به گزارش سرویس دیگر رسانه های خبرگزاری شبستان، خودش میگوید که مخالفتراشی قدیمیترین اصل برای امتیازگیری در مذاکره است. اصلی که به نظر او بدیهی است و دانستن آن نخستین گام در الفبای سیاست است، اصلی شکستخورده که با وجود آزمایش آن در هشت سال دولت احمدینژاد نه امتیاز برای کشور به ارمغان آورد نه باب مذاکرهیی را گشود . رامین بی توجه به تجربه دولت نهم و دهم همچنان مصرانه پیگیر آن است.
رامین که این روزها شایعه دست داشتن او به عنوان طراح بنرهای صداقت امریکایی بر سر زبانها افتاده میگوید، از این کار تقدیر میکنم. این بزرگترین خدمت به روحانی بود.
روزنامه اعتماد در ادامه نوشت: مصاحبه پرحاشیه «اعتماد» با محمدعلی رامین، مشاور مطبوعاتی محمود احمدینژاد به شرح زیر است.
نظرتان درباره مذاکره ایران – امریکا چیست؟
در این باره مصاحبه نمیکنم. تا وقتی ایالات متحده امریکا ایالات مستقله شد.
منظورتان چیست؟
وقتی ایالتهای امریکا مستقل شدند و ایالات متحده از هم پاشید و به چند ایالت مستقل از هم تبدیل شد.
فکر نمیکنید به ما وعده سر خرمن میدهید؟
نه خانم خیلی طول نمیکشد، نهایت یکی و دوسال آینده شاهد این اوضاع خواهیم بود.
در این باره خبری دارید؟
این یک فرآیند مشخص و قابل پیشبینی است.
میگویند شما ایدهپرداز چاپ بنرهای «صداقت امریکایی» بودید؟
مهم نیست، مگر اهمیتی هم دارد.
اگر مهم نبود برای چند روز متوالی در صدر اخبار قرار نداشت و دستور جمعآوری آنها صادر نمیشد؟
ببینید، تدارک این بنرها از سوی هر کسی بوده اقدامی هوشمندانه و در راستای حفظ منافع ملی و دفاع از حیثیت اسلامی ایرانیان ذلتناپذیر بوده است. من از این کار تقدیر میکنم زیرا به سود مذاکرهکنندگان ایرانی است، چاپ این بنرها و نصب و تکثیرشان بزرگترین خدمتی بود که میشد برای دولت آقای روحانی در بحث مذاکره با امریکا انجام داد.
خدمت، اما کارشناسان این را تعبیر به کارشکنی و چوب لای چرخ دولت گذاشتن کردند؟
اینکه این آگاهیرسانی به کارشکنی تعبیر شود تاسفبرانگیز است، آن هم در شرایطی که ایالات متحده امریکا مصرانه هم پیمانانش را وادار به ابراز مخالفت با انجام مذاکره مستقیم با تهران میکند.
به نظرتان دولت امریکا از اسراییل میخواهد خبرهایی که در رابطه با تماس تلفنی اوباما با روحانی انجام گرفت را زیر سوال ببرد؟
بله، این کاملا روشن است که امریکا، عربستان و اسراییل را وادار به موضعگیری کرده است.
میخواهید بگویید که ابراز مخالفتهای عربستان و اسراییل از سوی امریکا دیکته میشود و هماهنگ شده است؟
بله، کسی که این را نداند چیزی از سیاست نمیفهمد.
چرا امریکا باید خودش خواهان مذاکره با تهران شود و بعد برای انجام این مذاکره مانعتراشی کند؟
به خاطر اینکه امتیازات بیشتری از ایران بگیرد، امریکا و همپیمانانش با مذاکره درصدد گرفتن امتیازات بیشتری از ایران هستند.
اسراییل و عربستان که از تحریم ایران بیشتر سود میبرند با انجام مذاکرات که برخی منافع آنها تهدید میشود؟
اینطور نیست. امریکا با این روش سود بیشتری عایدش میشود. ببینید وقتی دو طرف میخواهند باهم صحبت کنند در شرایطی مشابه ایران – امریکا، طرفی که با هوشتر است مخالفخوانی میکند تا بعد منت بگذارد که میخواهد مذاکره کند.
