حجت الاسلام علی عباسی در گفتگو با خبرنگار شبستان بیان کرد: بدون شک یکی از اهداف مهم امام حسین (ع) امر به معروف و نهی از منکر بود که در واقع این فریضه سنت پیامبر اکرم (ص) و حضرت علی (ع) بود که امام حسین (ع) با قیام خود این سنت را زنده کرد.
وی ادامه داد: بزرگترین منکری که در زمان اباعبدالله الحسین (ع) به وجود آمد، وجود یزید بود که مردم بی بصیرت آن زمان، او را به عنوان حاکم جامعه اسلامی پذیرفته بودند و یزید یک انسان لاابالی و شراب خوار بود و بر اساس تاریخ میمون مخصوصی داشت و میمون بازی می کرد.
معاون تهذیب و تبلیغ حوزه علمیه قزوین اضافه کرد: امام حسین (ع) در برابر چنین حاکمی، قیام کردند و در راه دفاع از اسلام به شهادت رسیدند و خانواده و یاران خود را در این راه فدا کردند و مهمترین پیام این حرکت امام حسین (ع) این است که انسان نباید نسبت به منکرات و معروفات بی تفاوت باشد.
وی عنوان کرد: اگر در جامعه خوبی ها و معروف هایی وجود دارد، باید نسبت به ترویج آن کوشید و اگر منکراتی وجود دارد باید مردم را از آن پرهیز داد و آنچه به ضرر دنیا و آخرت مردم است و فرهنگ مردم را دچار خدشه می کند باید نسبت به آنها هشدار داد و نباید بی تفاوت نسبت به این موارد بود.
حجت الاسلام عباسی اعلام کرد: باید توجه داشت اگر منکری در جامعه به وجود آید، منحصر به جای خاصی باقی نمی ماند بلکه به همه جا سرایت کرده و در واقع در جامعه سرازیر می شود بنابراین اگر منکرات در جامعه نفوذ یابد همه را غرق می کند از این رو امر به معروف و نهی از منکر در نجات جامعه از منکرات بسیار اهمیت دارد.
وی تصریح کرد: اگر ما بخواهیم پیرو امام حسین (ع) باشیم، باید نسبت به امر به معروف و نهی از منکر حساس بوده و در واقع خوبی ها را در جامعه نشر دهیم و آن قدر که می توانیم از بدی ها جلوگیری کنیم.
معاون تهذیب و تبلیغ حوزه علمیه قزوین با اشاره به وظیفه آحاد جامعه نسبت به فریضه امر به معروف و نهی از منکر گفت: ایجاد حساسیت نسبت به انجام این فریضه دینی با ایجاد تعهد دینی محقق می شود و برای این امر باید به این معنا توجه داشته باشیم امر به معروف و نهی از منکر فریضه ای واجب است و خداوند متعال انجام این کار را از ما می خواهد و از نظر عقلی و شرعی انجام این کار لازم است و آیات قرآن نیز بر این امر دلالت دارد.
وی خاطرنشان کرد: شیوه چهارده معصوم بر این بوده که امر به معروف و نهی از منکر می کردند و حتی در روایات نیز آمده است که امر به معروف و نهی از منکر بالاتر از نماز است و اگر چنین تعهد دینی، شرعی و عقلی نسبت به این فریضه در افراد ایجاد شود، همه حساس می شوند.
حجت الاسلام عباسی تأکید کرد: نکته دیگر که در انجام این فریضه مهم است این است که همه خود را مخاطب اجرای امر به معروف و نهی از منکر بدانند و هر کس این کار را به دوش دیگری نیاندازد و اینگونه فکر نکنند که این فریضه وظیفه افراد خاص است.
وی یادآور شد: اگر تک تک مردم این فریضه را یک وظیفه عمومی بدانند، امر به معروف و نهی از منکر در تمام سطوح جامعه رواج می یابد و در واقع اینگونه این فریضه در جامعه فراگیر می شود.
پایان پیام/
نظر شما