محمدجواد حیدری، مدیرکل نوسازی مدارس استان قزوین در گفتگو با خبرنگار شبستان بیان کرد: استان قزوین 2 هزار فضای اداری، آموزشی، فرهنگی و ورزشی دارد که از این تعداد فضا یک هزار و 400 مدرسه است و از این تعداد مدارس، 60 درصد سیستم گرمایشی استاندارد دارند.
وی ادامه داد: 40 درصد مدارس استان نیز که حدود 500 مدرسه می شود، دارای بخاری گازی، گازوئیلی و نفتی هستند و خوشبختانه هیچکدام از مدارس در سطح استان بخاری چکه ای ندارند و در واقع بخاری های چکه ای از سطح مدارس استان جمع آوری شده است.
مدیرکل نوسازی مدارس استان قزوین افزود: سیستم بخاری نفتی بیشتر در مدارس روستاها و بخاری گازی نیز در شهرها استفاده شده است که البته بخاری نفتی یک سیستم گرمایشی غیراستاندارد محسوب نمی شود زیرا سیستم بخاری نفتی در نقاطی که گازکشی نیست مورد استفاده قرار می گیرد و باید استاندارد آن نصب شود.
* 40 درصد مدارس سیستم های غیراستاندارد، بخاری نفتی و گازی دارند
وی اضافه کرد: در حال حاضر درصدد هستیم 40 درصد مدارسی که دارای بخاری نفتی و گازی هستند را تعویض کنیم و از همین رو در مدارسی که گازکشی صورت گرفته است، این سیستم گرمایشی تبدیل به سیستم پکیج یا موتورخانه می شود و همچنین در مدارسی که بخاری گازی استفاده شده است نیز یکی از سیستم های استاندارد به کار گرفته می شود.
حیدری با تعریف سیستم استاندارد گرمایشی در مدارس توضیح داد: سیستم های گرمایشی که از نظر اداره کل نوسازی مدارس استاندارد تلقی می شود، شامل سیستم حرارت مرکزی با رادیاتور، سیستم گرمایشی از کف با موتورخانه، سیستم پکیج دیواری و زمینی با رادیاتور و کوره هوای گرم برای مدارس کوچکتر و سیستم های تابشی است.
وی عنوان کرد: در مدارس ما بیشتر از سیستم موتورخانه با حرارت مرکزی و رادیاتور استفاده می شود که به تازگی نیز سیستم پکیج و گرمایش از کف در حال استفاده در مدارس است.
مدیرکل نوسازی مدارس استان قزوین با اشاره به اعتبار مورد نیاز برای استانداردسازی سیستم گرمایشی مدارس اظهار کرد: برای تعویض سیستم گرمایشی 35 تا 40 مدارس استان به سیستم های پکیج، موتورخانه و یا سیستم استاندارد دیگر، حداقل حدود 7.5 میلیارد تومان اعتبار نیاز است که با توجه به محدودیت پیمکانکاران تأسیساتی مجاز در سطح استان، یک پروسه دو تا سه ساله برای انجام کار نیاز است.
* استانداردسازی سیستم گرمایشی 60 مدرسه در سال جاری
وی اعلام کرد: طی هفت تا هشت سال اخیر مدارس جدیدی که در استان احداث می شوند، مجهز به یکی از سیستم های استاندارد مذکور هستند و مدارس جدید مشکل خاصی ندارد.
حیدری خاطر نشان کرد: در سال جاری اعتبار خوبی برای این منظور اختصاص یافته که این اعتبارات به تدریج در حال تخصیص است و در نظر داریم در سال جاری با 1.5 میلیارد تومان اعتباری که مقرر است به این امر مهم اختصاص یابد، تعدادی از مدارسی که سیستم گرمایشی آنها غیراستاندارد است و یا اشکالاتی را دارد، استانداردسازی کنیم.
وی یادآور شد: در این راستا اولویت نخست با مدارسی است که سال گذشته شرکت گاز نسبت به گازکشی آنها اقدام کرده است و اگر اعتباری باقی بماند برای سایر مدارس کار استانداردسازی سیستم گرمایشی صورت می گیرد که با توجه به میزان اعتبار و پراکنده بودن مدارس، حدود 60 مدرسه مجهز به سیستم گرمایشی استاندارد خواهند شد.
* کمک خیران در استانداردسازی سیستم گرمایشی مدارس باید افزایش یابد
مدیرکل نوسازی مدارس استان قزوین در ادامه با اشاره به لزوم کمک خیران در تجهیز مدارس گفت: کمک های خیران با وجود اینکه در احداث مدرسه خوب است و حتی از این نظر قزوین جزو استان های برتر محسوب می شود ولی در سیستم تأسیساتی و گرمایشی هنوز نتوانسته ایم آنگونه که باید از کمک های خیران بهره مند شویم.
وی ادامه داد: البته کمک هایی در این حوزه از سوی خیران وجود دارد به طوریکه در سال جاری نیز چندین قرارداد مشارکتی با خبران برای بهبود سیستم گرمایشی مدارس داریم و امیدواریم این رویکرد بهتر شود و هرچه بیشتر شاهد کمک خیران در این بخش باشیم.
حیدری خاطر نشان کرد: اداره کل نوسازی مدارس استان آمادگی دارد مدارسی که از مشارکت خیران بهره مند باشند را در اولویت قرار داده و سیستم های گرمایشی آنها را استاندارد کنیم.
وی در خصوص همکاری شرکت گاز با این اداره کل بیان کرد: در سال گذشته با همکاری شرکت گاز، لوله کشی گاز حدود 60 مدرسه از محل درب ورودی تا موتورخانه انجام شد و این کار در روستاها صورت گرفت.
مدیرکل نوسازی مدارس استان قزوین خاطر نشان کرد: در سال جاری نیز از محل اعتبارات مشارکتی با شرکت گاز مقرر است استانداردسازی سیستم گرمایشی مدارس صورت گیرد و این مدارس از یک سیستم مناسب و استاندارد برخوردار شوند.
پایان پیام/
نظر شما