حجت الاسلام محمد رضایی، پژوهشگر مهدوی در گفتگو با خبرنگار حوزه مهدویت خبرگزاری شبستان بااشاره به شباهت ها و رهیافت ها اصحاب الحسین و اصحاب المهدی گفت: اصحاب امام حسین(ع) در طول نهضت و قیامشان به سه دسته تقسیم می شوند.
وی دسته اول را بنی هاشم دانست و بیان داشت: مهمترین ویژگی بنی هاشم این بود که در 10 سال دوران امامت اباعبدالله الحسین(ع) زیر نظر مستقیم امام بودند نه از جهت نسبی که مهمتر از آن رشد شخصیتی و تربیت پذیری آنهاست.
حجت الاسلام رضایی بااشاره به دسته دوم، افزود: دسته دوم اصحابی بودند که از بنی هاشم نبودند ولی از سال ها قبل معرفت تشیع را داشتند مثل حبیب ابن مظاهر و مسلم بن عوسجه که پیشینه تولی و تبری را نیز داشتند که از مدینه و مکه همراه امام بودند.
این پژوهشگر مهدوی ادامه داد: دسته سوم یارانی بودند که در طول نهضت و حین قیام به امام پیوستند مانند زهیر بن قین و حربن یزید ریاحی.
وی با بیان اینکه بیشترین یاران امام از کوفه بودند، اظهارداشت: اگر از لحاظ اجتماعی و جغرافیایی به قیام امام حسین نگاه شود، غیر از بنی هاشم که 18 نفر بودند، 54 نفر غیر از بنی هاشم، 5 تا 8 نفر از بصره و 40 نفر از کوفه بودند.
حجت الاسلام رضایی بااشاره به تشابه این دسته بندی با یاران امام عصر(ع)، اصحاب المهدی را دارای درجه بندی دانست و تصریح کرد: یاران امام زمان به میزان قرب و نزدیکیشان دسته بندی می شوند، بنابراین 313 نفر حلقه اول یاران هستند.
این پژوهشگر مهدوی با بیان اینکه عده ای بعد از ظهور به جبهه حق می پیوندند، افزود: در روایات آمده است که وقتی ظهور به وقوع می پیوندد و مردم جهان حقیقت ظهور را می بینند نخستین گروه در جوامع غیر اسلامی که ایمان می آورند دانشمندان هستند مانند ساحران فرعون که جز بنی اسرائیل نبودند ولی چون ایمانشان خالصانه بود در نهایت به شهادت رسیدند.
وی با تاکید به اینکه اصحاب المهدی جوان، شجاع، مومن و استوار هستند، ادامه داد: این موارد نباید مانع از این شود که فکر کنیم همین که ادعای ایمان کردیم یعنی که از اصحاب امام شدیم، باید مانند حبیب بن مظاهر بر ایمان خود استوار باشیم و نگاهمان به نگاه امام باشد، مطالبات امام را اجابت کرده و بر امام تقدم و تاخر نداشته باشیم در غیر اینصورت امام غریب می شوند.
حجت الاسلام رضایی بااشاره به اینکه در جوامع مختلف افرادی که فطرت پاک دارند ظرفیت اصحاب المهدی را دارند، اظهارداشت: با توجه به مثلث اصحاب الحسین، اصحاب المهدی و رسالتی که بر دوش منتظران در دوران غیبت است باید بگوییم که ما به عنوان مدعیان اصحاب المهدی در دوران غیبت با استواری و استقامت بر مکتب حق با تمام مشکلات به زمان شناسی، مکان شناسی که ما را به بصیرت زمانی می رساند، برسیم.
این پژوهشگر مهدوی بااشاره به تاریخ نامه نگاری به امام، گفت: عده ای در ابتدای امامت امام حسین به ایشان نامه نوشتند که اکنون که برادرت شهید شده بیا و قیام کن. امام فرمود تا معاویه زنده است بر پیمان برادرم هستم وقتی او مرد ما قیام می کنیم، آیا کسانی که امام را به قیام دعوت کردند او را همراهی نیز کردند.
وی افزود: پس به جای اینکه به امام دستور دهیم از امام بخواهیم که ما را راهنمایی کنند چراکه ولایت پذیری از مهمترین شاخصه های یاران امامان است.
حجت الاسلام رضایی با بیان اینکه سیرت و سنت اصحاب الحسین به گونه ای بود که افراد را به امام جذب می کردند، تصریح کرد: اگر در یاران حسین جاذبه برای حق است. در یاران امام مهدی(ع) نیز جاذبه وجود دارد به طوریکه در روایات آمده است که یاران مهدی نزدیک ترین جاذبه ها را به مهدی دارند.
این پژوهشگر مهدوی با توصیه به کسانی که ادعای حسینی و مهدوی را دارند، اظهارداشت: این افراد باید خود در اوج معرفت و رفتار باشند و بالاترین جاذبه را برای دین حق داشته باشند تا فطرت های پاک را جذب کنند و واسطه هدایت آنها باشند.
وی گفت: مهمترین رسالت در کنار معرفت به امام این است که به جامعه جهانی مکتب عاشورا و انتظار را معرفی کنیم تا به سرمقصود نهایی برسیم.
پایان پیام/
نظر شما