جشنواره پرچم عرصه گسترده ای برای فعالیت های هنری ذیل نمادهویت ملی است

خبرگزاری شبستان:آیین اختتامیه نخستین جشنواره پرچم توسط سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با حضور جمع کثیری از اهالی فرهنگ و هنر و شهروندان تهرانی در باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد.

 

به گزارش  خبرگزاری شبستان، در این مراسم احمد مسجدجامعی رییس شورای اسلامی شهر تهران، امیر خوراکیان رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، محمدجواد شوشتری مشاور و مدیرکل دفتر شهردار تهران، علی معلم‌ دامغانی رییس فرهنگستان هنر، عباس شیرخدا پیشکسوت ورزش‌های باستانی،‌ محمدحسین نیرومند مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از اهالی فرهنگ و هنر از جمله میرجلال‌الدین کزازی، اکبر عالمی، اصغر همت، رضا صابری، رضا فیاضی، بهرام شاه‌محمدلو، محمود عزیزی، رضا بنفشه‌‌خواه، رضا رفیع، رضوان صادق‌زاده، عبدالجبار کاکایی، علی قلم‌سیاه، کورش پارسانژاد، جمال‌الدین اکرمی و مهناز واحدی در آن حضور داشتند.


در ابتدای این آیین، رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران گفت: جشنواره پرچم با هدف تربیت هویت دینی و ملی برنامه‌ریزی شد. پرچم نمادی است که همه سلایق، نگاه‌ها و اقشار در ذیل آن جا می‌گیرند، در نتیجه پرچم برای آن‌ها وحدت‌بخش و وحدت‌آفرین خواهد بود.


خوراکیان ادامه داد: برنامه‌های هنری، میدان و عرصه‌ای برای عرضه دستاوردهای هنری و در عین حال سرشار از شور، حماسه، غرور، عزت و افتخار ملت ایران است. جشنواره پرچم به‌ویژه در شرایط فعلی، پیام آور مقاومت ملت ایران در برابر هرگونه زیاده‌خواهی و ظلم و استکبار جهانی و مقاومت برای احقاق حقوق حقه ملت ایران است.


وی افزود: این جشنواره برای ما ارزش‌های متنوع و زیادی دارد و اگر در شب نخستین اختتامیه این جشنواره شاهد حضور چشمگیر چهره‌ها هستیم، به دلیل ظرفیت بالای این نماد هویت، افتخار و عزت ایران اسلامی است.
خوراکیان با تقدیر از داوران و شخصیت های فرهیخته‌ای که کار قضاوت و نظارت بر کیفیت جشنواره را در این جشنواره بر عهده داشته‌اند، از برگزارکنندگان، دبیران و شرکت‌کنندگان در این جشنواره تشکر کرد.


رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران افزود: این جشنواره علاوه بر ظرفیت‌هایی که در مسائل فرهنگی و هنری و فرهنگ عمومی دارد، چند ویژگی قابل توجه نیز داشته است. یکی از این ویژگی‌‌ها، کمیت آثار شرکت‌کنندگان بود. بیش از 20 هزار اثر به دبیرخانه این جشنواره ارسال شد که برای نخستین دوره یک جشنواره دور از انتظار است.


وی ادامه داد: دومین ویژگی این جشنواره کیفیت آثار ارسال شده است که به نقل از داوران، آثار ارزشمند و ممتازی در میان آثار ارسالی بوده که به کیفیت جشنواره کمک کرده است سومین ویژگی نیز نقش جدی کودکان است که بیش از 11 هزار اثر از مجموعه آثار ارسال‌شده به دبیرخانه جشنواره، ‌مربوط به نسل آینده ماست که مایه دلگرمی و غرور و افتخار ما هستند.


خوراکیان اظهار داشت: امیدواریم این جشنواره که تنها در سه رشته ولی با کیفیت و کمیت بالا تدوین شده است، در آینده به عرصه فراگیری برای یک فعالیت هنری در ذیل نماد هویت دینی و ملی ما تبدیل شود.


وی افزود: جشنواره پرچم این ظرفیت را دارد که اختتامیه دومین دوره آن در میدان آزادی یا استودیوم آزادی برگزار شود و محلی برای نمایش گروهی و عمومی از وحدت و هماهنگی و غرور و حفظ ارزش‌های دینی و ملی کشور عزیز ما ایران باشد.

 

 

مسجدجامعی: پرچم نمادی از فرهنگ پهلوانی ایران اسلامی ا‌ست

 

احمد مسجد جامعی رییس شورای اسلامی شهر تهران در مراسم اختتامیه نخستین جشنواره پرچم، با اشاره به درفش کاویانی و پرچم سپاه رسول‌الله(ص)، پرچم را نمادی از فرهنگ پهلوانی در ایران اسلامی دانست و گفت: خوشحالم که این مصوبه شورای شهر با استقبال گسترده شهروندان تهرانی روبرو شد. زمانی که طرح «پرچم،‌نماد هویت ملی» مطرح شد، ما برای دفاع از این مصوبه دشواری‌ةایی داشتیم و این بیانگر نکته‌ای است که کارهای مورد استقبال در جامعه ضرورتا کارهای بزرگ و پرحجم و پرهزینه نیست.


