خودشان و با همتِ با کفایت خودشان بهتر و امیدبخش‌تر خواهد شد. با ذکر این نکته که ما دو عرصه عمده اقتصاد و سیاست را در سال 92 در پیشِ‌ رو داریم، تأکید نمودند که در عرصه‌ اقتصاد، به « تولید ملی» باید توجه شود؛ همچنانکه در شعار سال گذشته بود.
ضرورت دوم جهت تحقق حماسه اقتصادی از نظر رهبر معظم انقلاب، توجه به اقتصاد مقاومتی و آمادگی پیش از نیاز و در واقع یک قدم جلوتر از نقشه دشمن حرکت کردن است. در این باره معظم له در اثنای بیانات شان در مشهد مقدس خاطرنشان ساختند که دولت ها، صنعتگران، کشاورزان، سرمایه‌داران و کارآفرینان، پژوهشگران علمی، طراحان علمی و صنعتی همه موظفند به این وظیفه‌ اخلاقی بزرگ، به این وظیفه‌ عاقلانه که پیش از نیاز، خودشان را آماده کنند و یک قدم جلوتر از نقشه‌ دشمن حرکت کنند، عمل نمایند. ایشان تأکید داشتند که مدیران اقتصادی، استادان دانشگاه، انجمن های علمی، پارک های علمی و فناوری، همه‌ اینها باید پیش‌دستی را در کار علمی وجهه‌ همت خودشان قرار دهند؛ مقاله‌ علمی می نویسند، در این جهت باشد؛ پژوهش علمی می کنند، در این جهت باشد؛ کار صنعتی می کنند، کار فنی می کنند، کار علمی می کنند، همه در این جهت باشد؛ کما اینکه مدیران دولتی، مدیران دانشگاه‌ها، مدیران علمی و همچنین آحاد ملت در این جهت حرکت کنند.
در این شرایط از دولت جدید انتظار میرود برای تحقق بخش دوم فرمایشات رهبری تلاش خودرا در صدروزه دوم ارتقای بیشتری دهد.
پایان پیام/

کد خبر 314210

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha