از میرباقری به خاطر پخش صدایم شکایت داشتم، ضرغامی قانعم کرد

خبرگزاری شبستان: ناگفته های سریال مختارنامه از زبان صدیقه بحرانی، مداح لالایی حضرت علی اصغر (ع) تیتراژ پایانی مختارنامه عنوان شد.

خبرگزاری شبستان _ فارس: حتما سریال مختارنامه را که تاکنون چندین بار از شبکه های مختلف پخش شده را دیده اید، این سریال علاوه بر پخش از شبکه های داخلی در شبکه های مختلف کشورهای عربی شیعه نیز پخش شده و طرفداران زیادی دارد.


سریال مختارنامه که به کارگردانی داوود میرباقری به روی آنتن رفت و از ابتدا طرفدارانی را به خود جلب کرد، به گونه ای که آهنگ تیتراژ ابتدایی و انتهایی آن در برخی از اپراتورهای همراه به صورت آهنگ پیشواز در آمد، برخی مردم نیز آهنگ های مختلف این سریال تاریخی و مذهبی را به عنوان زنگ گوشی های خود قرار دادند.


لالایی حضرت علی اصغر (ع) یکی از بخش های تیتراژ پایانی است که با لهجه بوشهری خوانده شده و گوش هر شنونده ای را نوازش می دهد.


صدیقه بحرانی، از مداحانی است که برای جلسات مختلف زنانه در بوشهر به مداحی اهل بیت (ع) می پردازد که این بخش از لالایی با صدای اوست، این مداح اهل بیت (ع) مهمان دبیرخانه کانون های مساجد فارس و کانون فرهنگی و هنری جوانان متوسلین به شهدای کربلا، مسجد مرحوم حاج عباس شیراز، بود که به چند سئوال خبرگزاری شبستان نیز پاسخ گفت.


ابتدا خودتان را معرفی کنید؟
 

- صدیقه بحرانی هستم، متولد سال 1348، اصالتا برازجانی ام، اما معدود سال هایی در این شهرستان زندگی نکردم و بیشتر بوشهر به عنوان محل زندگی من محسوب می شده است.


از چه سالی مداحی اهل بیت (ع) را آغاز کرده اید؟


- از 11 سالگی مداحی اهل بیت (ع) را آغاز کردم و در سن 14 – 15 سالگی ازدواج کردم و به حمدالله عروس خانواده ای متدین شدم که همسرم که خود نیز عاشق اهل بیت (ع) است، برای ادامه این راه خداپسندانه من را یاری کرد و مدت 25 سال در خانه خودم مجالس عزای حسینی را برای بانوان اقامه کردم.


چطور شد که لالایی حضرت علی اصغر (ع) ضبط شد؟


- در سال 82 به خاطر اینکه سنت های بوشهر متاسفانه در حال از بین رفتن است به همراه 11 نفر از خواهران برای ثبت بیت خوانی، شروه خوانی و چاووش خوانی به صدا و سیما رفتیم که اشعار مختلف در این سبک ها ضبط شود، در آن زمان 34 ساله و از همه خواهران همراه کوچکتر بودم.

 

- ضبط کننده های صدا و حاضرین در صدا و سیما با شنیدین این لالایی بی اختیار به گریه افتادند و همین شد که این لالایی در سی دی همراه کتاب "اهل ماتم" در بوشهر توزیع شد.

 

- لالایی حضرت علی اصغر (ع) در سبک شروه خوانی های قدیمی بوشهری به نام اسماعیلی قرائت شد که یکی از سبک های دشتی است.

 

چطور این لالایی به مختارنامه رسید؟


- زمانی که لالایی توسط صدا و سیمای بوشهر ضبط شد، مختارنامه ای در کار نبود و پس از آن نیز در تهران چندین مراسم از جمله لالایی حضرت علی اصغر (ع) و حجله حضرت قاسم (ع) اجرا شد و بعد از آن هم روال عادی زندگی ادامه داشت و همه چیز به فراموشی رسید تا اینکه فیلم پخش شد و بدون اجازه من این لالایی را روی تیتراژ گذاشته بودند و پیش رفتم تا شکایت کنم، اما بعد در دیدار با رئیس صدا و سیما این مسئله منتفی شد.


مشکل شما با مختارنامه چه بود؟


- مشکلی با شخص خاصی ندارم و از این ناراحتم که اجازه نگرفته این لالایی را در فیلم منتشر کردند و این سئوال برای من باقی ماند که چرا صدا یک زن باید از صدا و سیما پخش شود تا افراد نامحرم نیز به آن گوش دهند؛ شاید خودم و خانواده ام راضی نباشیم، که عزت الله ضرغامی، رئیس صدا و سیما در یک دیدار به من گفت چون تاثیر گذار است و می تواند باعث ایجاد اثرات معنوی شود، اشکالی ندارد.


صحبت پایانی؟


- از مداحی اهل بیت (ع) نتایج متعددی گرفتم و اکنون نیز قسمتی از مرثیه حجله حضرت قاسم (ع) در قالب یک سی دی منتشر شده که باید زنده بماند.


پایان پیام/

کد خبر 311533

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha