ادبیات مذاکرات امروز؛ تعلیق در برابر تعلیق نیست/ژنو؛ موفقیت دیپلماسی

خبرگزاری شبستان: عضو کمیسیون امنیت ملی با اشاره به اینکه ادبیات این مذاکرات دیگر تعلیق در برابر تعلیق نیست، گفت: آنچه این روزها در ژنو در جریان است فی نفسه برای دیپلماسی ایران موفقیت است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، مهدی سنایی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس و نماینده مردم نهاوند در مجلس شورای اسلامی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شنبه شب شبکه دوم سیما در خصوص ویژگیهای این دوره از مذاکرات افزود: ادبیات این مذاکرات دیگر تعلیق در برابر تعلیق نیست. پیش از این طرفهای مذاکره این بحث را مطرح می کردند که تحریم ها تعلیق می شود به شرط آنکه غنی سازی تعلیق شود اما در متن مذاکرات حاضر چنین چیزی نیست.

 

سنایی با بیان اینکه در منطقه حوادث مهمی رخ داده و ضرورت حضور ایران در حل و فصل این مسایل به رسمیت شناخته شده است افزود: میان آنچه در منطقه رخ داده و تدبیری که نظام در قبال این مسایل داشته است با ادبیات موجود در مذاکرات ژنو و حضور وزرای خارجه کشورهای 1+ 5 در نشست ها ارتباط مستقیمی وجود دارد.

 

وی افزود: در نشستهای قبلی متن مذاکرات درخواست تعلیق از ایران و درمقابل حضور کاهنده و شکننده اعضاء 1+5 در مذاکرات بود اما امروز از آن عبور کرده ایم و تیم ایرانی در متن مذاکرات با صلابت، اهداف و منافع جمهوری اسلامی را پیگیری می کند.

 

سنایی تصریح کرد: آنچه در متن این مذاکرات می بینیم کاهش اختلافات است و این باور بوجود آمده است که اعتماد باید دو طرفه باشد البته هنوز شواهدی وجود دارد که نشان می دهد برخی عناصر در حاشیه در صدد تاثیر در روند مذاکراتند. تیم مذاکره کننده ما جهاد دیپلماتیک را پیش می برد و هدف اصلی هم تامین مصالح کشور و منافع ملی است.

 

سنایی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: سیاست جمهوری اسلامی در دیپلماسی نوین یک نوع مذاکرات جدید با حسن نیت برای اعتماد سازی است. اینکه چرا مذاکرات درسالهای گذشته به نتیجه نرسید دو علت اساسی داشت یکی نگاه یک طرفه به موضوع و اینکه اعتماد سازی یک طرفه بود و دیگر اینکه از اهرم فشار با مذاکره همزمان استفاده می شد که البته این جواب نداده است.

 

نماینده مجلس با بیان اینکه فرانسه در روند مذاکرات اختلال ایجاد کرد افزود: این اقدام تداعی کننده استفاده از اهرم فشار و مذاکره همزمان است.

 

سنایی در خصوص اینکه آیا اراده سیاسی برای ثمر بخش بودن مذاکرات در طرف غربی وجود دارد یا خیر گفت: در این خصوص دو تحلیل اصلی وجود دارد یکی اینکه غرب با جمهوری اسلامی مشکلات ماهوی و ارزشی و اساسی دارد و این پرونده هم بهانه ای بیش نیست و موضع دیگر این است که گفته می شد ایده واهی براندازی نظام اسلامی با رفتن بوش پسر رفع شده است و اوباما از همان ابتدا به دنبال مذاکره با ایران بود.

 

وی گفت: متاسفانه نشانه های زیادی از عملکرد کشورهای غربی بویژه آمریکا وجود دارد که برای ملت ایران اعتماد ساز نیست.

 

سنایی با اشاره به اینکه در مورد مذاکرات هسته ای نیز بهانه جویی های زیادی وجود دارد افزود: جمهوری اسلامی برنامه اصولی و موضع شفاف دارد و نیاز به تفسیر ندارد و بارها مسئولان بیان کرده اند که ایران بدنبال حل وفصل مسئله است. مسیر حوادث منطقه نیز این آگاهی را در 1+5 ایجاد کرده است که باید واقع بینانه تر با پرونده هسته ای ما روبرو شوند.

پایان پیام/



 

 

کد خبر 311432

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha