140 میلیارد تومان زیان انباشته فولاد میبد و معطلی حقوق7 ماهه 500 کارگر

کارخانه ای که به امید تحولات شگرف راه اندازی شد و آقایان هاشمی رفسنجانی و کروبی آن را افتتاح کردند، امروز با 140 میلیارد تومان زیان انباشته و عدم پرداخت هفت ماه حقوق 500 کارگر به معضلی برای نظام تبدیل شده است.

/خبرگزاری شبستان: یزد/

سال 1390 از سوی رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی) با عنوان سال جهاد اقتصادی نامگذاری شده است؛ برای جهاد آگاهانه و دقیق در عرصه اقتصاد شناخت فرصت ها، بسترها و موانع الگوهای اقتصادی ضروری به نظر می رسد؛ از دیگر سو پیشرفت منهاى عدالت معنایی ندارد و کمک به رفع نیازهاى مردمی از اجزای مجموعه‌ یک جهاد عظیم و همه‌جانبه اقتصادى است.
کارخانه فولاد میبد در دوران سازندگی به امید تحولات شگرف در صنعت کشور راه اندازی شد و آقایان هاشمی رفسنجانی و کروبی آن را افتتاح کردند، ولی امروز با 140میلیارد تومان زیان انباشته و عدم پرداخت 7 ماه حقوق 500 کارگر روبه رو است و اشتغال 2 هزار نیروی مستقیم و غیر مستقیم این کارخانه و از بین رفتن بخشی از صنعت تولید فولاد کشور در معرض تهدید است.
تصمیم راه اندازی این کارخانه در سال 74 با هدف تولید 300 هزار تن چدن و تحولات شگرف در صنعت کشور به ویژه بخش فولاد گرفته شد و در مهر 82 این کارخانه به بهره برداری رسید؛ این کارخانه که در حقیقت فاز معدنی را به فاز فلزی تبدیل می کند از همان ابتدا موجودی ناقص الخلقه بود چرا که علی رغم نام این کارخانه خروجی آن چدن بوده و یک کارخانه ذوب آهن است.
نکته اصلی در خصوص شرکت فولاد میبد ساختار ناتمام آن است یعنی شرکتی برای تولید چدن ساخته شده که زنجیره تولید قبل(کک سازی) و بعد از آن (شمش فولاد) تکمیل نیست؛ با وجودی که در تمام دنیا در کنار تمام کوره های بلند نظیر فولاد میبد یک واحد کُک سازی وجود دارد اما فولاد میبد بدون واحد کک سازی و با ساختاری ناقص راه اندازی شد.

49درصد از سهام فولاد میبد در اختیار ایمیدرو، 24 درصد متعلق به یک شرکت روسی و 19 درصد از سهام شرکت نیز مردمی است؛ 13 ماه پیش در آبان سال 88 بر اساس سیاست های اصل 44 سهام 49 درصدی دولتی این کارخانه به بخش خصوصی واگذار شد.

پرونده فولاد میبد پس از فراز و نشیب های بسیار و اعتراضات چندین و چندباره کارگران در شورای تامین استان گشوده شد، محمدرضا رجایی، فرماندار میبد نظر شورای تامین را قرار گرفتن این کارخانه تحت نظارت "کمیته حمایت از صنعت" بیان می کند.
کمیته حمایت از صنعت که 5 وزیر در آن عضویت دارد ویژه شرکت ها و واحدهای خصوصی شده بحرانی است که از طرق عادی نتوان مشکلات آن را برطرف کرد و ناگزیر بایستی تحت تصدی دولت قرار گیرد.
حجت الاسلام والمسلیمن یحیی زاده، نماینده مردم میبد در مجلس شورای اسلامی، تاکنون چندین و چند بار با موضوع فولاد میبد به وزیر و حتی رئیس جمهور در صحن مجلس تذکر داده است وی در آخرین تذکری که فروردین سال جاری به رئیس جمهور داده با بیان سوابق و ویژگی‌های شرکت فولاد میبد، گفت: تولید فولاد در این شرکت به لحاظ ساختاری یک تولیدی کوره بلند است و برای ادامه حیات به کک و آهن نیاز دارد.
وی با اشاره به واگذاری 49 درصد از سهام شرکت فولاد میبد به بخش خصوصی تصریح کرد: بخش عمده 51 درصد باقی مانده سهام شرکت فولاد میبد متلعق به روس‌هاست و آنها نیز نفوذ و نظارت خاصی بر فعالیت این شرکت ندارند.
یحیی زاده ادامه داد: بخش خصوصی که سهام شرکت فولاد میبد را خریداری کرده است، نفوذ همه جانبه خود را بر این شرکت مسلط کرده است و هیچ نظارت و اعمال نظری بر فعالیت‌های آن صورت نمی‌گیرد.
نماینده مردم تفت و میبد با انتقاد از سوء مدیریت بخش خصوصی در شرکت فولاد میبد، اظهار داشت: خصوصی سازی بر اساس اصل 44 به این معنا نیست که ما شرکتی را به بخش خصوصی بدهیم و آن را به حال خود رها کنیم، ظلمی که در حق کارگران شرکت فولاد میبد می‌شود با اصل 44 و قانون کار تناسبی ندارد.
اما محمدرضا رجایی، فرماندار میبد در حاشیه سفر خبرنگاران به این شهرستان نیز کارخانه فولاد میبد را مهم ترین مشکل صنعت این شهرستان می داند و می گوید: این کارخانه از همان ابتدا موجودی ناقص الخلقه بود.
وی ادامه داد: ورود کک به عنوان ماده اولیه این کارخانه از خارج، نوع تکنولوژی، مدیریت ضعیف و اداره کارخانه با 500 نیرو در حالی که 250 نیرو برای آن کافی است از جمله مشکلات این واحد صنعتی است.
رجایی با بیان اینکه بخش خصوصی موفق راه اندازی مجدد این کارخانه نشده است، افزود: شورای تامین استان مجوز لازم برای قرار گرفتن این واحد صنعتی تحت پوشش کمیته حمایت از صنعت وحمایت های دولتی نظیر سیمان بهروک را داده است.
وی با بیان اینکه بخش خصوصی نمی تواند زیان 140میلیارد تومانی این واحد را سروسامان دهد، افزود: تولید این کارخانه در حال حاضر چدن است، در حالی که باید فولاد می شده است و چدن به عنوان کالای واسطه ای هر گاه بازار فولاد رونق داشته باشد خوب می فروشد ولی در سردی بازار فولاد مشتریان حتی طلب های گذشته را نمی دهند.

پایان پیام/

کد خبر 31392

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha