موافقت مجلس با کلیات لایحه پست و مخابراتی دولت

خبرگزاری شبستان: نمایندگان مجلس با لایحه اجازه تعیین و وصول حق امتیاز فعالیت بخش غیردولتی در زمینه کد و مخابرات موافقت کردند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز چهارشنبه 15 آبان با کلیات لایحه اجازه تعیین و وصول حق امتیاز فعالیت بخش غیردولتی در زمینه کد و مخابرات با 178 رأی موافق، 21 رأی مخالف و 8 رأی ممتنع موافقت کردند.

علیرضا خسروی، نماینده سمنان به عنوان اولین مخالف با این لایحه گفت: ما اگر مشکلات کشور در مباحث اقتصادی، مشاغل، تورم و ازدواج را لیست کنیم می‌بینیم مشکلی مهم‌تر از بحث دولت الکترونیک نیست.

وی اظهار کرد: اگر امروز نمی‌توانیم دهک‌های جامعه را شناسایی کنیم ضعف دولت الکترونیک است و اگر تردد در سطح شهرها برای کارهای اداری داریم نیز به دلیل ضعف دولت الکترونیک است.

وی گفت: طرحی که اینجا ارایه شده است طرح مناسبی برای رفع مشکلات است و اگر ما نقطه‌نظراتی داریم می‌توانیم در کمیسیون برنامه و بودجه آنها را در بررسی جزییات این طرح برطرف کنیم.

ابراهیم کارخانه‌ای، نماینده همدان نیز در موافقت با کلیات این طرح گفت: امروز هر کشوری که می‌خواهد استقلال و عزت خود را حفظ کند باید به فناوری علمی دست یابد که این فناوری‌های علمی شامل 4 موضوع یعنی ریزفناوری، زیست‌فناوری، فناوری اطلاعات و فناوری هسته‌ای است.

وی بیان کرد: ما در زمینه ریزفناوری رتبه هشت جهانی، فناوری هسته‌ای رتبه هشت و در مورد زیست فناوری جایگاه مناسبی داریم اما در مورد فناوری اطلاعات که قلب اطلاعاتی کشور است و شریان‌های کشور بر اساس آن در عرصه اطلاعات شکل می‌گیرد وضعیت مناسبی نداریم و در رتبه شانزدهم قرار داریم.

وی خاطرنشان کرد: تجهیزات فناوری در عرصه معادلات جهانی هر شش ماه یک بار به روز می‌شود ولی در حال حاضر در کشور ما هشت سال است تجهیزات فناوری ثابت مانده و ما هنوز نتوانستیم سیستم عامل ملی را برای امنیت فضای مجازی کشور به کار ببریم.

محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز در رابطه با این لایحه گفت: این درخواستی که ما امروز از مجلس داریم درخواستی است که من در سال 60 نیز به مجلس آوردم و همین موافقتی که امروز در مجلس با این لایحه صورت گرفت با آن موضوع نیز انجام شد و شرکت مخابرات توانست برخی از مشکلات خود را برطرف کند.

وی با بیان اینکه ما در واگذاری تلفن ثابت به‌روز شده‌ایم، گفت: ما در بحث زیرساخت‌ها توسعه یافته‌ایم و شکوفایی خوبی مخابرات کشور پیدا کرده است و تا سال 86 که این مجوز را داشتیم و توانستیم سرمایه‌گذاری خوبی داشته باشیم و 2173 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری کردیم و زیرساخت‌های کشور را توسعه دادیم اما سپس به دلیل واگذاری مخابرات که مصوبه مجلس بود به بخش خصوصی این موضوع سیر نزولی پیدا کرد و ما فقط 141 میلیارد تومان در سال 91 سرمایه‌گذاری کردیم.

واعظی تصریح کرد: در دنیای امروز ICT هم برای کشورهای توسعه‌یافته و هم برای کشورهای در حال توسعه جزء زیرساخت‌ها محسوب می‌شود و ما باید به همین دلیل زیرساخت‌های توسعه کشور را فراهم کنیم.

وی ادامه داد: اگر قرار است دولت الکترونیک و شبکه ملی اطلاعات که مورد توجه رهبری است، راه‌اندازی شود ما ناچاریم زیرساخت‌ها را داشته باشیم و نباید از دولت الکترونیک غافل شویم.

وی تصریح کرد: ایجاد دولت الکترونیک یک هدف است که ما در این لایحه نیز به دنبال آن هستیم.

وی تصریح کرد: کل درآمدهایی که در این لایحه به ما می‌رسد 2800 میلیارد تومان است که به هیچ‌وجه وزارت ارتباطات بنای تصدی‌گری در این زمینه ندارد و ما بیشتر به دنبال این هستیم که زیرساخت‌ها را فراهم کنیم و در بخش‌های امنیتی و همچنین سرمایه‌گذاری این زیرساخت‌ها را انجام دهیم.

وی تاکید کرد: ما توانسته‌ایم فقط 14 درصد از تکالیفی را که طبق قانون برنامه پنجم توسعه برای وزارت ارتباطات در نظر گرفته است در طول دو سال و نیم گذشته انجام دهیم و باید طی دو سال و نیم آینده نیز 86 درصد این تکالیف را انجام دهیم و به همین دلیل نیز باید در زیرساخت‌ها سرمایه‌گذاری کنیم.

وی تصریح کرد: ما قرار بود طبق برنامه پنجم توسعه رتبه دوم را داشته باشیم اما در حال حاضر در بخش زیرساخت‌ها رتبه پانزدهم را داریم.

در نهایت، نمایندگان با کلیات این لایحه موافقت کردند.

پایان پیام/


 

کد خبر 310365

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha