موانع پیش روی سوادآموزی باید حذف و یا به حداقل ممکن کاهش یابد

خبرگزاری شبستان: معاون نهضت سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش گیلان با تاکید به صفر رساندن بی سوادی در گروه سنی زیر 50 سال، گفت: باید مشکلات و موانع پیش روی سواد آموزی حذف و یا به حداقل ممکن کاهش یابد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، محمد امیری، معاون نهضت سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش گیلان امروز(9آبان) در جلسه شورای اداری شهرستان رشت که در محل فرمانداری رشت برگزار شد، در مورد به صفر رساندن بی‌سوادی تا پایان برنامه پنجم وزارت آموزش و پرورش و نهضت سواد آموزی، گفت: مقام معظم رهبری فرمودند که باید با برنامه‌ریزی دقیق و جامع این هدف مهم محقق شود.

 

وی به گذشت سه دهه از فرمان تاریخی حضرت امام(ره) در خصوص تشکیل نهضت سوادآموزی، اشاره کرد و افزود: فعالیت‌های این نهاد مقدس منجر به افزایش درصد باسوادی و کاهش چشمگیر تعداد بی‌سوادان در کشور شده است.

 

امیری تصریح کرد: در سه سال اخیر با ابلاغ نامه پنجم دی ماه سال 89 مقام معظم رهبری، حرکتی نو در سواد آموزی کشور پدید آمد، تا منویات مقام معظم رهبری مبنی بر به صفر رساندن بی‌سوادی در گروه سنی زیر 50 سال، تحقق یابد.

 

وی اذعان کرد: از این رو تغییر و تحول در ساختار اداری و آموزشی سواد آموزی امری لازم و از ضروریات انکارناپذیر بوده و می‌بایست در حوزه نرم افزاری و سخت افزاری، اصلاح ساختار آموزشی و اداری و استفاده از ظرفیت‌های دستگاه‌های دولتی و غیردولتی، مشکلات و موانع پیش روی سواد آموزی، حذف و یا به حداقل ممکن کاهش یابد.

 

امیری در خصوص آشنایی با دوره‌های سواد آموزی تصریح کرد: دوره‌های سواد آموزی تا قبل از سال 90 شامل مقدماتی، تکمیلی، پایانی و پنجم بزرگسالان بود که ارزش تحصیلی آنها به ترتیب برابر با دوم، سوم، چهارم و پنجم ابتدایی لحاظ می‌شد.

 

وی اضافه کرد: از سال 89 با تصویب شورای عالی آموزش و پرورش ساختار جدید تحت عنوان دوره سوادآموزی، دوره انتقال و دوره تحکیم ابلاغ و لازم الاجرا شد.

 

امیری بیان کرد: دوره سواد آموزی دوره‌ای است که به منظور دستیابی افراد بزرگسال به حداقل سواد، طراحی و اجرا می‌شود و ارزش تحصیلی آن معادل با سوم ابتدایی است.

 

وی گفت: کسانی که 10 سال تمام داشته باشند و بی‌سواد بوده و یا دارای مدرک تحصیلی مقدماتی نهضت و یا اول و دوم ابتدایی باشند، می‌توانند در این دوره ثبت نام کنند.

 

پدیده بیسوادی یک پدیده ناخوشایند است
معاون سواد آموزی گیلان، دوره انتقال را دوره‌ای دانست که فرصت ادامه تحصیل را برای کسانی که دوره سواد آموزی را گذرانده‌اند و یا کسانی که فاقد شرایط ادامه تحصیل در نظام آموزش و پرورش رسمی هستند، فراهم می‌کند.

 

امیری در ادامه تصریح کرد: ارزش تحصیلی این دوره معادل با پایان دوره ابتدایی است و قبول شدگان می‌توانند پس از آن در دوره اول متوسطه(راهنمایی) ادامه تحصیل دهند.

 

وی همچنین خاطر نشان کرد: دوره تحکیم نیز فرصت استمرار و پایداری آموخته‌ها و کاربرد آن برای کسانی که دوره سواد آموزی را گذرانده‌اند و تمایل به ادامه تحصیل ندارند را فراهم می‌سازد.

 

امیری در ادامه با بیان اینکه پدیده بیسوادی به عنوان یک پدیده ناخوشایند مطرح است، از همه مدیران نهادهای دولتی و غیر دولتی خواست برای ترغیب و تشویق بیسوادان اقدام کنند.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 308284

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha