به گزارش خبرنگار شبستان ازمشهد محمد یوسف سپهریراد، معاون مدیر کل و مدیر آموزش و پرورش نیشابور صبح امروز(25 فروردین) در مراسم نواخته شدن زنگ عرفان در دبیرستان شیخ عطار نیشابور گفت: باید با افق روشنتر، روز های ملی عطار، خیام و در آینده فضلابن شاذان را برگزار کنیم.
وی افزود: باید نیشابور در اوج قلههای دین، علم و معرفت قرار گیرد و سبب مجد و عظمت این سرزمین شاهد و شهیدپرور باشیم.
درادامه دکتر مهدی نوروز، عطارشناس گفت: کتابهایی به این مرد بزرگ نسبت داده شده است که باید با تحقیقات مستمر، وضعیت و صحت آنها مشخص شود.
وی افزود: مرحوم استاد سعید نفیسی 68 کتاب را به او نسبت میدهد که بعضی از آنها با این که دارای اسامی متفاوتی است، ولی محتوای تقریبا یکسانی دارد.
وی تصریح کرد: تذکرةالاولیا به معرفی 72 عارف میپردازد که ابتدا با امام صادق(ع) آغاز میکند و آخرین آن امام باقر(ع) است.
این استاد دانشگاه گفت: مختارنامه مجموعه رباعیات عطار نیشابوری است که با بعضی از رباعیات حکیم خیام مشابه است و در اصل متعلق به عطار است.
نوروز با اشاره به اینکه دیوان عطار حدود 10 هزار بیت، شعر دارد، توضیح داد: منطقالطیر، مصیبتنامه، الهینامه و اسرارنامه، مثنویهای چهارگانه اوست که ادامه حدیقه سنایی است.
وی با بیان اینکه مختارنامه کتابی دیگر از عطار است، اذعان داشت: منطقالطیر شاید زیباترین اثر منظوم ادبیات جهان است که چهار هزار و 700 بیت دارد.
نوروز تصریح کرد: عطار در این کتاب به پرندگانی میپردازد که هر پرنده نماینده قشری از اقشار جامعه و صفتی از صفات انسانی است و مراحل سیر و سلوک و مقامات معنوی در آن ذکر میشود.
پایان پیام/
نظر شما