این مخالفتتراشیها چه نتیجهیی دارد؟
این قدیمیترین شیوه امتیازگیری است.
پس شما هم با چاپ بنرهای صداقت امریکایی میخواستید مقابله به مثل کنید؟
این ربطی به آن پروژه ندارد. ببینید من فقط گفتم کسی که در مذاکره هوشمندتر باشد مخالفتتراشی میکند.
پس سخنان تند محمود احمدینژاد در هشت سال گذشته علیه مقامات امریکایی و اسراییل و مطرح کردن هولوکاست برای مخالفت تراشی و امتیازگیری بیشتر بود؟ اما دولتهای احمدینژاد نتوانست حتی باب مذاکره را هم باز کند چه برسد به امتیازگیری و تنها عایدی آن تحریمهای بیشتر بود؟
این سوال شما انحرافی است، من به آن جواب نمیدهم.
چرا انحرافی؟ این نقدی است که قریب به اتفاق کارشناسان به عملکرد دولتهای احمدینژاد وارد میدانند.
یک دولت اگر میخواهد با دشمنِ گردنکشی که بیش از 60 سال جنایت و تجاوز کرده است و هیچ صداقت و هیچ انسانیتی نسبت به کشور مقابلش مشاهده نکرده است و حالا فصلی ایجاد شده و ادعاهایی برای مذاکره مطرح شده است آیا باید تمام پشتوانههایش را قطع کند و باید تمام نیروهای ارزشمدارش را گرفتار خفقان کند یا اینکه با اقتدار و صلابت پایداری کند؟ آیا دولت باید بیاید این ارزشها و پایداریها را به حرکتهای تندروی و خرابکارانه ضد دولتی تعبیر و تلقی کند؟ مگر دولت دولت سادهلوحی باشد که نفهمد طرف مقابل امریکای جنایتکار با لبخند به ظاهر صمیمی میخواهد فریبش بدهد، آن دولت هم حتما فریب میخورد و ناموفق خواهد بود و بیشترین خسارات را به کشور و نظام وارد میکند.
دولت یازدهم با تاکید بر شرایط منصفانه و عادلانه میخواهد ثابت کند که متفاوت از دولت گذشته است، اینطور نیست؟
ببینید این دولت منتخب ملت ما است و برای ما محترم است اما نباید گرفتار توهم شود و نباید با تندرویها خودش را تسلیم امریکا کند، چرا که امریکا اگر بفهمد دولت پشتوانه مردمی ندارد یک ساعت هم از آن حمایت نمیکند. دولت امریکا الان احساس میکند دولت یازدهم دولت مردمی و ملی است و به پشتوانه امام خامنهای وارد فاز جدیدی از روابط مورد نظر شده است، اما دولت نباید همه پشتوانهها را نادیده بگیرد، در شرایط کنونی بزرگترین پشتوانه ملی برای مذاکره با امریکا بزرگداشت 13 آبان ماه توسط مردم است که امسال باید هر چه حماسیتر به روز ملی مبارزه با امریکا تبدیل شود تا برای ایران اقتدار بیشتری به ارمغان بیاورد.
به نظرتان آیا مبارزهطلبی برای انجام مذاکرات در این فضا که دولت روحانی میخواهد به جامعه بینالملل نشان بدهد که مواضعش با دولت احمدینژاد متفاوت است حتی مقام معظم رهبری هم معتقد به نرمش قهرمانانه هستند منطقی است؟
چرا دولت ما باید اینقدر ساده به موضوع نگاه کند، چرا باید نسبت به عملکرد دولتهای قبلی جمهوری اسلامی اظهار پشیمانی کند، جمهوری اسلامی 34 سال است با اقتدار و استقامت و پایداری اعلام کرده به هیچ قدرتی وابسته نیست چرا این دولت باید مسیر عزت و پایداری را عوض کند.
چون سیاستهای دولت قبلی جز انزوای بینالمللی برای کشور و تحریم های بیشتر برای ایران ثمری نداشت.
