نامه سرگشاده 70 سازمان حقوق بشری به نخست وزیر انگلیس

خبرگزاری شبستان:70 سازمان مدافع حقوق بشر در نامه‌ای خطاب به نخست‌وزیر انگلیس عملکرد این کشور را در برخورد با افشارگری‌های ادوارد اسنودن در روزنامه‌های انگلیس مورد انتقاد قرار دادند.

 به گزارش سرویس دیگر رسانه‌های خبرگزاری شبستان به نقل از ایسنا، 70 سازمان از 40 کشور مختلف دنیا در اقدامی مشترک طی نامه‌ای به دیوید کامرون اعلام کردند که اعمال فشار دولت انگلیس بر رسانه‌های داخلی این کشور که افشاگری‌های اسنودن را در ماه‌های اخیر پوشش داده‌اند موجب نگرانی آن‌ها شده است.

این گروه‌ها همچنین هشدار دادند که دولت انگلیس به بهانه مسائل امنیت ملی بر مسائلی سرپوش می‌گذارد که به مصلحت عموم مردم مربوط است.

در این نامه آمده است: ما به عنوان یک ائتلاف بین‌المللی به هم پیوستیم تا متذکر شویم که پاسخ دولت انگلیس در برخورد با افشای برنامه‌های نظارتی و جاسوسی در فضای مجازی نقض حقوق بشر بنیادین در این کشور است، در حالی که دولت موظف است روزنامه‌نگاری جستجوگرانه را مورد حمایت قرار دهد، چون این پدیده نقش مهمی را در یک جامعه دارای دموکراسی ایفا می‌کند.

این نامه سرگشاده در حالی منتشر شده است که پنج ماه پیش چند روزنامه انگلیسی زبان از جمله گاردین (چاپ انگلستان)، نیویورک تایمز و واشنگتن پست ( چاپ آمریکا) اسنادی را در مورد جزئیات برنامه‌های جاسوسی مرکز استراق سمع انگلیس (GCHQ) در سطح جهانی و شریک آن یعنی آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA) توسط یکی از پیمانکاران سابق این آژانس به نام ادوارد اسنودن منتشر کردند. این اسناد موجب بروز واکنش‌های شدید جامعه بین‌الملل در مورد گستردگی و حد و مرز برنامه‌های جاسوسی سرویس‌های اطلاعاتی آمریکا و انگلیس شد.

در ادامه این نامه که توسط گروه‌های مختلفی از آمریکا، انگلیس، اسرائیل، مالزی و ... به امضاء رسیده آمده است که برخورد دولت انگلیس با این رسانه‌ها و سرکوب اقدام شجاعانه آن‌ها نقض آزادی بیان و مطبوعات است.

این سازمان‌ها از دولت انگلیس خواستند تا به تعهدات بین‌المللی خود مبنی بر حمایت از آزادی بیان و آزادی مطبوعات عمل کند و به فشارهای خود علیه گروه رسانه‌ای گاردین پایان دهد.

به نوشته روزنامه گاردین، دیوید کامرون هفته گذشته هشدار داد که محدودیت‌های بیشتر و سختگیرانه‌تری را این روزنامه و دیگر رسانه‌هایی که این اسناد را پوشش داده‌اند اعمال خواهد کرد.

وی در این راه گفت که روزنامه‌ها بهتر است به وظایف اجتماعی خود عمل کنند. اما در صورت تخلف از وظایفشان دولت نمی‌تواند وارد عمل نشود.

هفته گذشته بخش جدیدی از این اسناد منتشر شد که نشان می‌داد دولت آمریکا مطالعات 35 تن از رهبران کشورهای دنیا همچون نخست‌وزیر آلمان، رئیس جمهور برزیل و ... شنود شده است. این کشور همواره با بهانه حفظ امنیت کشورش در برابر تروریسم دست به این اقدامات جاسوسی زده است.

 

پایان پیام/

کد خبر 310876

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha