به گزارش سرویس دیگر رسانه های خبرگزاری شبستان، انتخاب نوشت: جان کری، وزیر خارجه آمریکا، برای نخستین بار پس از برکناری دولت اسلامگرای محمد مرسی توسط ارتش به مصر سفر میکند. یک روز پس از این سفر نیز دادگاه رئیسجمهور برکنارشده مصر برگزار خواهد شد. به گزارش خبرگزاری رویترز، این سفر در حالی انجام شده که اسلامگرایان هوادار محمد مرسی جمعه برای جلوگیری از برگزاری دادگاه رئیسجمهور برکنار شده مصر تظاهرات روزانه برگزار کردهاند.
محمد مرسی به همراه 14 تن دیگر از رهبران حزب اسلامگرای اخوان المسلمین دوشنبه (فردا) محاکمه میشود. وی با اتهامیهمچون صدور فرمان قتل تظاهرکنندگان در دوره ریاست جمهوری خود و تشویق به خشونت روبهرو است.
روزهای دشوار اوباما
روابط استراتژیک آمریکا و مصر پس از سرنگونی مرسی رو به وخامت گذاشت. مرسی نخستین رئیسجمهور مصر بود که به شکل دموکراتیک انتخاب شده بود. برای واشنگتن بسیار دشوار است که نسبت به شرایط غیر دموکراتیک در مصر بیتفاوت باشد. با وجود تمام محافظهکاریهایی که دولت آمریکا در برخورد با تحولات مصر به خرج داده است، مخالفان دولت مرسی آمریکا را متهم میکنند که از رئیسجمهور برکنارشده مصر حمایت میکند.
در روزنامههای دولتی نیز غالبا میتوان مطالبی یافت که از تلاش آمریکا برای بازگرداندن اخوان المسلمین به قدرت خبر میدهند. این روزنامهها مدعی هستند که آمریکا به واسطه اخوان المسلمین در صدد تسلط بر مصر و دیگر کشورهای خاورمیانه است.
اوباما اخوانی است!
گزارشهایی نیز در برخی رسانههای حامیدولت موقت منتشر شده که مدعی است اوباما یکی از اعضای اخوانالمسلمین است.سرنگونی مرسی، اوباما را در شرایط دشواری قرار داده است. وی خواهان حفظ روابط نزدیک با پرجمعیتترین کشور عربی است که با اسرائیل یک پیمان صلح منعقد کرده و کانال سوئز، آبراه اتصال اروپا به آسیا را نیز در کنترل در دارد. در همین حال اوباما نگران است که متهم به بیتوجهی به سرنگونی یک دولت قانونی توسط کودتای نظامیشود. در تازه ترین تنش در روابط این دو کشور، ایالات متحده نهم اکتبر اعلام کرد که از تحویل برخی تسلیحات نظامیاز جمله چندین تانک، هواپیمای جنگنده، موشک و هلیکوپتر خودداری کرده است. همچنین پرداخت 260 میلیون دلار کمک آمریکا به مصر نیز منوط به پیشرفت دموکراسی در این کشور شده است.
پایان پیام/
نظر شما