این انزوا نیست چراکه اگر ما این را انزوا بدانیم آن با انقلاب اسلامی و پیروزی مردم و تشکیل جمهوری اسلامی شروع شد، جمهوری اسلامی همواره به دنبال استقلال و قطع وابستگیها بوده است. این استقلال نباید با انزوا اشتباه گرفته شود ما منزوی نیستیم، ما پرنفوذترین حکومت در میان ملتهای جهان هستیم. رهبر امریکا منفورترین رهبر سیاسی جهان است در حالی که رهبر انقلاب اسلامی محبوبترین حاکم درمیان ملل جهان است چه در داخل و چه در جهان.
قبول ندارید که دیپلماسی هشت سال گذشته ایران چالشآفرین بود تحریمهای علیه ایران در هشت ساله گذشته نسبت به اوایل انقلاب چند برابر سختگیرانهتر شده است؟
این تحریمها از روز اول همراه انقلاب بوده است به محض تشکیل دولت موقت و نخستوزیر موقت دکتر بازرگان علیه ایران اعمال شدهاند، فراموش نکنیم شدیدترین تحریمها در زمان رفسنجانی وضع شدند و آنچه در چند سال اخیر اتفاق افتاده است ناشی از نوعی احساس ضعف و تزلزل بوده که در سالهای اخیر از طریق جریاناتی صورت گرفته بود که از داخل به غربیها پیغام میدادند شما تحریمها را تشدید کنید تا به حساب دولت احمدینژاد گذاشته شود و مردم از آن تفکر رویگردان شوند.
فکر میکنید پیغامهای این جریانات از عملکرد احمدینژاد موثرتر بوده است؟
اینها بسترسازی برای تشدید تحریمها بود.
اگر معتقد به تشدید تحریمها و ایجاد شرایط دشوار چند سال اخیر در کشور نیستید که منجر به تجدید نظر بزرگان نظام دربرقراری مذاکره تهران – واشنگتن شد، پس چرا بدون اینکه دولت اعتراضی بکند بنرهای صداقت امریکایی که مذاکرات احتمالی دولت با واشنگتن را نشانه گرفته بود یک شبه جمعآوری شدند؟
اینها سیاستهای کلی نظام نیست که یکسری مخالفتهایی با این بنرها ابراز شد که البته اشتباه هم بود ولی برای حفظ آرامش در داخل این بنرها جمعآوری شدند. بنده سیاستهای بینالمللی اتخاذ شده اخیر را اشتباه میبینم چراکه نظام را درعرصه آسیبپذیری قرار میدهند و هرکسی از نزدیکان دولت این روشها را بر دولت تحمیل کرده کملطفی کرده است.
به عقیده بنده باید هر کمکی کرد که روحانی و مذاکره کنندگانش بتوانند در پشت میز مذاکره هوشیاری و بیداری ملت ایران را تفهیم بکنند. امریکا باید بداند و باور کند که ایران جنایاتش را فراموش نکرده است و تا راستیآزمایی نشود این امریکاست که باید از مواضع ضد ایرانیاش عقبنشینی کند. دولتمردان ما باید این پیغام را به امریکاییها منتقل کنند که نوابصفوی در ایران نمرده است و آنها نمیتوانند نقش رزمآرا را از کسی مطالبه کنند.
عملکرد دولت روحانی را گذشته از بحث مذاکره ایران و امریکا چگونه ارزیابی میکنید؟
بنده فعلا درباره دولت روحانی قضاوت نمیکنم.
ارزیابیتان از رای اخیر مجلس به وزرای پیشنهادی روحانی چیست؟
گفتم درباره کارهای دولت روحانی و امور مرتبط، با دولت فعلا قضاوتی نمیکنم.
اگر شما همچنان معاون مطبوعاتی دولت بودید روزنامه بهار را به خاطر مقالهاش توقیف میکردید؟
در دوران معاونت مطبوعاتی بنده هیچ رسانهیی جرات جسارت به مقدسات را نداشت.
اگر سهوا صورت میگرفت؟
روند مشخص بود.
پایان پیام/
نظر شما