به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، حجت الاسلام سید اسماعیل سید جوادی صبح امروز (21 آبان) در مراسم عزاداری امام حسین (ع) که در کمیته امداد قزوین برگزار شد، بیان کرد: یکی از سفارش های امام حسین (ع) نماز است، نماز ذکر و یاد خداست و امام حسین (ع) می فرمود که نماز در نزد من بسیار با ارزش است.
وی ادامه داد: اهل ذکر بودن به این معنا نیست که همواره لب انسان در حال گفتن ذکر باشد، بلکه اهل ذکر بودن به معنای این است که یاد خدا همواره در ذهن و یاد ما باشد زیرا انسان زمانی می لغزد و خطا می کند که از یاد خداوند سبحان غافل شود.
استاد حوزه علمیه قزوین اضافه کرد: امام حسین (ع) تاسوعا را مهلت گرفت و در این بین برخی فکر می کردند سیدالشهداء (ع) منتظر نیروی کمکی است و یا قرار است از افراد سپاه دشمن به او بپیوندند؛ اما امام حسین (ع) این فرصت را گرفت تا آن شب را به عبادت مشغول باشند.
وی تصریح کرد: امام حسین (ع) شب تاسوعا را به مناجات پرداخت و فرمود عبادت می کنیم تا بتوانیم حق نماز را اداء کنیم و در این شب از خیمه های اباعبدا... (ع) زمزمه های نیایش شنیده می شد.
حجت الاسلام سید جوادی خاطرنشان کرد: روز عاشورا نیز وقتی ظهر شد، امام حسین (ع) تدارک نماز را دید و نماز را به جماعت خواندند؛ اقامه نماز ظهر می توانست به صورت فردی باشد و هر کس در خیمه به راحتی نمازش را بخواند اما اباعبدا... (ع) نماز را به جماعت خواندند و در حالی که عده ای در حال محافظت از امام و نمازگزاران بودند، عده ای دیگر پشت امام به جماعت ایستادند.
وی توضیح داد: کسانی که پشت سر امام حسین (ع) نماز می خواندند، در رکعت دوم هنگامی که امام حسین (ع) به رکوع رفت بعد از ذکر رکوع، نیت خود را به نماز فرادا تغییر دادند و نماز خود را به پایان بردند و جای خود را با محافظان دادند در همین حال امام حسین (ع) نیز رکوع خود را ادامه دادند تا آن محافظان آمدند و به امامت امام (ع) نماز خود را ادامه دادند و بدین ترتیب همه یاران امام (ع) از فیض نماز جماعت با امام بهره مند شدند.
استاد حوزه علمیه قزوین اعلام کرد: این کار امام حسین (ع) در روز عاشورا پیامی برای همه دارد، اول اینکه نماز را اول وقت بخوانید و دیگر اینکه نماز جماعت نباید مورد غفلت قرار گیرد و امام حسین (ع) می توانست از خوف دشمن نماز را با یارانش به صورت فردی بخوانند.
وی یادآورشد: نماز اول وقت پرچم حرکت امام حسین (ع) در روز عاشورا بود تا به ما آنچه که مهم و اساسی است یاداور شود، بنابراین باید از امام حسین (ع) این درس را بیاموزیم و بر این اساس نیز عمل کنیم.
پایان پیام/
نظر شما