به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری شبستان، رییس جمهور درسخنرانی آیین مراسم بازگشایی مدارس سخنانی متفاوت اما از جنس دانش آموز فهیم را زد و از مسوولان آموزش و پرورش مطالباتی کرد که احیا و اجرای هریک از مطالبات می تواند تحولی در نظام تعلیم و تربیت باشد و به رشد و شکوفایی دانش آموزان کمک کند تا تک تک آنان برای جامعه مفید واقع شوند .
اما با گذشت 42 روز از بازگشایی مدارس هنوز از تعیین زمانی برای زنگ کتاب خوانی، انشا و گفت و گو خبری نیست وزیر آموزش و پرورش و معاون فرهنگی و پرورشی آموزش و پرورش از ابلاغ دستورالعمل برای مدارس در این راستا در روزهای آینده خبر می دهند. آینده ای که هنوز نیامده است و مبهم است.
در این باره باید گفت: روحانی در مراسم باز گشایی مدارس در روز اول مهرماه با خطاب قرار دادن فرهنگیان، به بیان نکاتی به آنان پرداخت و اظهار کرد: اولین نکته من این است که زنگ کتاب تشکیل شود و ساعتی را طول هفته یا ماه به کتاب خواندن و توضیح آنچه در کتاب یک دانشآموز یافته است اختصاص دهند.
وی در همین راستا خاطرنشان کرد: جامعه ما از کتاب و کتابخوانی فاصله دارد و خواندن کتاب و آشنایی آن باید از کلاس اول شروع شود در کشورهای پیشرفته دانشآموزان سالهای ابتدایی در هفته چند کتاب میخوانند و خلاصه آن را برای هم توضیح میدهند.
رییسجمهور همچنین گفت: تلاش کنیم تا فرهنگ شفاهی را به فرهنگ کتبی تبدیل کنیم بسیاری از مردم میتوانند خواست خود را با زبان مطرح کنند ولی توان آن را ندارند که خواستها خود را روی کاغذ بیاورند و باید این وجود چقدر حقوق مردم تضعیف میشود.
روحانی همچنین احیای زنگ انشا را یک ضرورت خواند و اظهار کرد: بگذارید دانشآموزان در انشای خود اول از همه از معلمشان نقد کنند از کاستی مدرسهشان بگویند اجازه دهید در انشاء خود از رییسجمهور انتقاد کنند به او پیشنهاد دهند و نواقص و کاستیهایی که در کار رییسجمهور کشورمان میبینند، میدانند و میفهمند بنویسند. پس از آن مدارس این انشاها را برای ریاست جمهوری ارسال کنند تا پیوند و رابطه رییسجمهور با دانشآموزان بیشتر و بیشتر شوند.
وی همچنین با بیان اینکه “لازم است تا در مدارس زنگ گفتوگو بویژه در دوران متوسطه تشکیل شود”، گفت: بگذارید همه گفتوگو، مباحثه کردن و نقد مؤدبانه کردن را دوران دانشآموزی یاد بگیرند و آن کرسی آزاداندیشی که رهبری معظم انقلاب بر آن تاکید کردند از زنگ گفتوگو آغاز شود.
روحانی افزود: من به وزارت فرهنگ وآموزش و پرورش پیشنهاد میکنم که این زنگ را در ساعتی از هفته یا در ماه بنگجاند و بعد از آن را جز مواد درسی که نمره دارد قرار دهد. بگذارید دانشآموزان با بحث، مباحثه و تجارب آرا از آغاز تحصیلاتشان آشنا شوند.
رییسجمهور در پایان، به طرح پرسش مهر سال تحصیلی جدید پرداخت و گفت: عزیزان من و دانشآموزان سراسر کشور اگر پدر شما رییسجمهور باشد چه اقدامی به او توصیه میکنید که بتواند اعتدال و میانهروی را در همه ابعاد زندگی اجتماعی جامعه ایران بگستراند.
در این راستا حسین هژبری معاون فرهنگی و پرورشی آموزش و پرورش در نشست خبری خود در تاریخ 29 مهرماه گفت: یکی از تاکیدات رئیس جمهور در اول مهر ماه احیای زنگ انشا بود. البته در حال حاضر در بیشتر کتاب های درسی صفحاتی برای نگارش تفکر و عقاید دانش آموز روی یک موضوع مشخص وجود دارد اما باید تلاش شود تا روال نوشتن دانش آموز به یک عادت تبدیل شود و فرهنگ نوشتاری دانش آموز تقویت شود.
وی افزود: در بسیاری مواقع دیده شده است که دانش آموز تفکر خود را به صورت شفاهی خوب بیان می کند، اما در مرحله نوشتن از کار باز می ماند و رئیس جمهور به خوبی با درک این موضوع خواهان احیای زنگ انشا در مدارس کشور شد.
به گفته هژبری باید اهمیت زنگ انشا را برای دانش آموز روشن کنیم و بگوییم که اهمیت آن از زنگ ریاضی و علوم کمتر نیست. زمانیکه بتوانیم این فضا را ایجاد کنیم دانش آموز هر چه سریعتر به رشد فکری و بلوغ خواهد رسید. باید بتوانیم دامنه لغات دانش آموزان را افزایش دهیم تمام این موارد در زنگ انشا اتفاق می افتد. چرا که دانش آموز اگر به این مهارت دست یابد در درس های خود مانند ریاضی هم موفق خواهد بود.
هژبری درباره زمان به صدا درآمدن زنگ انشا توضیح داد: کمیته ویژه ای برای پیگیری خواسته های رئیس جمهور تشکیل شده است و احتمالاً تا هفته آینده روزهای به صدا درآمدن زنگ کتابخوانی، انشا و گفتگو اعلام می شود.
این در حالی است که با گذشت دو هفته از این نشست خبری هیچ زنگی هنوز از مدارس سراسر کشور به گوش نمی رسدالبته حامد علامتی دبیر کل اتحادیه انجمنهای اسلامی از برگزاری گفتگو و بحث در میان دانش آموزان در باره ی رابطه ایران و آمریکا در حاشیه راهپیمایی در قالب طرح زنگ گفت و گو خبر داده است تا شاید این مسئله پیش زمینه ای برای اجرای مطالبات رییس جمهور باشد.
پایان پیام/
نظر شما