به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، علی اکبر ولایتی دیپلماتی 68 ساله است که چند روز گذشته شغل سنگینی به دیگر مشاغل صعب او اضافه شد. او در بزرگترین سمتش، مشاور امور بین الملل مقام معظم رهبری است که در این حالت کوچکترین کارش رصد تمام اتفاقات بین الملل به خصوص جهان اسلام و مشاوره دادن به شخص اول مملکت اسلامی برای اتخاذ راهبردهای صحیح مقتضی با زمان است.
از سویی دیگر ولایتی دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی است که از چندین کشور مسلمان منطقه و جهان تشکیل شده و در اجماعشان وی را به عنوان دبیرکلی مجمع برگزیده اند. کوچکترین وظیفه ولایتی در این شغل برگزاری اجلاس های مختلف مرتبط با این مجمع در زمینه هایی چون جوانان و بیداری اسلامی، شاعران و بیداری اسلامی، زنان و بیداری اسلامی و علما و بیداری اسلامی در تهران و میزبانی این اجلاس هاست. همچنین رفت و آمد به کشورهای عضو مجمع و دیدار با مقامات آنها و اتخاذ تصمیم های مختلف در جهت تقویت بیداری اسلامی در جهان است.
علی اکبر ولایتی همچنین به طبابت خود در تخصص اطفال ادامه می دهد و هم اکنون ریاست بیمارستان مسیح دانشوری را نیز برعهده دارد که کوچکترین کار وی در این شغلش هم گذاشتن چند ساعت وقت در روز و هفته برای رسیدگی به امور بیماران مطب و بیمارستانی به وسعت مسیح دانشوری است.
ولایتی همچنین به تدریس در دانشکده های بین الملل نیز می پردازد و ذره ای هم از تربیت نیروی استراتژیست در کشور غفلت نمی کند.
در کنار همه این مشاغل سخت علی اکبر ولایتی چند روزی است که ریاست مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام یعنی مرکزی با چارت کاری بسیار وسیع را نیز پذیرفته است.
مرکز تحقیقات استراتژیک؛ مرکزی با هزاران وظیفه تعیین کننده
ساختمان بلند و شیشه ای در ضلع جنوبی پارک نیاوران چند سالی است که بنابراهمیت مرکز تحقیقات استراتژیک به این مرکز واگذار شده است.
هدف مرکز تحقیقات استراتژیک این تدوین و تنظیم استراتژی برای جمهوری اسلامی ایران در ابعاد گوناگون است.
رئیس این مرکز و همراهانش وظیفه شان انجام مطالعات استراتژیک در زمینههای مختلف بینالمللی، سیاسی، اقتصادی، حقوقی، فرهنگی و اجتماعی است.
در این راستا انجام مطالعه و تحقیق پیرامون آن دسته از موضوعاتی که براساس قانون در حیطه وظایف مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار دارد (تدوین سیاستهای کلان نظام، ارائه مشاوره به رهبری، بازنگری احتمالی قانون اساسی، ارائه راهحل در زمینه معضلات کلان و موضوعات مورد اختلاف میان نهادهای قانونی و...) از دیگر وظایف ولایتی و دوستانش در این مرکز است.
با توجه به اینکه مجمع تشخیص مصلحت نظام در جهت تدوین استراتژی کلی نظام عمل می کند، لذا فعالیتهای پژوهشی مرکز نیز عمدتاً ماهیتی استراتژیک دارند.
مرکز تحقیقات استراتژیک بخش قابل ملاحظهای از نتایج تحقیقات خود را برای مسؤولان عالی رتبه کشور ارائه میکند و برخی را نیز به صورت کتاب منتشر میسازد. علاوه بر آن، نشریه "راهبرد" فصلنامه مرکز تحقیقات استراتژیک نیز بخش دیگری از نتایج تحقیقی را در قالب مقالات منتشر میکند. فصلنامه National Interest نشریه دیگر این مرکز است که به زبان انگلیس منتشر میشود.
از وظایف سنگین این مرکز رصد اقدامات استراتژیکی دولت است که ولایتی این وظیفه را در قبال دولت یازدهم بر عهده دارد.
مرد روزهای سخت وزارت حالا 68 ساله است
ولایتی در سال های پس از انقلاب از مردانی در نظام جمهوری اسلامی ایران به شمار می رفت که از شایستگی وی در بیشتر زمینه های نظام بهره مند می شدند.
یعنی همزمان در طبابت و سیاست خارجی و داخلی به نظام خدمت می کرد و این مرد روزهای سخت حال هم می تواند این کار را ادامه دهد. اما نکته قابل تامل و تفاوت این زمان و گذشته سن و سال آقای ولایتی است. او دیگر مرد جوان و ریش سیاه پس از انقلاب نیست. پس کمتر از گذشته می تواند چند پست را با یکدیگر قبول کند.
حال سوال این جاست که چرا ولایتی مرکز تحقیقات استراتژیک را پذیرفته؟
ولایتی مردی است که ثابت کرده می تواند به اعتماد بزرگان نظام پاسخ مثبت دهد. پس سن و سال و وظایف سنگین مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع نمی تواند او را از هدف بزرگش یعنی جلب اعتماد بزرگان نظام همچون آیت الله خامنه ای و آیت الله هاشمی رفسنجانی باز دارد.
به نظر می رسد یکی دیگر از دلایلی که ولایتی را به سمت مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام سوق داده همسان بودن وظایفش است. به این معنا که ولایتی در مسند ریاست این مرکز هم می تواند با استفاده از مطالعات استراتژیکش به مشاوره رهبری بپردازد و با این اقدام هم مشاوره اش منبع مطالعاتی بیشتری دارد و هم در کار سابقش خللی ایجاد نمی شود.
حال باید دید این دیپلمات کهنه کار با مشغله ای که برایش ایجاد شده چگونه می تواند میان سختی های کاری اش توازن ایجاد کند!
پایان پیام/
نظر شما