وی ادامه داد: روح شهر و روح شهروندی نیازهایی را طلب می‌کند که ریشه در اعماق ذهن یک جامعه دارد و نگرش به هویت ملی یکی از آن عرصه‌های مهم در این رویکرد است.


رییس شورای اسلامی شهر تهران افزود: پرچم در داستان‌های کهن ایرانی یادآور مقاومت در برابر ظلم است. کسی که نخستین پرچم را افراشت، در برابر طغیانگری بود که مغز جوانان ایرانی را در راستای خواست‌های خود طلب می‌کرد و او توانست با برافراشتن درفش کاویانی، این جوانان را جمع کند و بر ضد ظلم و استبداد و خودکامگی و افزون‌خواهی بشوراند.


مسجدجامعی گفت: این آداب پهلوانی که همراه با دانش و جوانمردی بود، همراه با پشتوانه خواست‌ها و دعای مردم نسل به نسل از پهلوانی به پهلوان دیگر منتقل می‌شد. پهلوانان در صحنه‌ ها پیش از همه استقرار می‌یافتند و پرچم را که نماد همدلی و نزدیکی قلب‌ها و نماد هویاری و دفاع از آیین و میهن بود، برمی‌افراشتند.


وی ادامه داد: این پهلوانی بعدها در قالب پهلوان بزرگی خلاصه شد، مولای متقیان علی(ع) پهلوان پهلوانان، نماد همه ایرانیان شد و حتی در متون کهن، ملاک و معیار پهلوانی، ویژگی‌های آن حضرت عنوان شد: شیر خدا و رستم دستانم آرزوست. حتی روایتی که ایرانیان از بین ده‌ها روایت منثور و منظوم انتخاب کردند، روایتی بود که مبنای پهلوانی را علی(ع) قرار می‌داد و این معیار در فرهنگ ایرانی استمرار یافت.


رییس شورای شهر افزود: علی(ع) پرچم سیاه رسول‌الله را بر دوش می‌گرفت و در دشواری‌ها، پرچم به او سپرده می‌شد و او ستوده‌ی همه مومنان و رسول خدا(ص) است. پرچم سیاه در این خاندان دست به دست گشت تا به دست عباس‌بن علی(ع) افتاد؛ کسی که در جریان جنگ‌های صفین رزم‌آوری را از پدر آموخته و آزمایش‌ پس داده بود و خوی و خصلت پهلوانی را از خاندان بنی هاشم ارث برده بود.


مسجدجامعی اظهار داشت: او علمدار بزرگی شد که مبنای حماسه و اسطوره شد، اسطوره‌ای که در خیال نبود بلکه در واقعیت بود. تفاوت حماسه علوی با سایر حماسه‌ها این است که این اسطوره با صفات انسانی و زمینی تحقق یافته است و صرفا بازتابی خیالی از خواست‌های تحقق‌نیافته مردم نیست.


وی ادامه داد: ما امروز عباس‌بن علی(ع) را به‌عنوان علمدار حرکت بزرگی می‌شناسیم که همه ایرانیان در همه تاریخ خود به آن فخر می‌فروشند. هیچ‌کجا نیست که فرهنگ ایران رفته باشد و محبت اهل بیت(ع) نرفته باشدو نام عباس و علی و حسین علیهما سلام تکرار نشده باشد. عباس(ع) هیچ‌گاه در برابر آن‌همه فشار تسلیم نشد و در جایگاه اخلاقی، ‌انسانی، معنوی و ویژه‌ای ایستاد که مورد رشک همه علمداران بود.


رییس شورای شهر تهران سپس به ارائه توضیحاتی درباره تصویب سند «پرچم، نماد هویت ملی ایران» و نصب پرچم‌های بزرگ در نقاط مختلف شهر تهران پرداخت و اظهار داشت: امیدوارم در دوره جدید مدیریت شهری برای پرچم آیین‌های ویژه‌ای داشته باشیم.


وی همچنین از امیر خوراکیان خواست در منصب رییس یک نهاد مهم فرهنگی و هنری، تمهیداتی برای تولید سرودها و اجرای آیین‌های برای برافراشتن پرچم در مناسبت‌های مختلف ملی، تاریخی ، انقلابی و جهانی بیاندیشد تا هر روز در کنار پرچم شاهد حضور متفاوت دوست‌داران و علاقمندان این مرز و بوم باشیم.


مسجدجامعی در پایان گفت: امیدوارم این جشن هر سال در ابعاد گسترده‌تری برگزار شود و مدیریت شهری به علایق مردم پاسخ دهد.

 

گفتنی است، بیش از 20 هزار اثر در سه بخش پوستر، عکس و نقاشی کودک و نوجوان به دبیرخانه این جشنواره ارسال شد که پس از مرحله نخست داوری آثار این جشنواره 247 اثر به تفکیک 31 اثر در بخش پوستر، 66 اثر در بخش عکس و 150 اثر در بخش نقاشی کودک و نوجوان به مرحله نهایی رسیدند که در مراسم اختتامیه جشنواره پرچم از90 نفر از صاحبان آثار برتر، شامل 20 نفر برگزیده و 70 نفر شایسته، تقدیر، تجلیل و در حاشیه این جشنواره نمایشگاهی از آثار برگزیده جشنواره برپا شد.
 

 

پایان پیام/

کد خبر 309654

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha