به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، علی ربیعی ظهر امروز (16 آبان) در هشتمین جشنواره تجلیل از تعاونگران و کارآفرینان برتر استان قزوین که در شرکت آپادانا سرام برگزار شد، بیان کرد: تجلیل از کارآفرینان تنها دادن لوح و تشویق لحظه ای نیست، بلکه باید به کارآفرینی نگاه عمیق تر و بیناتری داشته باشیم و باید کارآفرینی را در جامعه نهادینه کنیم.
وی ادامه داد: می گوییم که ایران در دوران گذر است ولی از ما سوال می کنند چرا این دوران گذر طولانی شده است و کره و هند نیز این راه را رفتند مگر هندی ها چکار کردند که به غول دنیا تبدیل می شوند، کره ای که آرزو می کرد تهران باشد و یا مالزیایی که تا چند وقت پیش، ما برایشان آرزو بودیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اضافه کرد: امروز سوال شما این است که چرا آنها به این مرتبه رسیدند و دوران گذار را گذراندند؛ زیرا کارآفرینی در جامعه ما ارزش نشد و به عنوان امر خیر، ثواب و وظیفه اجتماعی و دینی دیده نشد در حالی که باید کارآفرینی فرهنگی رایج در جامعه ما شود.
وی تصریح کرد: باید چنان شود که وقتی حرف کارآفرینی می زنیم با همه الزاماتش به آن توجه کنیم زیرا کارآفرین کسی است که با ایده و خلاقیت، با کمک دولت یا خودش به ایجاد شغل می پردازد.
ربیعی توضیح داد: کارآفرینی، فرآیندی است که از دوران کودکی و تربیت کودک باید آغاز شود یعنی وقتی کسی مدرسه می رود باید کارآفرینی از همان زمان در وی شکل بگیرد، در دبیرستان این کار ادامه یابد و در دانشگاه طوری درس بخواند که کارآفرین شود و درسی به او دهند که نخبه گرایی و مهارتی را در جامعه بیاموزد، البته باید دولت ها نیز کارآفرین باشند و اگر چنین شد دیگر افسوس نمی خوریم.
وی تأکید کرد: آرزوی ما این است که ای کاش همانطور که مادران روزی آرزو می کردند فرزندشان پزشک یا مهندس باشد، روزی آرزو کنند فرزندشان کارآفرین باشد و از همین رو باید فرهنگ کارآفرینی را از کودکی آغاز کنیم تا وقتی کسی فوت کرد از او به عنوان زنده یاد کارآفرین یاد کنیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: کارآفرین کسی است که ثروت خود را بر روی زمین پیچ و میخ می کند و جامعه به او آفرین نمی گوید، بلکه جامعه به کسی که با زد و بند به ثروت می رسد، به به می گوید، در واقع کارآفرین باید در جامعه دارای ارزش باشد.
وی ادامه داد: وزارت تعاون و کار سیاست خود را به این سمت و سو سوق داده و اگر می خواهیم سیاست اشتغال را دنبال کنیم باید این سیاست توام با حفظ فرایند کارآفرینی باشد از همین رو ایده ای داریم که سازمان یا نظام کارآفرینی راه اندازی کنیم.
ربیعی اعلام کرد: وضعیت فعلی کشور زیبنده کشور امام حسین (ع) نیست، بنابراین باید وضعمان را تغییر دهیم؛ در فرهنگ دینی، اسلامی و ملی ما سخت کوشی نهفته است و نفتی که طلاست امروز در کشور ما بلا شده است و موجب شده تا فرهنگ سخت کوشی کمرنگ شود.
وی خاطر نشان کرد: ما باید از خدا بخواهیم تا به ما برکت دهد اگر نگاه ما به کار با برکت شد، آن وقت می فهمیم که کارآفرینی سرمایه گذاری بی هویت و سوءاستفاده از لای کاغذهای بانکی نیست.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی یادآور شد: باید از خدا بخواهیم به خود و زندگی مان برکت دهد تا بتوانیم به مردم خدمت کنیم، همچنین کمک کنیم تا با کارآفرینی رنج های جامعه را کم کنیم.
پایان پیام/
نظر شما